Optibox EVO M7 - Odin M7 - Axas Class M ... Discutii
- stargate
- Platinum User
Re: Optibox EVO M7 - Odin M7 - Axas Class M ... Discutii
Posibil sa fie cardul cu probleme sau atentie cum bagi cardul in aparat ... trebuie bagat cu chip-ul in sus .
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
- stargate
- Platinum User
OpenXTA
Azi am instalat imaginea OpenXTA pe EVO M7, la prima vedere o imagine interesanta dar mai multe dupa ce o "calaresc" cateva zile
... pana atunci cateva imagini.

-
- New member
Am incercat in OpenATV urmand tutorial-ul 'Oscam simplu' sa fac sa functioneze un reader pt cartela Focus.
Se opreste la:
2013/12/11 15:14:28 51C498 r FocusSat [internal] IFD: Waiting for card ATR Response...
In oscam.server am un singur reader configurat pentru cititorul intern (al optibox evo m7):
[reader]
label = FocusSat
description = Focus Sat
protocol = internal
device = /dev/sci0
caid = 0B02
detect = cd
group = 1
Status-ul afisat in webif este "NEEDINIT"
Se pare ca este mai dificil decat ma asteptam.
Ma poate ajuta cineva cu mai multa experienta?
Multumesc.
Se opreste la:
2013/12/11 15:14:28 51C498 r FocusSat [internal] IFD: Waiting for card ATR Response...
In oscam.server am un singur reader configurat pentru cititorul intern (al optibox evo m7):
[reader]
label = FocusSat
description = Focus Sat
protocol = internal
device = /dev/sci0
caid = 0B02
detect = cd
group = 1
Status-ul afisat in webif este "NEEDINIT"
Se pare ca este mai dificil decat ma asteptam.
Ma poate ajuta cineva cu mai multa experienta?
Multumesc.
- stargate
- Platinum User
Maine o sa pun cardul Focus la ceva teste pe enigma2 si o sa-ti zic daca merge .
- dMd
- Gold User
Ai uitat sa treci frecventa cardului in reader, pt E2 pune cardmhz = 3150 si mhz = -1

- stargate
- Platinum User
Am pus cardul Focus in enigma2 si merge foarte bine ... imaginea folosita este OpenXTA.
Setarile in oscam.server sunt minimale
Code: Select all
2013/12/12 09:57:27 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:78BE:4C): found (271 ms) by focus (L/1/2/2) - Pro TV
2013/12/12 09:57:37 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:78BE:4C): found (272 ms) by focus (L/1/2/2) - Pro TV
2013/12/12 09:57:47 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:78BE:4C): found (276 ms) by focus (L/1/2/2) - Pro TV
2013/12/12 09:57:57 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:78BE:4C): found (271 ms) by focus (L/1/2/2) - Pro TV
2013/12/12 09:58:03 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:78BE:4C): found (275 ms) by focus (L/1/2/2) - Pro TV
2013/12/12 09:58:04 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:76C2:4C): found (274 ms) by focus (L/1/2/2) - TVR 1
2013/12/12 09:58:05 76A9DE88 c dvbapi (0B02:000000:76C2:4C): found (287 ms) by focus (L/1/2/2) - TVR 1
Setarile in oscam.server sunt minimale
Code: Select all
[reader]
label = focus
protocol = internal
device = /dev/sci0
detect = cd
group = 1
-
- New member
Am reusit in sfarsit sa-l fac sa functioneze (card-ul Focus) insa acum mai am cateva probleme:
1. La o scanare "single satellite" pe 0.8W Thor imi gaseste in jur de 270 de posturi, spre deosebire de cele 500 pe care mi le gasea Amiko 8200 (fara niciun card)
2. Nu stiu cum sa selectez posturile provider-ului 0B02 (Focussat) caci spre exemplu, TVR1 imi apare in meniu cu provider RCS (CAID 1802 sau 1880 nu mai stiu exact).
Eu folosesc in acest moment un singur reader pentru 0B02 cu DVB-Api activat
3. Intrebare tehnica: am un LNB Unicable dar deocamdata nu il folosesc pentru ca am observat ca pot viziona si schimba canale pe doua televizoare independent cu un splitter bidirectional obisnuit cu 4 iesiri (Engel). Ma poate lamuri cineva cand e nevoie de un LNB Unicable totusi? In momentul de fata am un infrastrucura TV montata sub tencuiala si de la antena pana la punctul de distributie din casa am un singur cablu (nu aveam prea multe cunostinte TV Satelit cand am facut cablarea dar intre timp s-a transformat in pasiune
). Asa ca dorind sa am mai multe televizoare, am studiat teoria si am dedus ca solutiile ar fi:
a. IPTV - nu cunosc inca implicatiile financiare
b. Montarea receiver-elor in loop, asta insemand cate 2 mufe TV la fiecare priza, lucru pe care evident ca nu l-am facut in momentul cablarii
c. LNB Unicable cu splitter special unicable si receiver-e compatibile (in acest moment am un Amiko si un Evo M7)
Deci cea mai simpla optiune pentru mine a fost Unicable, asa ca am achizionat unul (care vine si cu un splitter cu 2 iesiri) si odata cu asta unul bidirectional obisnuit cu 4 iesiri (fiind ca e ieftin si cel de la Inverto nu ar fi fost suficient). Insa supriza, se pare ca functioneaza cu LNB-ul simplu, cel putin deocamdata.
Din teorie am dedus ca, dat fiind ca infrastructura TV este sub tencuiala, si cablu de la antena pana in casa la punctul de distributie nu am decat unul singur (nu aveam cunostine prea multe TV Satelit cand am facut cablarea)
1. La o scanare "single satellite" pe 0.8W Thor imi gaseste in jur de 270 de posturi, spre deosebire de cele 500 pe care mi le gasea Amiko 8200 (fara niciun card)
2. Nu stiu cum sa selectez posturile provider-ului 0B02 (Focussat) caci spre exemplu, TVR1 imi apare in meniu cu provider RCS (CAID 1802 sau 1880 nu mai stiu exact).
Eu folosesc in acest moment un singur reader pentru 0B02 cu DVB-Api activat
3. Intrebare tehnica: am un LNB Unicable dar deocamdata nu il folosesc pentru ca am observat ca pot viziona si schimba canale pe doua televizoare independent cu un splitter bidirectional obisnuit cu 4 iesiri (Engel). Ma poate lamuri cineva cand e nevoie de un LNB Unicable totusi? In momentul de fata am un infrastrucura TV montata sub tencuiala si de la antena pana la punctul de distributie din casa am un singur cablu (nu aveam prea multe cunostinte TV Satelit cand am facut cablarea dar intre timp s-a transformat in pasiune

a. IPTV - nu cunosc inca implicatiile financiare
b. Montarea receiver-elor in loop, asta insemand cate 2 mufe TV la fiecare priza, lucru pe care evident ca nu l-am facut in momentul cablarii
c. LNB Unicable cu splitter special unicable si receiver-e compatibile (in acest moment am un Amiko si un Evo M7)
Deci cea mai simpla optiune pentru mine a fost Unicable, asa ca am achizionat unul (care vine si cu un splitter cu 2 iesiri) si odata cu asta unul bidirectional obisnuit cu 4 iesiri (fiind ca e ieftin si cel de la Inverto nu ar fi fost suficient). Insa supriza, se pare ca functioneaza cu LNB-ul simplu, cel putin deocamdata.
Din teorie am dedus ca, dat fiind ca infrastructura TV este sub tencuiala, si cablu de la antena pana in casa la punctul de distributie nu am decat unul singur (nu aveam cunostine prea multe TV Satelit cand am facut cablarea)
-
- New member
Scuze pentru ultimele doua randuri ale post-ului precedent, au ramas in urma revizuirii finale si am omis sa le sterg.
- stargate
- Platinum User
1. Posibil ca satellites.xml sa fie cu probleme ... pe site-ul http://satellites-xml.eu/ poti genera unul actualizat cu sateliti pe care ii receptionezi si apoi inlocuiesti in receptor fisierul vechi cu cel nou, in receptor fisierul il gasesti aici /etc/tuxbox
2. Pachetul FocusSat il gasesti pe aceste freecvente http://ro.kingofsat.net/pack-focussat.php
3. Nu am experienta cu LNB Unicable ... sper ca unul dintre colegi sa te poata ajuta.
Bafta
2. Pachetul FocusSat il gasesti pe aceste freecvente http://ro.kingofsat.net/pack-focussat.php
3. Nu am experienta cu LNB Unicable ... sper ca unul dintre colegi sa te poata ajuta.
Bafta
- zmeura
- Site Admin
Nu prea se intelege,dar tu folosesti cumva doua receptoare pe un LNB cu o singura iesire?
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
Return to “Optibox EVO M7 - Odin M7 - Axas Class M”