Webradio player pe ESP32.
- Levy
- Gold User
Re: Webradio player pe ESP32.
Am adaugat imagini din interfata web tradusa in limba romana in aceasta postare.
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !
- Levy
- Gold User
Modificare valabila doar pentru displayurile ILI9488.
Am modificat fisierul yoRadio\src\displays\conf\displayILI9488conf.h si am obtinut urmatoarea afisare a imaginii pe display
click pe imagine pentru a vedea videoclipul scurt de pe youtube.
Am adus urmatoarele modificari:
- Numele postului este aliniat la dreapta, la fel ca și numele artistului și numele melodiei.
- Informațiile despre vreme au o dimensiune crescută a fontului, iar informațiile despre vreme sunt afișate pe toată lățimea afișajului.
- Indicatorul ratei de biți este mutat în partea stângă a afișajului, iar chenarul este mărit.
- Indicatoarele de volum (contoarele de volum) au fost rotite orizontal si subtiate, au fost mutate sub partea in care este afisata data curenta.
Code: Select all
/*************************************************************************************
ST7796 480X320 displays configuration file.
Copy this file to yoRadio/src/displays/conf/displayST7789conf_custom.h
and modify it
More info on https://github.com/e2002/yoradio/wiki/Widgets#widgets-description
*************************************************************************************/
#ifndef displayILI9488conf_h
#define displayILI9488conf_h
#define DSP_WIDTH 480
#define DSP_HEIGHT 320
#define TFT_FRAMEWDT 10
#define MAX_WIDTH DSP_WIDTH-TFT_FRAMEWDT*2
#if BITRATE_FULL
#define TITLE_FIX 44
#else
#define TITLE_FIX 0
#endif
#define bootLogoTop 110
/* SROLLS */ /* {{ left, top, fontsize, align }, buffsize, uppercase, width, scrolldelay, scrolldelta, scrolltime } */
const ScrollConfig metaConf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, TFT_FRAMEWDT, 4, WA_RIGHT }, 140, true, MAX_WIDTH, 5000, 2, 40 };
const ScrollConfig title1Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 62, 2, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH-(TITLE_FIX==0?6*2*7-6:TITLE_FIX), 5000, 2, 40 };
const ScrollConfig title2Conf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 86, 2, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH, 5000, 2, 40 };
const ScrollConfig playlistConf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 146, 3, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH, 1000, 7, 40 };
const ScrollConfig apTitleConf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, TFT_FRAMEWDT, 4, WA_CENTER }, 140, false, MAX_WIDTH, 0, 7, 40 };
const ScrollConfig apSettConf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 320-TFT_FRAMEWDT-16, 2, WA_LEFT }, 140, false, MAX_WIDTH, 0, 7, 40 };
const ScrollConfig weatherConf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 116, 3, WA_LEFT }, 140, true, MAX_WIDTH, 0, 2, 40 };
/* BACKGROUNDS */ /* {{ left, top, fontsize, align }, width, height, outlined } */
const FillConfig metaBGConf PROGMEM = {{ 0, 0, 0, WA_LEFT }, DSP_WIDTH, 50, false };
const FillConfig metaBGConfInv PROGMEM = {{ 0, 50, 0, WA_LEFT }, DSP_WIDTH, 2, false };
const FillConfig volbarConf PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, DSP_HEIGHT-TFT_FRAMEWDT-8, 0, WA_LEFT }, MAX_WIDTH, 8, true };
const FillConfig playlBGConf PROGMEM = {{ 0, 138, 0, WA_LEFT }, DSP_WIDTH, 36, false };
const FillConfig heapbarConf PROGMEM = {{ 0, DSP_HEIGHT-2, 0, WA_LEFT }, DSP_WIDTH, 2, false };
/* WIDGETS */ /* { left, top, fontsize, align } */
