Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis că limba română va deveni limba oficială.
Potrivit deciziei CC a Republicii Moldova limba română este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat in Declaraţia de Independenţă a ţării. Decizia a fost anunţată cu câteva minute in urmă de către preşedintele CC, Alexandru Tanase. Decizia va intra in vigoare după publicarea in Monitorul Oficial.
Joi, 5 decembrie, Curtea Constituţională a examinat două sesizări privind interpretarea art. 13 din Constituţie privind limba oficială a republicii, care au fost conexate intr-un singur dosar la iniţiativa Curţii.
"Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră in vigoare la data adoptării şi se publică in Monitorul Oficial", a subliniat Alexandru Tanase, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova.
Republica Moldova
- delta2k2
- Site Admin
- stargate
- Platinum User
Re: Republica Moldova
O decizie inteleapta ... sa speram ca va urma unirea cat mai curand.
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
- zmeura
- Site Admin
Eu unul nu vreau unire cu Moldova.Nu cred ca asta e una din problemele noastre importante acum,nici a lor.In plus nici nu cred ca se poate,pana sa intre ei in UE va mai dura minim 10 ani,iar asa nici nu se poate discuta sa ii bagi pe usa din dos.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
- stargate
- Platinum User
Nu conteaza ce vrem noi ... totul se hotaraste in cancelariile de "dincolo" .
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
- zmeura
- Site Admin
Atunci e bine,aia nu au de gand asa ceva,numai noi ne bagam in seama.Nici macar moldovenii nu vor asa ceva.
.
- franta
- Standard User
nici eu nu vreau unire
cand am fost student toti moldovenii care erau studenti in iasi si pe care i-am cunoscut erau in bisericuta lor si nu se integrau. cei care interactionau de obicei aveau activitati de gen trafic de tigari
cu siguranta sant si oameni de treaba dar ...
daca va fi sa fie unirea cum se vor plati pensiile cetatenilor din noile teritorii , care trebuiesc sa fie la acelasi nivel ca la noi
cand am fost student toti moldovenii care erau studenti in iasi si pe care i-am cunoscut erau in bisericuta lor si nu se integrau. cei care interactionau de obicei aveau activitati de gen trafic de tigari
cu siguranta sant si oameni de treaba dar ...
daca va fi sa fie unirea cum se vor plati pensiile cetatenilor din noile teritorii , care trebuiesc sa fie la acelasi nivel ca la noi
- adrycom
- Standard User
Situatia esta mai complicata decat pare ...urmeaza sa fie de acord si URSS-ul.....lui Putin ...