Lumea lui Banciu: RCS-RDS vs Eurosport

startrek1
Standard User

Lumea lui Banciu: RCS-RDS vs Eurosport

Unread postby startrek1 » 23 Dec 2013 09:37

ASiX88796
Site Admin

Re: Lumea lui Banciu: RCS-RDS vs Eurosport

Unread postby ASiX88796 » 23 Dec 2013 23:45

»
Mai aveţi careva dubii că canalele TV sunt mijloace de dezinformare şi manipulare? Mi-e simpatic Banciu, şi l-am urmărit de multe ori, dar de data asta sa discreditat în faţa mea. După cum recunoaşte şi el, relaţia lui cu Eurosport este una foarte bună iar tot ce a făcut a fost să dezinformeze şi manipuleze publicul în favoarea Eurosport.

Cum stau lucrurile din punctul meu de vedere: RCS-RDS şi Romtelecom Dolce au contract de distribuţie pentru canalul Eurosport Internaţional cu comentarii în limba română. Ceea ce transmite UPC/FocusSat este un canal TV cu totul nou care poartă numele ESP PL RO (Eurosport Premier League Romania) şi care preia întradevăr în totalitate canalul Eurosport Internaţional mai puţin în intervalul orar când sunt meciuri din Premier League.

Se ştie că contractul de distribuţie a Eurosport în România expiră la 31 dec 2013 atât pentru RCS-RDS cât şi pentru Romtelecom iar RCS-RDS a făcut public faptul că nu-l va prelungii (de presupus că şi Romtelecom a luat serios în calcul această opţiune din moment ce au motivat faptul că nu au retransmis ESP PL RO din lipsă de echipament, adică nu s-au deranjat să monteze un decodor conax pentru doar câteva zile). România este a 3-a piaţă de desfacere pentru Eurosport (după Germania şi Polonia) iar pierderea ei ar fi o mare lovitură pentru companie. Apariţia peste noapte a acestui ESP PL RO este doar o mişcare menită să pună presiune pe RCS-RDS şi Romtelecom pentru a prelungii contractul de distribuţie. UPC face pe prostul şi se scuză că nu a notificat CNA de introducerea în grilă a noului ESP PL RO deoarece este defapt tot vechiul Eurosport, cu aceeaşi siglă, doar cu o mică modificare a grilei. Mai ţineţi minte ce reacţie fermă a avut CNA când pe postul DDTV sa inserat o înregistrare de vreo 2 ore de pe internet a OTV?

În situaţia de faţă singurii care au procedat corect au fost cei de la Romtelecom. Eu au contract de distribuţie pentru Eurosport Internaţional şi asta au şi transmis. RCS-RDS a făcut greşeală să comute semnalul de pe ESP Int pe ESP PL RO însă când au observat că acesta are audio doar în Română (şi asta afectează clienţii din HU şi CZ) au revenit la ESP Internaţional. UPC trebuia să notifice CNA pentru introducerea unui nou canal în grilă sau dacă consideră că ESP Int şi ESP PL RO sunt unu şi acelaşi canal atunci să transmită doar unul din ele (în prezent le transmite pe ambele).
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 24 Dec 2013 01:16

Daca trebuie ne vom obisnui si fara EuroSport.
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
startrek1
Standard User

Unread postby startrek1 » 24 Dec 2013 09:21

1.Eurosport nu are de ce sa notifice CNA-ul atata timp cat nu au incalcat nici o regula- e canal dedicat cu un "content" specific -Sport
2.
RCS-RDS a făcut greşeală să comute semnalul de pe ESP Int pe ESP PL RO însă când au observat că acesta are audio doar în Română (şi asta afectează clienţii din HU şi CZ) au revenit la ESP Internaţional.