const WidgetConfig bootstrConf PROGMEM = { 0, 243, 1, WA_CENTER };
const WidgetConfig bitrateConf PROGMEM = { 6, 100, 2, WA_LEFT };
const WidgetConfig voltxtConf PROGMEM = { 0, DSP_HEIGHT-38, 2, WA_CENTER };
const WidgetConfig iptxtConf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, DSP_HEIGHT-38, 2, WA_LEFT };
const WidgetConfig rssiConf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, DSP_HEIGHT-38-6, 3, WA_RIGHT };
const WidgetConfig numConf PROGMEM = { 0, 200, 70, WA_CENTER };
const WidgetConfig apNameConf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, 88, 3, WA_CENTER };
const WidgetConfig apName2Conf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, 120, 3, WA_CENTER };
const WidgetConfig apPassConf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, 173, 3, WA_CENTER };
const WidgetConfig apPass2Conf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, 205, 3, WA_CENTER };
//const WidgetConfig clockConf PROGMEM = { 16, 224, 70, WA_RIGHT }; /* 52 is a fixed font size. do not change */
const WidgetConfig clockConf PROGMEM = { 16, 224, 70, WA_RIGHT };
const WidgetConfig vuConf PROGMEM = { TFT_FRAMEWDT, 260, 1, WA_CENTER };
const WidgetConfig bootWdtConf PROGMEM = { 0, 216, 1, WA_CENTER };
const ProgressConfig bootPrgConf PROGMEM = { 90, 14, 4 };
//const BitrateConfig fullbitrateConf PROGMEM = {{DSP_WIDTH-TFT_FRAMEWDT-38, 59, 2, WA_LEFT}, 42 };
const BitrateConfig fullbitrateConf PROGMEM = {{10, 150, 2, WA_RIGHT}, 102 };
/* BANDS */ /* { onebandwidth, onebandheight, bandsHspace, bandsVspace, numofbands, fadespeed } */
const VUBandsConfig bandsConf PROGMEM = { 220, 15, 50, 2, 16, 10 };
/* STRINGS */
const char numtxtFmt[] PROGMEM = "%d";
const char rssiFmt[] PROGMEM = "WiFi %d";
const char iptxtFmt[] PROGMEM = "%s";
const char voltxtFmt[] PROGMEM = "\023\025%d";
const char bitrateFmt[] PROGMEM = "%d kBs";
/* MOVES */ /* { left, top, width } */
const MoveConfig clockMove PROGMEM = { 0, 176, -1 };
const MoveConfig weatherMove PROGMEM = { 8, 120, MAX_WIDTH };
const MoveConfig weatherMoveVU PROGMEM = { 8, 120, 470 };
#endif
P.S.
In fisierul de mai sus am readus numele artistului si numele melodiei curente la partea stanga a displayului.
Spor la bricolat!
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !
- Levy
- Gold User
Desi are o interfata web care poate fi folosit ca telecomanda pentru yoRadio, s-a incercat realizarea unei telecomenzi intr-o aplicatie Android.
Rezultatele le puteti vedea aici:
Click pe imagine pentru a reda videoclipul.
si aici:
Comenzile dintre telecomanda si yoRadio se fac via telnet.
Lista cu comenzile telnet o puteti gasi aici.
Speram ca in viitorul apropiat sa apara si o aplicatie (probabil pentru Windows, Linux si Android) cu ajutorul careia sa putem construi cat mai simplu propriul yoRadio in diverse configuratii. Dar acesta este deocamdata in primele teste, sunt adaugate doar cateva tipuri de hardware, dar se lucreaza.
Rezultatele le puteti vedea aici:
si aici:
Comenzile dintre telecomanda si yoRadio se fac via telnet.
Lista cu comenzile telnet o puteti gasi aici.
Speram ca in viitorul apropiat sa apara si o aplicatie (probabil pentru Windows, Linux si Android) cu ajutorul careia sa putem construi cat mai simplu propriul yoRadio in diverse configuratii. Dar acesta este deocamdata in primele teste, sunt adaugate doar cateva tipuri de hardware, dar se lucreaza.
- Levy
- Gold User
Am facut un scurt video despre felul in care am reusit schimbarea boot logo la yoRadio.
