Acum cateva zile bune am dat din intamplare peste aceasta emisiune.
Se transmite pe Transilvania Look in fiecare seara de luni pana joi de la 19:30 pana la 20:30.
Iata una din emisiunile care m-au consvins si in aceasta saptamana sa fiu telespectator fidel al emisiunii.
Tine-o tot asa Dl. Sabin Gherman ! Poate se trezeste aceasta natiune intr-o buna zi !
România de la A la Z de Sabin Gherman
- Levy
- Gold User
România de la A la Z de Sabin Gherman
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !
- stargate
- Platinum User
Re: România de la A la Z de Sabin Gherman
O emisiune excelenta, moderatorul stapaneste bine fenomenul si are farmecul accentului ardelenesc.
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
- Levy
- Gold User
Cateva cuvinte din emisiunea de azi care incepe la 19:30 pe Transilvania Look !
Nu ratati emisiunea, chiar ca merita urmarita !
Sabin Gherman
pe Look Tv de la 19,30, peTransilvania Live de la 21,00:
aş fi vrut să zic o poveste, dar pur şi simplu mi-e ruşine:
uite: o ştire spune despre fosta profesoară de română care cerşeşte în centrul Constanţei, alta despre parlamentarii care invocă articole inexistente în constituţie numai ca să poată umbla cît vor cu avionul.
ştirile astea sunt oglinda a ceea ce am lăsat să se întâmple. că ne-am uitat ba la manele, ba la kilu' de făină, ba ne-am înjurat reciproc în faţa cabinei de vot.
şi pentru ce? dacă asta e România, prefer să nu mă mai numească nimeni, niciodată, român - pentru că mi-e ruşine de profa de română
Nu ratati emisiunea, chiar ca merita urmarita !
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !
- Levy
- Gold User
Stăpânii belelelor. Despre loazele cu ştaif
Nu toţi activiştii anti-Roşia Montană sunt hipsteri; nu toţi guvernanţii sunt mânjiţi; nu toată Opoziţia e moartă - uite nişte mici adevăruri la care nimeni nu se mai gândeşte de câteva luni bune.
..........
Ce e pe cale să se piardă în ţara asta nu e aurul şi nu e nici gazul, ci încrederea în viitorul simplu. Sentimentul că totul, aici, e o conjuctură, visarea că musai să plece copiii din România ca să ajungă cineva, datul că măcar ei să scape din infern – uite alte câteva mici adevăruri niciodată amintite în vreo platformă electorală.
...............
Articolul complet se poate citi aici.
Respecte Dl. Sabin Gherman !! Un nou editorial de nota 10 !!!
Nu toţi activiştii anti-Roşia Montană sunt hipsteri; nu toţi guvernanţii sunt mânjiţi; nu toată Opoziţia e moartă - uite nişte mici adevăruri la care nimeni nu se mai gândeşte de câteva luni bune.
..........
Ce e pe cale să se piardă în ţara asta nu e aurul şi nu e nici gazul, ci încrederea în viitorul simplu. Sentimentul că totul, aici, e o conjuctură, visarea că musai să plece copiii din România ca să ajungă cineva, datul că măcar ei să scape din infern – uite alte câteva mici adevăruri niciodată amintite în vreo platformă electorală.
...............
Articolul complet se poate citi aici.
Respecte Dl. Sabin Gherman !! Un nou editorial de nota 10 !!!
- Levy
- Gold User
Între boanghene şi mitici,
boánghen (-ghină), adj. – Ungur (termen depreciativ). Sl. vagrinŭ „ungur” (DAR). Se aplică uneori și românilor din Transilvania.
de Sabin Gherman
Cam o dată pe săptămână mă sfădesc cu un prieten de peste munţi pe chestia asta a transilvănismului. El zice că nu-i bine să spunem tot adevărul, că popoarele au nevoie de minciuni frumoase.
Într-un fel, îl înţeleg – numai că se enervează şi varsă halba de cîte ori îi amintesc cum se plimba Iorga, prim-ministru atunci, cu Lincolnul cumpărat de timişoreni pentru Timişoara. Lui Iorga i-a plăcut maşina şi a luat-o la Bucureşti, pur şi simplu .
Amicul meu îmi spune apoi că “ce-ai bă Ghermane cu Mioriţa şi meşteru' Manole?”, că astea-s mituri fundamentale. Şi vărs şi eu halba, de ciudă că nu-s aşa deştept să-nţeleg cum au ajuns mit fundamental doi români invidioşi care vor să omoare un alt român. Nu înţeleg nici de ce-i aşa fain să zideşti ziua şi să dărâmi noaptea, ca la casa de nebuni.
Eu rîd că în Sud habar n-au să taie porcu', că-l mănâncă-ntr-o săptămână ş-apoi li se lipesc maţele, el contra-atacă pe chestiunea puturoasă a rîntaşului. Uneori îl las să miroase o pălincă – şi devenim supuşi ca nişte iobagi simpatic.