Nu e problema mea ce Eurosport se trasmite in HU si CZ - eu ca si client vreau Eurosport romanesc cu comentari in lb. romana; in vestul tari s-a trasmis DIGI Sport HU care are drepturi pt. Premier League si are comentariu doar in HU.Aici nu a mai afectat clienti romani!?
ps.eu sunt client Focus Sat dar fratele meu (inebunit dupa ciclism) si vecini (fotbal si snooker) care au digi sunt dezamagiti total mai ales daca or sa-l scoata de la 1 ianuarie
ASiX88796
Site Admin

Unread postby ASiX88796 » 24 Dec 2013 11:02

»
1) Eurosport nu trebuie să notifice CNA dar UPC şi FocusSat ar trebui pentru că au introdus un canal nou în grilă. În prezent, nu ştiu la UPC pe cablu, dar FocusSat transmite 2 canale, unul denumit generic Eurosport şi altul ESP PL RO.
2) Bănuiesc că RCS-RDS va transmite până la 31.12.2013 canalul denumit Eurosport cu sunet în limba română. Nu sa pus niciodată problema renunţării la audio în limba română. Şi Eurosport Internaţional şi ESP PL RO au audio în limba română.

PS: RCS-RDS a renuţat la Eurosport din cauza sumei mari de bani cerute. Dacă Eurosport renunţă la pretenţiile financiare probabil că sunt şanse să rămână în grilă.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 24 Dec 2013 13:55

Sa scoata si Eurosport,le urez succesuri.:)
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 24 Dec 2013 14:24

Lasa ca or sa bage Digi24 Târgovişte si compensează :haha:
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 24 Dec 2013 14:46

Am ajuns sa ma uit la Banciu.Cel putin nu e paralel total legat de subiect,dar greu i-am suportat alea cu "va inchide Eurosport pentru asta","io va dau lectii la cablisti" ... Doamne fereste.

PS: "Mamaliga e facultativa la sarmale,da varza băăăă" ,"prostul ei da petrecere,implineste 48 de ai,băă babalâcule ..." :brick:
Pamfletul e o gluma,dura,dar totusi o gluma,nu ce face asta.Nu am gasit nimic din sa zambesc,doar chestii amestecate si expresii jignitoare sau foarte arogante,asa fara rost.Incep sa cred ca ne tragem din maimute,cel putin el ....:)
.
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 24 Dec 2013 15:18

Offtopic ... Banciu si Badea sunt doi idioti care se cred buricul pamantului si din cauza politizarii CNA isi permit seara de seara sa arunce cu laturi dupa cum le comanda stapanii.

Ontopic ... nu sunt fan Eurosport dar consider ca este un canal ce ofera un continut echilibrat si ar fi o mare pierdere pentru clientii RDS daca acest canal va fi scos din grila.
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 26 Dec 2013 11:49

RCS s-a speriat şi a codat DigiSport Ungaria! Dolce transmite deja Eurosport cu Premier League

Nebunia continuă pe reţelele cabliştilor din România în legătură cu canalul Eurosport după ce acesta a achiziţionat drepturile pentru Premier League.

RCS-RDS a codat în premieră, după luni de zile, canalul DigiSport Ungaria care difuza fără a deţine drepturi, şi în România, la liber meciuri din Premier League, cel puţin în Transilvania. Începând din această seară, canalul DigiSport Ungaria nu mai poate fi recepţionat în România. Încălcarea drepturilor a fost semnalată în premieră de ProSport şi a declanşat reacţia RCS. În schimb, această măsură luată de RCS demontează şi unul din motivele invocate în decizia de a nu difuza canalul Eurosport cu Premier League. RCS a invocat lipsa de licenţă pentru Premier League a Eurosport în Ungaria, Slovacia şi Cehia, teritorii unde RCS este prezentă de asemenea. De vreme ce RCS a reuşit să codeze în timp record DigiSport Ungaria în România ar fi putut sigur face acelaşi lucru şi cu Eurosport România.
În altă ordine de idei, Romtelecom a anunţat că, în reţeaua Dolce, canalul Eurosport care difuzează Premier League va putea fi vizionat începând din această seară. Lucru care s-a întâmplat, putând fi vizionate rezumatele etapei deja, iar de la ora 22 meciul Arsenal - Chelsea.

http://www.prosport.ro/sport-life/speci ... e-11814331

Pe de altă parte, CNA urmărește acest caz. Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că insituția analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

http://www.paginademedia.ro/2013/12/rcs ... n-romania/

PS: Dupa cum spuneam,celor de la RCS le urez "succesuri".:)
.

Return to “Discuţii generale”