Telefoanele Sony trimit date către servere din China

Mobile & GSM
delta2k2
Site Admin

Telefoanele Sony trimit date către servere din China

Unread postby delta2k2 » 29 Oct 2014 14:46

Mai mulţi posesori de smartphone-uri Android Sony, companie japoneză, s-au plâns că acestea trimit date către servere din China, chiar şi atunci când nu au instalate aplicaţii terţe.

Pe mai multe terminale Sony utilizatorii au descoperit un director numit Baidu (numele celui mai mare motor de căutare din China). L-au şters şi au restartat telefonul, dar directorul a apărut din nou. Alertaţi de această problemă, unii deţinători de smartphone-uri Sony Xperia au făcut investigaţii amănunţite şi au aflat că terminalele transmit date către servere din China, probabil ale motorului de căutare Baidu.

Sony nu a oferit, deocamdată, o explicaţie clară pentru acest incident, dar a promis că va rezolva problema printr-o actualizare software.

Pe Reddit şi alţi utilizatori, de terminale HTC One M7, HTC One X, OnePlus şi chiar Nexus 5 (care rulează o versiune curată de Android, dezvoltată de Google), au spus că au găsit directorul Baidu pe telefoane.

Sunt şi voci care spun că nu Sony a introdus în sistemul de operare directorul, ci acesta a apărut, probabil, în urma unui atac malware. Însă, în unele cazuri, pe telefoane noi Sony, abia scoase din cutie, directorul apare.

Pentru a vedea dacă aveţi directorul respectiv pe telefon, mergeţi în programul de management al fişierelor şi daţi o căutare folosind cuvântul „baidu”.

Situaţia nu este una plăcută pentru Sony, care se străduieşte să câştige cotă de piaţă în industria smartphone-urilor şi înregistrează pierderi financiare masive pe acest segment. Compania nu se află în topul celor mai mari cinci producători din lume.

Sursa
Levy
Gold User

Re: Telefoanele Sony trimit date către servere din China

Unread postby Levy » 29 Oct 2014 15:09

Am si eu acest folder pe unul din telefoane, trebuie sa caut si pe celalalt si pe tableta sa vad...
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !

Image
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 29 Oct 2014 16:39

Eu zic ca il veti gasi cam pe orice are Android si va stresati degeaba.Oricum trebuie sa va feriti de Baidu cam cat ar trebui sa va feriti de Google,atat ca unii sunt chinezi si altii americani. :)
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 29 Oct 2014 20:27

Corect spus, toti colecteaza date ... parca si cei de la LG o faceau cu unul dintre smart-tv :)

Sent from my Xiaomi Redmi 1S using Tapatalk
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 30 Oct 2014 00:29

"Xiaomi" , esti ras. :haha:
"Stie chinejii" si ce ai si in chiloti deja.
Totusi legat de acel foder creat de sistemul de operare Android se stie de cel putin 1 an, de pe la versiunea 4.2 cel putin, nu tine de hardware deloc (cei de la Sony nu au o vina) ci fix de Android. E prezent pe toate dispozitivele. Eu pe ceva mai no-name decat ce are @stargate am acel folder dar nu am conexiuni subterane cu China. Maitrebuie studiat inainte sa ne alarmam degeaba.
.
Levy
Gold User

Unread postby Levy » 30 Oct 2014 09:27

Trebuie sa te contazic aici.
Am doua telefoane identice. Le-am facut la ambele update-ul de la 4.2.2 la 4.4. Unul din telefoane are acel folder, al doilea nu-l are ! :haha:
Bineinteles cel care are folderul, este telefonul pe care am incercat nenumarate aplicatii. Celalalt are doar aplicatiile uzuale, facebok, skype, etc...

Tableta inca are 4.2.2, si nici acela nu are folderul prezent.
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !

Image
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 30 Oct 2014 09:53

Nu stiu ce dracu date compromitatoare ar putea sa-mi fure mie in plus cine ar dori sa vada poze cu mine in curu gol. Xiaomi nu sunt un no-name sunt pe primul loc in china si pe locul 3 in lume la numar de telefoane vandute :) dar si ei la fel ca si altii au fost acuzati ca ar colecta date despre utilizatori ... sa fie sanitari .

Sent from my Xiaomi Redmi 1S using Tapatalk
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
dMd
Gold User

Unread postby dMd » 30 Oct 2014 10:34

Urmarirea utilizatorului de net se practica de mult si la scara larga prin diverse metode, nimic nu este surprinzator iar tema asta a fost dezbatuta si interpretata in fel si chip. Odata ce ai iesit pe net trebuie sa fii constient ca nu poti fi anonim, asta este pretul ce trebuie sa-l platim pentru a avea informatia la noi acasa in orice moment. Cum moda de a sta cuplat la net folosind un telefon din noua generatie a luat amploare in ultima perioada, era normal ca cei dornici de a strange detalii despre noi sa nu rateze oportunitatea oferita.

http://www.ziare.com/internet-si-tehnol ... eo-1237113
http://toataromania.forumhit.ro/t146-ze ... e-date#top

.. p.s..
.... cine ar dori sa vada poze cu mine in curu gol.

Nu fi atat de sigur, odata cu libertatea oferita diverselor comunitati de catre societatea in care traim, sunt mari sanse sa apara persoane interesate :D
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 30 Oct 2014 11:23

Sa-mi bag picioarele ... si eu care credem ca nu sunt persoane care vor sa vada elefanti in curu gol :)) ma duc sa ma epilez :dance2:

Eu cred ca se mai si exagereaza cu problema colectarii datelor, daca cineva vrea sa colecteze date despre noi o face oricum. Daca am dori sa fim anonimi ar trebui sa urcam in munti si sa aruncam tot ce se alimenteaza de la curent dar si atunci vom fi urmariti cu drone sau din satelit :dance2:
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 30 Oct 2014 12:49

Sunt atatea baze de date la primarii,politie ,case de sanatate, armata,etc.Dar au si bancile,providerii de net,telefonie,la care mergem oricum sa ne dam datele si nimeni nu de streseaza. :)
Legat de acel folder se demonstreaza din nou ca e o agittie inutile,povestea este despre Sony dar folderul e prezent demult pe multe alte telefoane.Nimeni nu l-a intrebat nimic pe chinezul cu Android-ul sa vada care e treaba,mai exact.
Eu am conexiuni cu Google,permanente.Deci ...
.

Return to “Mobile & GSM”