Salut,
Am o antena offset de 1,25 la care am pierdut piesa din plastic care tine LNBul.
Ce pot face in cazul asta? Sunt magazine care vand doar aceasta piesa, sau pot arunca toata antena la fier vechi?
Multumesc.
Suport pentru LNB
-
- New member
- ASiX88796
- Site Admin
Re: Suport pentru LNB
»
Dacă antena e de firmă sigur găsești ușor.
Dacă nu e de firmă, tot găsești, dar mai greu. Cel mai probabil va trebui să cauți cu atenție unul care să se potrivească sau pe care să poți să-l modifici ușor ca să se potrivească.
Uite de exemplu unul de aluminiu, care dacă ți se potrivește nu o să ai probleme cu el: suport-pentru-lnb-aluminiu-pentru-inlocuire-suport-pvc
39299.pdf
Dacă antena e de firmă sigur găsești ușor.
Dacă nu e de firmă, tot găsești, dar mai greu. Cel mai probabil va trebui să cauți cu atenție unul care să se potrivească sau pe care să poți să-l modifici ușor ca să se potrivească.
Uite de exemplu unul de aluminiu, care dacă ți se potrivește nu o să ai probleme cu el: suport-pentru-lnb-aluminiu-pentru-inlocuire-suport-pvc
39299.pdf
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
- ASiX88796
- Site Admin
- franta
- Standard User
in functie de diametru antenei unghiul acelui lnb fata de teava diferit. trebuie avut griija si de acest aspect
- ASiX88796
- Site Admin
Re: Piese antene satelit
»
Nu știu dacă e standard sau dacă e diferit acel unghi însă cu siguranță toleranța este destul de mare.
Undele radio sunt reflectate de antenă sub diferite unghiuri către LNB motiv pentru care toate LNB-urile au nevoie de un ghid de undă pentru a direcționa undele radio într-un fascicul către antena din LNB.
Cel mai important este ca LNB-ul să fie în punctul focar al antenei, lucru asigurat de brațul metalic pentru suportul LNB.
Nu știu dacă e standard sau dacă e diferit acel unghi însă cu siguranță toleranța este destul de mare.
Undele radio sunt reflectate de antenă sub diferite unghiuri către LNB motiv pentru care toate LNB-urile au nevoie de un ghid de undă pentru a direcționa undele radio într-un fascicul către antena din LNB.
Cel mai important este ca LNB-ul să fie în punctul focar al antenei, lucru asigurat de brațul metalic pentru suportul LNB.
- franta
- Standard User
la adaptorul multi fead de la triax sau gibertini se poate regla acel unghi deci consider ca se seteaza in functie de antena la care se foloseste.
https://www.ebay.de/i/4-Fach-Universal- ... 4495658112
https://www.ebay.de/i/4-Fach-Universal- ... 4495658112
- ASiX88796
- Site Admin
»
Da, la suportul multifeed, am observat și eu că unghiul este reglabil.
Dar întrucât la suporții standard, care se montează în focarul antenei, nu am observat la nici un vânzător să menționeze unghiul, am tras concluzia că sau e standard sau toleranța este destul de mare (asta și pentru că știu că rolul feedhornului, adică pâlnia din vîrful LNB-ului, este să "adune" undele radio într-un singur fascicul cătreLNB).
Pe de altă parte, dacă suportul costă 2€, eu unul m-aș risca să-l iau...
Da, la suportul multifeed, am observat și eu că unghiul este reglabil.
Dar întrucât la suporții standard, care se montează în focarul antenei, nu am observat la nici un vânzător să menționeze unghiul, am tras concluzia că sau e standard sau toleranța este destul de mare (asta și pentru că știu că rolul feedhornului, adică pâlnia din vîrful LNB-ului, este să "adune" undele radio într-un singur fascicul cătreLNB).
Pe de altă parte, dacă suportul costă 2€, eu unul m-aș risca să-l iau...
- franta
- Standard User
corect, dupa ce e montat lnb ul se poate verifica daca o inclinatie mai mare sau mai mica a lnbului fata de antena creste sau scad semnalul.
daca e cazul pe lnb se poate pune o bobita de lipici de plastic ferbinte astfel incat lnb ul sa fie fixat intr-o pozitie optima
daca e cazul pe lnb se poate pune o bobita de lipici de plastic ferbinte astfel incat lnb ul sa fie fixat intr-o pozitie optima
Return to “Componente pentru recepţie”