Fenomen ciudat in routerul de la (rom)Telekom
- Levy
- Gold User
Fenomen ciudat in routerul de la (rom)Telekom
De o vreme in DCC nu apare IP-ul 192.168.1.x pentru PC-ul de pe care incerc sa intru in receptor.
Apare IP-ul din imaginea de mai sus. Interesant este ca DCC comunica corect cu receptorul, chiar daca fac parte din clase de IP-uri diferite, ce nu este prea normal.
Mentionez ca daca dau click pe sageata din dreptul acelui IP apare si IP-ul real al PC-ului, cu care normal se conecteaza la receptor.
Are idee de unde a aparut acel al doilea IP care desi nu este din aceeasi clasa cu al receptorului comunica corect cu el ? Are vre-o legatura cu rebranduirea modemurilor de catre Telecom ? De ceva vreme in momentul in care intrii in interfata web al modemului nu mai apare huawei smartbox ci apare Telekom cu siglele acestei firme. Nu inteleg de ce si cum au schimbat firmware-ul modemului. O asemenea schimbare de firmware mai aparuse si anul trecut inaintea cumpararii Romtelecom de Telekom, moment in care am sesizat ca pe langa interfata web englezeasca cum era modemul pana atunci, aparuse ca o alternativa si limba romana.
Sa fie problema in Windows ? Sa aiba ceva balarii prin el ? Acesta este instalat proaspat de doar cateva zile.
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !
- ASiX88796
- Site Admin
Re: Fenomen ciudat in routerul de la (rom)Telekom
»
Din poza ta reiese că nu ai configurat bine DCC. Dacă foloseşti Router atunci bifează în meniul din stânga opţiunea "Router".
Conexiunea între un PC şi DM cu iP-uri din clase diferite funcţionează deoarece PC-ul nu se conectează direct la DM ci prin Router, iar Routerul prin definiţie este un aparat care conectează 2 reţele din clase diferite.
Din poza ta reiese că nu ai configurat bine DCC. Dacă foloseşti Router atunci bifează în meniul din stânga opţiunea "Router".
Conexiunea între un PC şi DM cu iP-uri din clase diferite funcţionează deoarece PC-ul nu se conectează direct la DM ci prin Router, iar Routerul prin definiţie este un aparat care conectează 2 reţele din clase diferite.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
- Levy
- Gold User
tot la fel apare si daca setezi router.
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !
- stargate
- Platinum User
Sa stergi din poza parola daca este reala
Sent from my Xiaomi Redmi 1S using Tapatalk
Sent from my Xiaomi Redmi 1S using Tapatalk
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
- Levy
- Gold User
nu e problema parola afisata acolo
- Levy
- Gold User
Ca sa fie gluma si mai interesanta, ieri am folosit DreamUP pentru dm500s, iar la retea mi-a aparut in DreamUP acelasi IP despre care am scris mai sus. Ceva nu este in ordine ori in reteaua locala ori PC-ul are ceva "ganganii". Zilele urmatoare am sa incerc aceasi programele pe un alt pc sau un laptop sa vad daca persista si pe altele sau doar acel calculator este cu "bube".
Pana la proba contrarie banuiesc Telekom-ul cu rebranduirea routerului....sau poate vre-un "prieten".
Pana la proba contrarie banuiesc Telekom-ul cu rebranduirea routerului....sau poate vre-un "prieten".
- ASiX88796
- Site Admin
»
Nu este nici o problemă.
E de la ceva "softuri" ce ai instalat pe PC.
iP-ul meu setat manual în PC este 192.168.1.100
După ce am instalat VMware a apărut şi 192.168.106.1
Cel mai probabil 192.168.127.1 mi-a apărut de la Oracle VirtualBox, WAMP, COMODO sau alte aplicaţii de reţea.
Multe programe care filtrează traficul (monitoare, firewall, etc) creează o placă de reţea virtuală fără să te întrebe nimic.
Nu este nici o problemă.
E de la ceva "softuri" ce ai instalat pe PC.
iP-ul meu setat manual în PC este 192.168.1.100
După ce am instalat VMware a apărut şi 192.168.106.1
Cel mai probabil 192.168.127.1 mi-a apărut de la Oracle VirtualBox, WAMP, COMODO sau alte aplicaţii de reţea.
Multe programe care filtrează traficul (monitoare, firewall, etc) creează o placă de reţea virtuală fără să te întrebe nimic.
___________________________ ____ ___ __ _
- Levy
- Gold User
Pe pc-ul respectiv nu am nimic ciudat instalat. Sa fie placa ss2 ?