Salut, cum am scris si mai sus folosesc un dm800se, am doua locale, o linie N cu alt local din alt server, plus C-uri, problema ar fi ca nu i-mi deschide din localele mele cand dau pe acei provideri, oare sa fie din cauza ca la group am pus 1 la toate sau care ar fi cauza ?
Multumesc !
Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)
- alex07
- New member
- zmeura
- Site Admin
Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)
Daca opresti toate liniile externe merge de pe local?
Ai preferlocalcards = 1 in oscam.conf ? Pune sa vedem setarile,inclusiv daca ai ceva in oscam.dvbapi
Ai preferlocalcards = 1 in oscam.conf ? Pune sa vedem setarile,inclusiv daca ai ceva in oscam.dvbapi
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
- dMd
- Gold User
Dupa ce te convingi ca iti pleaca din local oprind celelalte linii... separa localele pe grupuri diferite (C-urile le poti lasa pe acelasi grup), si foloseste services negate pe readerele din care nu vrei sa ia localele tale.
Nu putem avea tot timpul dreptate.
- alex07
- New member
In primul rand vreau sa va multumesc pentru ajutor, am oprit liniile, lasand doar localele plus linia N si sunt ok deschide din ele, separarea localelor inseamna local 1=grup1, local2=grup2 N-ul=grup3 si C-urile=grup4, atunci la clienti la grup trec1,2,3,4 ?
oscam dvbapi
#
# priority:
# P: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] [continue]
#
# ignore:
# I: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID]
#
# wait:
# D: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] delay
#
# map:
# M: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] target CAID[:][target provider ID]
#
# lenght:
# L: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] length
#
P: 09c4:000000
# prioritise CAID 0100 with provider 123456
#P: :000000
# prioritise ECM with provider ID 1234 on
# on any CAID and service
#P: 0100
# prioritise CAID 0200
#P: 0300::9ABC
# prioritise CAID 0300 on service 9ABC only
#M: 0400 0500:123456 # map CAID 0400 to provider ID 123456 with
#CAID 0500
#D: 0600 200
# wait 200 ms before writing CW for CAID 0600
#I: :654321
# ignore provider ID 654321 for every CAID and
# service
#I: 0
# ignore every CAID that was not handled before
#L: 0700 8e
# ECM length for CAID 0700 to 8e (hexadecimal)
Prefer local cards:1-prefer cache-ex then local card
Multumesc !
oscam dvbapi
#
# priority:
# P: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] [continue]
#
# ignore:
# I: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID]
#
# wait:
# D: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] delay
#
# map:
# M: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] target CAID[:][target provider ID]
#
# lenght:
# L: CAID[:][provider ID][:][service ID][:][ECM PID] length
#
P: 09c4:000000
# prioritise CAID 0100 with provider 123456
#P: :000000
# prioritise ECM with provider ID 1234 on
# on any CAID and service
#P: 0100
# prioritise CAID 0200
#P: 0300::9ABC
# prioritise CAID 0300 on service 9ABC only
#M: 0400 0500:123456 # map CAID 0400 to provider ID 123456 with
#CAID 0500
#D: 0600 200
# wait 200 ms before writing CW for CAID 0600
#I: :654321
# ignore provider ID 654321 for every CAID and
# service
#I: 0
# ignore every CAID that was not handled before
#L: 0700 8e
# ECM length for CAID 0700 to 8e (hexadecimal)
Prefer local cards:1-prefer cache-ex then local card
Multumesc !
- zmeura
- Site Admin
Vezi si la setarile DVB-Api din webif sa ai Request Mode: 0-try all possible CAIDs one by one.
In oscam.dvbapi daca nu ai neaparat nevoie de linia asta P: 09c4:000000 poti sterge tot,chiar daca oricum nu au efect celelalte linii.
Loadbalance Mode diferit de zero, zi-ne si ce locale ai si din ce CAID trage cand esti pe un program care ar trebui sa deschida din cardul tau.Trage din acelasi caid dar din linii sau din caid diferit?
Toate setarile postate si ceva din log cand pui pe un program cu explicatii legat de pe ce caid trage si de fapt din ce ar trebui sa traga.
In oscam.dvbapi daca nu ai neaparat nevoie de linia asta P: 09c4:000000 poti sterge tot,chiar daca oricum nu au efect celelalte linii.
Loadbalance Mode diferit de zero, zi-ne si ce locale ai si din ce CAID trage cand esti pe un program care ar trebui sa deschida din cardul tau.Trage din acelasi caid dar din linii sau din caid diferit?
Toate setarile postate si ceva din log cand pui pe un program cu explicatii legat de pe ce caid trage si de fapt din ce ar trebui sa traga.
.
- alex07
- New member
Am sters oscam dvbapi, am dat restart oscam si acum i-mi deschide din local caid1830 inainte i-mi deschidea din 098c, celalalt local caid1802 este ok deschide din el,ce as mai vrea daca se poate sa-mi deschida din N caid 0b02 acum deschide din C-uri iar dupa o perioada trece la n-ul meu , nu am modificat nimic la grupuri au ramas toate C-uri,N-uri cu valoarea 1.
Multumesc !
Multumesc !
- zmeura
- Site Admin
Acum e clar de ce,aveai acea linie P si noi nu stiam ce caid ai la local.
Oscam nu trage din N-uri prea bine, o sa fie o treaba mai incurcata.Deabea acum pot zice ca vei avea neaparat nevoie de o lista de services facuta cu sid-urile deschise de acel N,setate pe acea linie si negate pe toate celelalte readere.Daca oscam trage din alt caid doar acum il fortezi sa prefere caid-ul pe care il vrei tu cu o linie P in oscam.dvbapi (dar numai atat,sa stii exact ce ai in acel fisier si nu linii puse cu copy-paste de pe net ca asa scriu unii ca fac ei).Daca scrii aici ce caid trebuie sa prefere iti da cineva formatul acelei linii,oricum e simplu.
Oscam nu trage din N-uri prea bine, o sa fie o treaba mai incurcata.Deabea acum pot zice ca vei avea neaparat nevoie de o lista de services facuta cu sid-urile deschise de acel N,setate pe acea linie si negate pe toate celelalte readere.Daca oscam trage din alt caid doar acum il fortezi sa prefere caid-ul pe care il vrei tu cu o linie P in oscam.dvbapi (dar numai atat,sa stii exact ce ai in acel fisier si nu linii puse cu copy-paste de pe net ca asa scriu unii ca fac ei).Daca scrii aici ce caid trebuie sa prefere iti da cineva formatul acelei linii,oricum e simplu.
.
- alex07
- New member
N-ul acela este pentru caid 0b02, cardul respectiv i-l am in alt receptor,alta intrebare ar fi, am schimb si de N-uri dupa ce le-am pus in oscam apar ca locale se poate anula chestia aceasta ?
Multumesc !
Multumesc !
- zmeura
- Site Admin
Setezi pe acele linii N CCC Hop: 1 in loc de 0.
.
- alex07
- New member
Salut, i-mi spune-ti va rog de ce in dreptul userilor(nu la toti) apare un 2 ?
Multumesc!
Multumesc!