Se pare ca am facut 13 ani de Orange,actualmente cu doua abonamente active si "amaratul" care a facut 13 ani are saracul Delfin 8.Momentan e suficient si asta,dar stau si ma uit de ce mai stau eu abonat la ei?Telefon nu am mai luat de 3 ani (pe numarul asta).
Ultima data am trecut de la 9 euro la 3 euro (ca cica la Delfin 8 nu se putea ca era pentru abonatii noi,atat) ,apoi dupa 1-2 luni cand am sunat din nou am putut sa trec la Delfin 8 (nu au mai zis nimic ca ar fi numai pentru abonatii noi).Dar cica trebuia sa imi dau acordul sa imi prelungeasca abonamentul cu 2 ani peste ce aveam atunci prelungit ca aveam telefon cumparat de ceva timp (parca stiam ca se poate maxim pe 36 luni).Nu am inteles de ce trebuia prelungit,nu beneficiam de nici o gratuitate,ba le dadeam bani mai multi,nici telefon nu am cumparat.Ma rog.
Acum au Delfin 7 ,de exemplu , care are mai multe minute decat ce am eu la Delfin 8 si sunt absolut convins ca daca vreau sa ma treaca la el iar vor incepe cu "nu se poate,e pentru abonatii noi,blablabla" si chiar daca le fac scandal iar ma pun sa prelungesc abonamentul degeaba pe 2 ani,ca de obicei.Garantat vor incerca sa ma prosteasca sa urc cu abonamentul,nu sa cobor cumva.
Stau si ma gandesc daca nu mai bine trec la cartela.Cartela de 6 euro (7.44 euro cu tot cu TVA ):
-3000 de minute în reţea
-nelimitat: SMS în reţea
-125 de minute naţionale şi internaţionale către fix
sau SMS naţionale
din care 50 minute sau SMS sunt şi internaţionale pe mobil
-200 MB internet la viteze 3G+
Pai eu platesc mai mult si am 600 minute in retea si 90 minute inafara!Nici Cangur 12 nu se apropie de cartela la minute,etc.In plus pe cartela incarci si cu alte optiuni mai mari sau mai mici cand vrei tu,fara prelungirea prelungirii si scandal!
Oricum raman cu celalalt abonament.Ati facut treceri dinastea?Merita?Habar nu am cum e cu cartele in ziua de azi,nu am mai incarcat una de mult timp si oricum nu eu o foloseam.
Trebuie sa vad daca a expirat si contractul,dar si daca nu a expirat inca .... ar trebui sa fiu pe aproape.
Abonament Orange
- zmeura
- Site Admin
Abonament Orange
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
- ASiX88796
- Site Admin
Re: Abonament Orange
»
Am încercat eu acum câţiva ani şi am rămas cu un gust amar.
Într-adevăr, şi atunci părea mai avantajos la cartelă însă sistemul era mai complicat decât pare în reclame. Încărcam 5€ pe cartelă dar tariful standard era de vreo 0,2 € pe minut. Dar exista varianta ca să activez opţiunea "iarna" printr-un SMS şi cei 5 euro se converteau în câteva mii de minute (valabile doar 30 zile). Dacă nu converteam euro în minute banii aceia îmi rămâneau pe cartelă lunii de zile, până le consumam la cursul de 0,2€/minut. Pe de altă parte opţiunea respectivă avea restricţie la apeluri internaţionale şi deci nu puteam folosi telefonul în roaming deloc (chestie care nu a fost pomenită niciunde în ofertă, am aflat-o după aceea de la call center).
Chestia este că după vreo 6 luni de zile opţiunea "iarna" a fost scoasă din ofertă şi am fost anunţat că pot consuma în continuare creditul la cursul de 0,2€/minut sau să optez pentru o opţiune din noua ofertă. Problema era că noile opţiuni nu mă satisfăceau deloc deoarece aveau minute foarte puţine dar în schimb veneau cu trafic de net şi SMS-uri (chestii care nu mă interesau, eu vroiam minute).