Acest video este o adaugare la aceasta postare: viewtopic.php?f=172&t=3380&p=26186#p26185
Spor la bricolat!
Acest video este o adaugare la aceasta postare: viewtopic.php?f=172&t=3380&p=26186#p26185
Spor la bricolat!
- Levy
- Gold User
Pentru ca in postarile trecute am scis ca se lucreaza la ceva...
Se pare ca proiectul poate avea primul preview.
Nu sunt lucrurile in ordine inca, conexiuni gresite la butoane etc...dar se misca lucrurile!
Astazi copilul a facut un scurt video cu avansul proiectului yoRadio Creator.
Acesta va permite alegerea dintr-un set mare de componente (pe care le avem la dispozitie pentru a fi si testate conexiunile!) iar in momentul alegerii componentelor, vor aparea si conexiunile electrice pe display. Astfel oricine va face un yoRadio, chiar daca este incepator, va putea sa-si faca proiectul fara mari probleme.
Probabil se va si exporta fisierul myoptions.h gata configurat pentru legaturile standard din proiect, astfel nu va fi nevoie decat de ales componentele, iar legaturile electrice si configurarea hardware o va face aplicatia. Practic va fi un myoptions.h creator, dar putin mai evoluat. Sper
Click pe imagine pentru vizualiarea vidoclipului scurt.
A aparut si un alt video, in care foarte pe scurt se poate vedea avansul fata de varianta din videoclipul scurt de mai sus.
Se pare ca proiectul poate avea primul preview.
Nu sunt lucrurile in ordine inca, conexiuni gresite la butoane etc...dar se misca lucrurile!
Astazi copilul a facut un scurt video cu avansul proiectului yoRadio Creator.
Acesta va permite alegerea dintr-un set mare de componente (pe care le avem la dispozitie pentru a fi si testate conexiunile!) iar in momentul alegerii componentelor, vor aparea si conexiunile electrice pe display. Astfel oricine va face un yoRadio, chiar daca este incepator, va putea sa-si faca proiectul fara mari probleme.
Probabil se va si exporta fisierul myoptions.h gata configurat pentru legaturile standard din proiect, astfel nu va fi nevoie decat de ales componentele, iar legaturile electrice si configurarea hardware o va face aplicatia. Practic va fi un myoptions.h creator, dar putin mai evoluat. Sper
Click pe imagine pentru vizualiarea vidoclipului scurt.
A aparut si un alt video, in care foarte pe scurt se poate vedea avansul fata de varianta din videoclipul scurt de mai sus.
- Levy
- Gold User
Mi-a adus fratele meu o boxa bluetooth obosita, care nu mai functiona decat alimentat continuu, sa vad ce pot sa fac cu el.
Pentru ca boxa si-a inlocuit-o cu una mai noua, ma gandeam sa-i fac un yoRadio folosind carcasa veche a boxei bluetooth.
Cam asa arata rezultatul:
Click pe imagine pentru redarea videoclipului.
AM folosit un ESP32 Wrover E
AM folosit un Max98357 I2S 3W Class D Amplifier, pentru ca exista un singur difuzor in boxa si acest DAC are si amplificatorul audio MONO incorporat.
Un display IPS ILI9488 de 3.5 inch Folositi IPS, are un unghi de vizualizare foarte bun si nici nu se schimba culorile la unghiuri mari asa cum fac cele TN.
Un rotary encoder. Acest model i-mi place mult, este foarte usor de utilizat si se si poate cositori mai omeneste pe o placa. In plus are si saiba, piulita si butonul de plastic.
si un conector USB-C cu ajutorul caruia se poate alimenta.
Am folosit acest fisier myoptions.h
si aceasta tema:
Conexiunile intre componente si microcontroler sunt acestea:
Displayul, DAC-ul si ecoderul rotativ au fost alimentate la 5V.
Pentru ca boxa si-a inlocuit-o cu una mai noua, ma gandeam sa-i fac un yoRadio folosind carcasa veche a boxei bluetooth.