Unii ar numi asta râcă identitară. Alţii, separatism. Pentru analişti, am fi subiect de best-seller, dar noi nu bem niciodată atît de mult. Nevestele noastre, a mea – ardeleancă din Tîrgu Mureş, a lui – olteancă de Gorj, rîd mereu de noi şi ne iau cardurile şi pleacă la shopping – să ne pedepsească.
Noi nu facem decât să ne ironizăm imperfecţiunile; boaghena lui e absolut egală cu miticul meu. A fost nevoie de două decenii să ne descoperim, ca pe dosarele alea pe care scrie “confidenţial” şi la care doar mai-marii din politică au acces. Şi, de aici: un paradox domestic: în timp ce noi glumim pe seama diferenţei, chiar ăia cu acces la dosar, politicienii, încă sunt prinşi în scrobeala identităţii unice şi obligatorii. Ei ar vrea să facă din noi, ăi mai simpli români, rezervoare de valori universale – să ne-mpacheteze în roş-galben-albastru ca pe păstrăvii puşi la cuptor.
Într-o zi am încercat să vorbesc cu un amic politician despre dreptul la diferenţă – şi s-a speriat aproape: ai înnebunit? iară drepturi? Mai avea un pic şi-mi elibera certificat de turmă unitară.
Acuma aştept să vină iar amicii mei de peste Carpaţi, că mi-am luat ciolan de la Mureşan, de-ăla bio, să le ard un gulaş ca să-i complexez definitiv. Pe Ioşka bacsi, vecinu', l-am chemat de martor, ca-n Mioriţa.
Şi m-o-nvăţat aşa – Ioşka bacsi: ştii cînd ne-o fost nouă ăl mai bine în Ardeal?: când or plecat politicienii unguri şi încă nu veniseră ăia români.
Sabin Gherman
boánghen (-ghină), adj. – Ungur (termen depreciativ). Sl. vagrinŭ „ungur” (DAR). Se aplică uneori și românilor din Transilvania.
de Sabin Gherman
Cam o dată pe săptămână mă sfădesc cu un prieten de peste munţi pe chestia asta a transilvănismului. El zice că nu-i bine să spunem tot adevărul, că popoarele au nevoie de minciuni frumoase.
Într-un fel, îl înţeleg – numai că se enervează şi varsă halba de cîte ori îi amintesc cum se plimba Iorga, prim-ministru atunci, cu Lincolnul cumpărat de timişoreni pentru Timişoara. Lui Iorga i-a plăcut maşina şi a luat-o la Bucureşti, pur şi simplu .
Amicul meu îmi spune apoi că “ce-ai bă Ghermane cu Mioriţa şi meşteru' Manole?”, că astea-s mituri fundamentale. Şi vărs şi eu halba, de ciudă că nu-s aşa deştept să-nţeleg cum au ajuns mit fundamental doi români invidioşi care vor să omoare un alt român. Nu înţeleg nici de ce-i aşa fain să zideşti ziua şi să dărâmi noaptea, ca la casa de nebuni.
Eu rîd că în Sud habar n-au să taie porcu', că-l mănâncă-ntr-o săptămână ş-apoi li se lipesc maţele, el contra-atacă pe chestiunea puturoasă a rîntaşului. Uneori îl las să miroase o pălincă – şi devenim supuşi ca nişte iobagi simpatic.
Unii ar numi asta râcă identitară. Alţii, separatism. Pentru analişti, am fi subiect de best-seller, dar noi nu bem niciodată atît de mult. Nevestele noastre, a mea – ardeleancă din Tîrgu Mureş, a lui – olteancă de Gorj, rîd mereu de noi şi ne iau cardurile şi pleacă la shopping – să ne pedepsească.
Noi nu facem decât să ne ironizăm imperfecţiunile; boaghena lui e absolut egală cu miticul meu. A fost nevoie de două decenii să ne descoperim, ca pe dosarele alea pe care scrie “confidenţial” şi la care doar mai-marii din politică au acces. Şi, de aici: un paradox domestic: în timp ce noi glumim pe seama diferenţei, chiar ăia cu acces la dosar, politicienii, încă sunt prinşi în scrobeala identităţii unice şi obligatorii. Ei ar vrea să facă din noi, ăi mai simpli români, rezervoare de valori universale – să ne-mpacheteze în roş-galben-albastru ca pe păstrăvii puşi la cuptor.
Într-o zi am încercat să vorbesc cu un amic politician despre dreptul la diferenţă – şi s-a speriat aproape: ai înnebunit? iară drepturi? Mai avea un pic şi-mi elibera certificat de turmă unitară.
Acuma aştept să vină iar amicii mei de peste Carpaţi, că mi-am luat ciolan de la Mureşan, de-ăla bio, să le ard un gulaş ca să-i complexez definitiv. Pe Ioşka bacsi, vecinu', l-am chemat de martor, ca-n Mioriţa.
Şi m-o-nvăţat aşa – Ioşka bacsi: ştii cînd ne-o fost nouă ăl mai bine în Ardeal?: când or plecat politicienii unguri şi încă nu veniseră ăia români.