Ca urmare, am convertit cartela pe abonament Delfin şi gata.
După cum spuneam, asta era acum vreo 4 ani şi mai mult ca sigur ofertele sau schimbat radical însă bănuiesc că sistemul cu activatul opţiunilor a rămas. Sigur cineva de pe forum care e pe cartelă te poate lămuri concret cum e cu cartelele şi cu tarifarea actuală.
Am încercat eu acum câţiva ani şi am rămas cu un gust amar.
Într-adevăr, şi atunci părea mai avantajos la cartelă însă sistemul era mai complicat decât pare în reclame. Încărcam 5€ pe cartelă dar tariful standard era de vreo 0,2 € pe minut. Dar exista varianta ca să activez opţiunea "iarna" printr-un SMS şi cei 5 euro se converteau în câteva mii de minute (valabile doar 30 zile). Dacă nu converteam euro în minute banii aceia îmi rămâneau pe cartelă lunii de zile, până le consumam la cursul de 0,2€/minut. Pe de altă parte opţiunea respectivă avea restricţie la apeluri internaţionale şi deci nu puteam folosi telefonul în roaming deloc (chestie care nu a fost pomenită niciunde în ofertă, am aflat-o după aceea de la call center).
Chestia este că după vreo 6 luni de zile opţiunea "iarna" a fost scoasă din ofertă şi am fost anunţat că pot consuma în continuare creditul la cursul de 0,2€/minut sau să optez pentru o opţiune din noua ofertă. Problema era că noile opţiuni nu mă satisfăceau deloc deoarece aveau minute foarte puţine dar în schimb veneau cu trafic de net şi SMS-uri (chestii care nu mă interesau, eu vroiam minute).
Ca urmare, am convertit cartela pe abonament Delfin şi gata.
După cum spuneam, asta era acum vreo 4 ani şi mai mult ca sigur ofertele sau schimbat radical însă bănuiesc că sistemul cu activatul opţiunilor a rămas. Sigur cineva de pe forum care e pe cartelă te poate lămuri concret cum e cu cartelele şi cu tarifarea actuală.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
- dMd
- Gold User
S-au schimbat multe de atunci, e adevarat ca tarifarea se face in functie de preferinta: optiune aleasa care costa o suma sau cost/min din creditul detinut. Cartela are cum este si normal avantajele si dezavantajele ei si aici nu ma refer doar la o retea anume.
Ca minus poti trece devierea de apel care este taxata si faptul ca trebuie sa ai grija sa incarci lunar. In plus trebuie sa alegi oferta potrivita nevoilor tale, aceasta oferta este posibil ca in timp sa dispara.. dar daca o incarci lunar iti este oferita minim 1 an din cate stiu, oricum oferte "tentante" apar periodic. Nu poti beneficia de puncte de fidelizare sau sa cumperi telefoane la celeasi preturi pe care le ofera abonamentul.
Avantaje.. nu esti legat de o factura (dar se va dovedi util sa ai un mijloc de incarcare electronica in apropiere -PayPoint de ex), beneficiezi comparativ cu un abonament de suficiente minute daca nu stai cu telefonul la ureche non-stop (3000 de minute sunt mai mult decat suficient). E bine sa faci o comparatie la traficul de net oferit ca SMS-urile nu prea cred ca detin o pondere prea mare. In general, daca iti alegi o cartela in reteaua unde vorbesti predominant iti vor ajunge si minutele nationale pentru ca acolo suni doar ocazional.
Acum in functie de aceste criterii te poti orienta catre ce crezi ca este mai potrivit cerintelor, cu toate astea putina documentatie pe pagina operatorului inainte de a lua o decizie nu strica si cred ca va puncta in definitivarea alegerii.
Ca minus poti trece devierea de apel care este taxata si faptul ca trebuie sa ai grija sa incarci lunar. In plus trebuie sa alegi oferta potrivita nevoilor tale, aceasta oferta este posibil ca in timp sa dispara.. dar daca o incarci lunar iti este oferita minim 1 an din cate stiu, oricum oferte "tentante" apar periodic. Nu poti beneficia de puncte de fidelizare sau sa cumperi telefoane la celeasi preturi pe care le ofera abonamentul.
Avantaje.. nu esti legat de o factura (dar se va dovedi util sa ai un mijloc de incarcare electronica in apropiere -PayPoint de ex), beneficiezi comparativ cu un abonament de suficiente minute daca nu stai cu telefonul la ureche non-stop (3000 de minute sunt mai mult decat suficient). E bine sa faci o comparatie la traficul de net oferit ca SMS-urile nu prea cred ca detin o pondere prea mare. In general, daca iti alegi o cartela in reteaua unde vorbesti predominant iti vor ajunge si minutele nationale pentru ca acolo suni doar ocazional.
Acum in functie de aceste criterii te poti orienta catre ce crezi ca este mai potrivit cerintelor, cu toate astea putina documentatie pe pagina operatorului inainte de a lua o decizie nu strica si cred ca va puncta in definitivarea alegerii.
Nu putem avea tot timpul dreptate.
-
- Standard User
Eu am renuntat la Vodafone in urma cu 3 ani(aveam 4 ab pe numele meu, treptat am renuntat la ele ), am trecut pe cartela, o incarc doar daca am nevoie, singurul abonament il am la Digi Mobil cu abonament 0, in general ma folosesc de telefonul orange de la job. Chestia cu ai reducere la cumpararea unui telefon e o mare vrajeala, tu efectiv platesti telefonul in rate pt o perioada de un an sau doi care este inclus in valoarea abonamentului. Daca vreau telefon il cumpar la liber si nu de la Orange/Voda/Cosmote ! Dar fiecare se limiteaza in functie de necisitate si buget.
- Meridian
- Gold User
Eu am doar abonament de internet la Orange. Pe partea de telefonie am doar un prepay de la portocalii. Inca nu m-au terorizat cu oferte. Le-am solicitat un card free prepay si l-am primit prin posta acasa gratis.
Ceri si trimite acasa cardul. Intra aici pentru acest gen de cartela.
Ceri si trimite acasa cardul. Intra aici pentru acest gen de cartela.
******* Ich weiss, dass ich nichts weiss, und darum weiss ich mehr, als andere wissen! *******
- zmeura
- Site Admin
Mda,a trecut anul si eu nu i-am sunat.De lene si adevarul e ca mi-e groaza sa mai iau cu ei la discutii.Totusi am zis sa sun azi,dar se pare ca nu merge duminica,cand apas tasta 0 in meniul de la 411,fiind deja in una din sectiunile disponibile ... pauza,o ia roboata de la zero.De fapt nici nu stiu in ce sectiune ar trebui sa fiu ca nu mai au nimic legat de modificarea abonamentului,sa nu mai zic de renuntare.
Altfel se plang multi de diverse probleme intampinate cu ei:
http://quadroq.ro/uncategorized/de-ce-renunt-la-orange
http://www.emobil.ro/forum/orange/dezab ... range.html
Sa scriu aici sa nu uit: maine de sunat la Orange!!
Serviciul Clienti îti furnizeazã rapid informatii la zi despre abonamentele Orange.
În calitate de abonat Orange, apeleazã
numãrul scurt 411 de la telefonul tãu mobil sau
021 203 30 30 si urmeazã instructiunile.
La orice apelare, primul pas pe care trebuie să-l faci este să alegi limba de comunicare:
apasă tasta 1 pentru română şi
2 pentru engleză
Dacă doreşti să vorbeşti cu unul dintre consultanţii noştri, apelează-ne între orele 8:00-21:00, alege una dintre secţiunile disponibile şi apoi apasă tasta 0. Apelul tău va fi preluat în cel mai scurt timp de către un coleg.
Altfel se plang multi de diverse probleme intampinate cu ei:
http://quadroq.ro/uncategorized/de-ce-renunt-la-orange
http://www.emobil.ro/forum/orange/dezab ... range.html
Sa scriu aici sa nu uit: maine de sunat la Orange!!
.
- zmeura
- Site Admin
Le-am trimis mesaj din contul Orange si m-au sunat dupa 3 zile,am batut palma cu ei la ceva gen 4 euro + TVA (22 lei/luna zicea) si conditii mai bune decat pe cartela de 5 euro,adica 2000 de minute in retea,160 minute nationale,50 mb net si ceva SMS nationale,in retea nu am retinut ce e cu sms-urile ca oricum nu eram curios de ele.Contract pe 1 an ca i-am si zis la tip ca pe 2 nu mai vreau sa aud,la anul sa pot sa imi aleg altceva daca va fi,poate vor fi oferte cu net care sa merite,nu cu trafic inclus de tot rasul.
Am zis ca daca nu imi dau conditii ca pe Prepay si fara contract renunt,dar daca sunt cu 1 euro sub si conditii mai bune ... parca mai zici ca merita sa fi abonat de 13 ani.Nu era nici de bani si nici de minute,mie imi ajung 500 minute pe luna,doar de cum esti tratat ca abonat vechi.Oricum le platesc destul si pe celalalt abonament,mama lor inca.
Ar trebui sa faca astfel de abonamente la vedere sau o fidelizare reala,nu doar oferte pentru abonatii noi.
Am zis ca daca nu imi dau conditii ca pe Prepay si fara contract renunt,dar daca sunt cu 1 euro sub si conditii mai bune ... parca mai zici ca merita sa fi abonat de 13 ani.Nu era nici de bani si nici de minute,mie imi ajung 500 minute pe luna,doar de cum esti tratat ca abonat vechi.Oricum le platesc destul si pe celalalt abonament,mama lor inca.
Ar trebui sa faca astfel de abonamente la vedere sau o fidelizare reala,nu doar oferte pentru abonatii noi.
.
- zmeura
- Site Admin
zmeura wrote:...Contract pe 1 an ca i-am si zis la tip ca pe 2 ani nu mai vreau sa aud,la anul sa pot sa imi aleg altceva daca va fi,poate vor fi oferte cu net care sa merite,nu cu trafic inclus de tot rasul.
.....
Azi am primit mesaj ca am trecut la noul abonament "Prepay 5" si ca mi s-a prelungit contractul cu .... 24 de luni ! Sa-i f*t !!
Deja le-am trimis mesaj din contul Orange.
.
- delta2k2
- Site Admin
Convorbirile in cauza se inregistreaza, ti se spune din start acest lucru.
- zmeura
- Site Admin
Nu am sunat eu la serviciul clienti ci invers,deci nu a fost nici un robot ca sa imi atraga atentia ca se inregistreaza convorbirea.Ei pot face pe prosti ca nu exista nici o inregistrare,eu nu am inregistrat nimic ca nu aveam cum si .... teapa.Sa vedem ce raspund,pe baza a ce imi prelungesc contractul pe 24 de luni?
Posibil sa le fac scandal,chiar si pentru atat,cu greu am acceptat si contract pe 1 an.Adica dupa 13 ani de abonament trebuie sa ma lege de maini si de picioare pentru inca 2 ani ca sa imi ofere ce gasesti la prepay fara nici o obligatie?
Si nu inteleg de ce insista sa prosteasca oamenii,se bazeaza pe faptul ca nu observa?
Posibil sa le fac scandal,chiar si pentru atat,cu greu am acceptat si contract pe 1 an.Adica dupa 13 ani de abonament trebuie sa ma lege de maini si de picioare pentru inca 2 ani ca sa imi ofere ce gasesti la prepay fara nici o obligatie?
Si nu inteleg de ce insista sa prosteasca oamenii,se bazeaza pe faptul ca nu observa?
.