How to setup ESP32 and Arduino Ide ?

Discutii despre placile de dezvoltare compatibile Arduino
Levy
Gold User

How to setup ESP32 and Arduino Ide ?

Unread postby Levy » 12 Jul 2021 20:30

Astazi am luat contact cu primul ESP32,

Image

Image

Image

Image

pana acum m-am jucat putin cu ESP8266, insa acum am inampinat mici dificultati la conectarea dintre Arduino Ide si ESP32.
Am facut un scurt video, pentru ca cei care se impiedica de aceeasi probleme sa rezolve aceasta mult mai simplu.

phpBB [video]
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !

Image
delta2k2
Site Admin

Re: How to setup ESP32 and Arduino Ide ?

Unread postby delta2k2 » 12 Jul 2021 20:36

Unele revizii mai vechi au o problemă de proiectare, rezolvabilă prin montarea unui condensator electrolitic suplimentar.

Detalii aici : https://randomnerdtutorials.com/solved-failed-to-connect-to-esp32-timed-out-waiting-for-packet-header/
Levy
Gold User

Unread postby Levy » 12 Jul 2021 20:53

Asta e revizia reviziilor ! :haha: :haha: :haha:

A costat aproape 6 RON, iar transportul din Franta aproape 22. :haha:

Image

din China ar fi venit cu transport gratuit, insa cu alt pret, doar ca am inceput sa nu prea am rabdare sa astept 2 luni. :hehih:

Image
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !

Image
val
Standard User

Unread postby val » 13 Jul 2021 05:24

Pentru economie de spațiu și bani prefer sa comand modulul simplu. Tot pe Ali sunt și pcb-uri adaptoare atât pentru ESP12 cât și pentru ESP32. Acestea conțin schema minimala pt. programare care se face cu adaptor usb / uart.
Cu putință răbdare am reușit să lipesc pe un cablaj de test un modul ESP32, e ceva de muncă plus că ulterior lipiturile la pinii modului au trebuit verificate la lupă.

Return to “Arduino”