Sabin Gherman
- Levy
- Gold User
Doamnă şi domnule, o să-mi calc pe suflet şi te invit să ieşim în stradă. Da, în stradă: o mie, zece mii sau o sută de mii de oameni care să strige împotriva ăstora. Aici nu mai e de apărat aurul Apusenilor, ci pur şi simplu consistenţa unei naţiuni. Nu păduri, nu metale rare, ci oameni care au rămas în ţara asta gândind că se va schimba în bine. Aici deja nu cu un partid anume te mai baţi, ci cu un popor mic de putori, ales de fiecare dintre noi.
Sabin Gherman e un fraier de pe stradă
În timp ce românii belesc ochii la tot felul de breaking news-uri, ăia 588 tocmai şmecheresc o lege ciudată: farmacii numai pentru ei, cu medicamente la preţ redus şi aduse, în caz de urgenţă în maximum 4 ore.
Doamnă şi domnule, ăştia nu cu măseaua sau cu stomacul suferă, ci cu capul. Îi doare la bască, la banană, la ce vrei tu mai spurcat să gândeşti – la asta îi doare promisiunile din campanie.
Asta nu mai e democraţie – pentru că democraţia presupune resorturi etice, presupune o minimă onestitae publică. Şi la noi nu-s.
Cunosc deputaţi, din toate partidele, care ajută în fiecare an familii întregi cu probleme. Parlamentari oneşti, oameni care m-au rugat la o cafea să nu vorbesc despre numele lor, pentru că nu vor să fie asociaţi cu Becali – ei ajută pur şi simplu, nu fac gargare publicitarde. Aleşii ăştia, puţini, acum tac. Şi mie mi-e ruşine să îi sun să le cer un punct de vedere.
Dar mă întreb: cum naiba, când poporul ăsta e pe primul loc la toate bolile din Europa, cum naiba să votezi farmacii numai pentru cei din parlament? Cum naiba poate gândi cineva ca ăştia, cum naiba mai pot ieşi între oameni? Care e minunea halucinantă prin care un om îşi pierde minţile când i se pune insigna de parlamentar în piepţii de aramă?
Doamnă şi domnule, o să-mi calc pe suflet şi te invit să ieşim în stradă. Da, în stradă: o mie, zece mii sau o sută de mii de oameni care să strige împotriva ăstora. Aici nu mai e de apărat aurul Apusenilor, ci pur şi simplu consistenţa unei naţiuni. Nu păduri, nu metale rare, ci oameni care au rămas în ţara asta gândind că se va schimba în bine. Aici deja nu cu un partid anume te mai baţi, ci cu un popor mic de putori, ales de fiecare dintre noi.
Suntem nişte fraieri – şi eu îs ăl mai mare dintre fraieri: am crezut că într-o zi ţara asta va semăna cu visările de om simplu, cu bucuria că ţi-a născut nevasta sau că a intrat ăl mare la Medicină. Am tot muşcat din mine să rămân aici, ostentativ-încântat să aflu ba că Bucovina e ambiţia lui Dumnezeu, ba că Ardealul e liniştea ultimă şi faină a lumii. Naiv fiind, credeam că va veni şi România noastră, mai de la ţară şi fără fiţe de Casa Poporului.
Dar România lor e cea care dă măsura vremurilor. Pentru ţările lor de partid se construiesc spitale şi şcoli impecabile, acolo-i găseşti pe îmbuibaţii de succes care dau numele ţării tale, acolo lipsa onestităţii face lucrurile să se întâmple. Şi iar muşc din mine şi scriu: m-am săturat de România asta a lor de mă doare stomacul, m-am săturat de putori de-mi puşcă ficaţii -
dar toate astea o să le spun, boală cu boală, în mijlocul străzii.
Sabin Gherman
- Levy
- Gold User
Au respins cresterea alocațiilor pentru copii, dar isi doresc spa in Casa Poporului. Continua tu, mie mi-e pur si simplu greata. ...
..dar mai bine urmariti emisiunea din 17.10.2013
Respecte Sabin Gherman !
..dar mai bine urmariti emisiunea din 17.10.2013
Respecte Sabin Gherman !
- Traian
- New member
Am urmarit cateva emisiuni a acestuia insa dupa fata acesta pare a fii tigan
- Levy
- Gold User
Scurta prezentare a emisiunii de azi care va avea loc la 0ra 19:30 pe Transilvania Look
Code: Select all
Sabin Gherman
in seara asta vreau sa povestesc despre ipocrizia politicienilor romani. că-s de stânga că-s de dreapta (de parcă astea ar exista la noi..). bonus: încerc să-l iau prin telefon pe berbecuţul de la PRM, europarlamentarul care votează DA la orice, chiar dacă se contrazice de la un DA la altul.
dă-mi exemple de ipocrizie, mulţam. măcar să râdem de ei dacă nu-i putem goni de pe-aici....
- stargate
- Platinum User
Curaj mare pe omul asta ... pacat ca sunt putini ca el, pe sticla, cu sange in instalatie .
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala