2 comutatoare diseqc 8 in ale caror 2 iesiri sunt conectate la 1 comutator diseqc 2 intrari.
Toate cu protocol diseqc 1:1
Daca a realizat cineva configuratia aceasta pt conectarea a 16 lnb-uri...
Ma intereseaza daca apar erori la comutare.
Adica selectez pe un satelit si se comuta pe un altul.
Sunt considerabile pierderile de insertie/mufe si ar influenta semnalul pt cca 30 m cablu?
Se poate configura pe Dreambox 500s?
Ce meniu ar fi cel mai recomandat?
adaptor diseqc 16 intrari
-
- New member
- ASiX88796
- Site Admin
Re: adaptor diseqc 16 intrari
»
Nu ţi-a răspuns nimeni până acum pentru că cel mai probabil nimeni nu are această configuraţie. Nici eu nu o am aşa că-mi exprim câteva considerente teoretice.
Acuma... switchul care-l ai tu (cu 8 intrări) eu cred că defapt este o carcasă ce încorporează 3 switchuri . Ai 2 switchuri cu patru intrări (commited) şi încă un switch (uncommited) care le însumează pe cele 2 (pentru clarificare ar trebui să iei legătura cu producătorul care îţi poate oferii diagrame de conectare).
O configuraţie clasică de switchuri conţine un switch (sau mai multe) uncommited DiSEqC 1.1 şi switchuri commited DiSEqC 1.0 (la capete). Nu ştiu cum să-ţi explic dar băbeşte spus, un switch uncommited este un switch care comută şi trimite mai departe comanda pe ieşirea pe care a comutat iar un switch commited se limitează doar la a comuta între intrări. Caută un pic pe net că o să găseşti explicaţii mai detaliate despre commited şi uncommited.
Uite aici o configuraţie de switchuri cascadate:
Nu ţi-a răspuns nimeni până acum pentru că cel mai probabil nimeni nu are această configuraţie. Nici eu nu o am aşa că-mi exprim câteva considerente teoretice.
Nu văd de ce s-ar întâmpla aşa ceva. Dacă ai făcut setările şi conexiunile corect nu apar astfel de anomalii.Adica selectez pe un satelit si se comuta pe un altul.
Nu ar trebui să fie dar asta depinde şi de calitatea cablului, a mufelor şi a switchurilor. Verifică specificaţiile fiecărei componente în parte. Eu am vre-o 50m până la antene de 90cm şi mă uit fără probleme la Thor 1, Eutelsat 13; 16, Astra 19.Sunt considerabile pierderile de insertie/mufe si ar influenta semnalul pt cca 30 m cablu?
Da, se poate.Se poate configura pe Dreambox 500s?
Nu înţeleg la ce meniu te referi.Ce meniu ar fi cel mai recomandat?
Acuma... switchul care-l ai tu (cu 8 intrări) eu cred că defapt este o carcasă ce încorporează 3 switchuri . Ai 2 switchuri cu patru intrări (commited) şi încă un switch (uncommited) care le însumează pe cele 2 (pentru clarificare ar trebui să iei legătura cu producătorul care îţi poate oferii diagrame de conectare).
O configuraţie clasică de switchuri conţine un switch (sau mai multe) uncommited DiSEqC 1.1 şi switchuri commited DiSEqC 1.0 (la capete). Nu ştiu cum să-ţi explic dar băbeşte spus, un switch uncommited este un switch care comută şi trimite mai departe comanda pe ieşirea pe care a comutat iar un switch commited se limitează doar la a comuta între intrări. Caută un pic pe net că o să găseşti explicaţii mai detaliate despre commited şi uncommited.
Uite aici o configuraţie de switchuri cascadate:
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
-
- New member
Re: adaptor diseqc 16 intrari
Multumesc f mult pt raspuns!
Ideea era sa simplific schema din http://www.satlex.ro/ro/1participant-ty ... p_16s.html folosind in locul diseqc cu 4 intrari decat 2 diseqc cu 8 intrari, comandate de 1 diseqc cu 2 iesiri.
Protocolul este 1.1 pt toate.
Foarte buna schema pusa de dvs. pt cei cu posibilitati.
Eu deocamdata lucrez la unificarea semnalelor de la mai multe antene/le aveam comutate din casa prin comutaator de buna calitate.
Cred ca o solutie pt a compensa pierderile de pe cablul de peste 30 m ar fi sa montez pe el inseriat un amplificator, am vazut ca au asa ceva la elstar,etc.
Ideea era sa simplific schema din http://www.satlex.ro/ro/1participant-ty ... p_16s.html folosind in locul diseqc cu 4 intrari decat 2 diseqc cu 8 intrari, comandate de 1 diseqc cu 2 iesiri.
Protocolul este 1.1 pt toate.
Foarte buna schema pusa de dvs. pt cei cu posibilitati.
Eu deocamdata lucrez la unificarea semnalelor de la mai multe antene/le aveam comutate din casa prin comutaator de buna calitate.
Cred ca o solutie pt a compensa pierderile de pe cablul de peste 30 m ar fi sa montez pe el inseriat un amplificator, am vazut ca au asa ceva la elstar,etc.
Return to “Secţiunea electroniştilor”