Cam asa arata rezultatul:
AM folosit un ESP32 Wrover E
AM folosit un Max98357 I2S 3W Class D Amplifier, pentru ca exista un singur difuzor in boxa si acest DAC are si amplificatorul audio MONO incorporat.
Un display IPS ILI9488 de 3.5 inch Folositi IPS, are un unghi de vizualizare foarte bun si nici nu se schimba culorile la unghiuri mari asa cum fac cele TN.
Un rotary encoder. Acest model i-mi place mult, este foarte usor de utilizat si se si poate cositori mai omeneste pe o placa. In plus are si saiba, piulita si butonul de plastic.
si un conector USB-C cu ajutorul caruia se poate alimenta.
Am folosit acest fisier myoptions.h
#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h
/* Generated by myoptions.h generator - v0.8.1 */
/* https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=72,2,4,31,41,43,46,54,56&i=1,2,3,4,15,16,17,28,29,30&v=4,5,-1,2,27,26,25,35,34,32 */
/* Put this file next to yoRadio.ino and restart Arduino IDE. */
/* !!! Attention !!! */
/* This configuration depends on some additional libraries. Please install them using the library manager: */
/* Adafruit GFX Library, OneButton */
/* !!! Do not be alarmed, all right, the default values are not included in this file !!! */
#define DSP_MODEL DSP_ILI9488
#define BRIGHTNESS_PIN 2
#define PLAYER_FORCE_MONO true
#define ENC_BTNR 35
#define ENC_BTNL 34
#define ENC_BTNB 32
#endif
si aceasta tema:
// File created with YoRadio Theme Editor created by András Daradics
// File last modified: 10/20/2024 11:44:15 AM
// GitHub: https://github.com/andrasdaradici/YoRadio-Theme-Editor
// Itch.io: https://andrasdaradici.itch.io/yoradio-theme-editor
#ifndef _my_theme_h
#define _my_theme_h
#define ENABLE_THEME
#ifdef ENABLE_THEME
#define COLOR_BACKGROUND 255, 0, 0
#define COLOR_STATION_NAME 255, 255, 255
#define COLOR_STATION_BG 53, 0, 0
#define COLOR_STATION_FILL 53, 0, 0
#define COLOR_SNG_TITLE_1 255, 255, 255
#define COLOR_SNG_TITLE_2 255, 255, 0
#define COLOR_WEATHER 255, 255, 255
#define COLOR_VU_MAX 255, 255, 0
#define COLOR_VU_MIN 0, 255, 255
#define COLOR_CLOCK 249, 255, 255
#define COLOR_CLOCK_BG 245, 0, 0
#define COLOR_SECONDS 255, 255, 255
#define COLOR_DAY_OF_W 255, 255, 0
#define COLOR_DATE 255, 255, 0
#define COLOR_BUFFER 115, 0, 0
#define COLOR_IP 255, 255, 255
#define COLOR_VOLUME_VALUE 249, 255, 255
#define COLOR_RSSI 249, 255, 255
#define COLOR_VOLBAR_OUT 255, 255, 255
#define COLOR_VOLBAR_IN 115, 0, 0
#define COLOR_DIGITS 1255, 255, 255
#define COLOR_DIVIDER 238, 0, 0
#define COLOR_BITRATE 255, 255, 255
#define COLOR_HEAP 255, 168, 162
#define COLOR_PL_CURRENT 255, 0, 0
#define COLOR_PL_CURRENT_BG 255, 255, 255
#define COLOR_PL_CURRENT_FILL 255, 255, 255
#define COLOR_PLAYLIST_0 255, 255, 255
#define COLOR_PLAYLIST_1 255, 200, 200
#define COLOR_PLAYLIST_2 255, 150, 150
#define COLOR_PLAYLIST_3 255, 100, 100
#define COLOR_PLAYLIST_4 255, 50, 50
#endif
#endif
Conexiunile intre componente si microcontroler sunt acestea:
Displayul, DAC-ul si ecoderul rotativ au fost alimentate la 5V.
