Pentru a putea controla acest display am avut nevoie de libraria GxEPD2, unde am si gasit cateva exemple cu care am putut testa displayul.
Pentru a putea folosi acest display, in exemplul folosit in fisierul GxEPD2_display_selection.h la linia 211 trebuie sa scoateti cele doua // fin fata liniei, pentru a activa linia (altfel compilatorul va considera linia un comentariu!).
Eu a trebuit sa editez aceea linie pentru ca am folosit un ESP32 pentru teste si pentru ca nu l-am conectat de ESP32 asa cum este descrisa in linia amintita.
Asa arata linia 211 in cazul meu:
Code: Select all
GxEPD2_BW<GxEPD2_290_T94_V2, GxEPD2_290_T94_V2::HEIGHT> display(GxEPD2_290_T94_V2(/*CS=5*/ SS, /*DC=*/ 19, /*RST=*/ 12, /*BUSY=*/ 4)); // GDEM029T94 128x296, SSD1680, Waveshare 2.9" V2 variant
Daca conectati asa cum este in aceea linie atunci doar activati linia.
Conexiunea mea dintre ESP32 si display a fost urmatoarea:
Code: Select all
BUSY - EPD_BUSY 4
RES - EPD_RST 12
DC - EPD_DC 19
CS - EPD_CS 5
SCL - EPD_SCK 18
SDA - EPD_MOSI 23
Ce este interesant de retinut la aceste displayuri.
Au o rata de improspatare foarte mica. Ecranul intreg poate dura pana la 3 secunde la varianta alb/negru si pana la 19 secunde la varianta alb/negru/rosu.
Un alt aspect interesant este ca pe display se pastreaza imaginea afisata chiar si dupa ce lasam displayul fara tensiune.
Chiar si eu l-am primit cu o imagine (a vanzatorului) afisata pe display chiar cand l-am scos din cutie.
Displayul vine insotit cu pini
pentru a putea fi cositoriti de modul
si cu un cablu prevazut cu un conector cu ajutorul caruia putem sa ne conectam de display fara a avea nevoie de lipituri.
Displayul a venit intr-o cutie de plastic
care protejeaza bine displayul de eventualele probleme ce ar putea aparea in timpul transportului.
Modulul l-am cumparat de aici.
Am facut un scurt video cu felul in care ruleaza exemplul din librarie pe display.