- Levy
- Gold User
Pentru ca forumul a avut probleme, nu am apucat sa postez prima versiune din ce v-am spus ca urmeaza:
Astazi deja avem primul update la software!
Au fost adaugate cateva tipuri de display.
A fost exportata si varianta WebGL, cu ajutorul caruia puteti sa vedeti ce hardware este adaugat.
Puteti descarca gratuit sau testa aici.
Au fost exportate versiunile:
Windows 32 biti
Windows 64 biti
Windows ARM
Android
Si versiunea WEBGL pe care o puteti incerca chiar pe pagina de download.
Probabil mai tarziu sau la urmatoarele versiuni va fi si o versiune Linux.
Ca si in yoRadio Theme Editor se poate adauga in aplicatie calea unde sa salveze fisierul myoptions.h
Puteti vedea conexiunile hardware a componentelor
Sau puteti vedea lista componentelor necesare, impreuna cu un link de cautare a acelor componente pe AliExpress
In aceasta versiune din pacate a disparut posibilitatea de a fape un print screen din butonul inclus in aplicatie, dar se va remedia in versiunile urmatoare.
Totusi ce face acest yoRadio Creator?
Va construieste foarte simplu fisierul myoptions.h si-l copieaza langa yoRadio.ino, bineinteles daca ati adaugat calea catre fisierul yoRadio.ino si ati salvat-o.
Este utila incepatorilor, pentru ca dupa alegerea componentelor afiseaza foarte clar si conexiunile electrice. Astfel fiecare incepator va putea sa-si contruieasca mai usor primul yoRadio!
Va duce rapid la o cautare de componente pe AliExpress, eu de acolo cumpar componentele la preturi destul de bune, cel putin raportat la cele din Romania.
Aplicatia NU VA DUCE la un anumit magazin preferat de mine sau de altcineva.
In limita timpului liber copilul va adauga hardware compatibil cu yoRadio.
Daca aveti bug-uri de raportat, chiar ne-am bucura sa le gasim mai usor. In limita cunostintelor copilului vr fi si remediate.
Spor la bricolat!
Astazi deja avem primul update la software!
Au fost adaugate cateva tipuri de display.
A fost exportata si varianta WebGL, cu ajutorul caruia puteti sa vedeti ce hardware este adaugat.
Puteti descarca gratuit sau testa aici.
Au fost exportate versiunile:
Windows 32 biti
Windows 64 biti
Windows ARM
Android
Si versiunea WEBGL pe care o puteti incerca chiar pe pagina de download.
Probabil mai tarziu sau la urmatoarele versiuni va fi si o versiune Linux.
Ca si in yoRadio Theme Editor se poate adauga in aplicatie calea unde sa salveze fisierul myoptions.h
Puteti vedea conexiunile hardware a componentelor
Sau puteti vedea lista componentelor necesare, impreuna cu un link de cautare a acelor componente pe AliExpress
In aceasta versiune din pacate a disparut posibilitatea de a fape un print screen din butonul inclus in aplicatie, dar se va remedia in versiunile urmatoare.
Totusi ce face acest yoRadio Creator?
Va construieste foarte simplu fisierul myoptions.h si-l copieaza langa yoRadio.ino, bineinteles daca ati adaugat calea catre fisierul yoRadio.ino si ati salvat-o.
Este utila incepatorilor, pentru ca dupa alegerea componentelor afiseaza foarte clar si conexiunile electrice. Astfel fiecare incepator va putea sa-si contruieasca mai usor primul yoRadio!
Va duce rapid la o cautare de componente pe AliExpress, eu de acolo cumpar componentele la preturi destul de bune, cel putin raportat la cele din Romania.
Aplicatia NU VA DUCE la un anumit magazin preferat de mine sau de altcineva.
In limita timpului liber copilul va adauga hardware compatibil cu yoRadio.
Daca aveti bug-uri de raportat, chiar ne-am bucura sa le gasim mai usor. In limita cunostintelor copilului vr fi si remediate.
Spor la bricolat!