Totul despre margarina

Offtopic
User avatar
adrycom
Standard User
Posts: 448
Joined: 12 Oct 2013 09:38

Totul despre margarina

Unread postby adrycom » 24 Dec 2014 10:31

Margarina a fost produsa inital pentru a ingrasa curcanii, pe cand
ceea ce a facut in realitate a fost sa-i omoare.

Persoanele care au sponzorizat investigatia au vrut sa-si recupereze
banii, asa ca au inceput sa se gandeasca sub ce forma sa o faca.

Continea o substanta alba, care nu avea nimic atractiv pentru a fi
comestibil, asa ca i-au adaugat o culoare galbena, pentru a o vinde in
loc de unt.

Acum au scos cateva noi savori, ca sa le mai vanda la necunoscatori ca
voi si ca mine.

Cunoasteti diferenta intre margarina si unt ???

Continuati sa cititi pana la sfarsit...pentru ca este destul de interesant !!!

Comparatia intre unt si margarina :

Ambele au aceiasi cantitate de calorii.

Untul este usor mai bogat in grasimi saturate: 8 grame, comparativ cu
5 grame pe care le are margarina.

A manca margarina in loc de unt poate creste cu 53% riscul de
imbolnaviri coronariene la femei, conform unui recent studiu medical
dela Universitatea din Harvard.

A manca unt, creste absorbtia unei mari cantitati de nutrienti, care
se gasesc in alte alimente.

Untul contine beneficii nutritionale proprii, in timp ce margarina are
numai ceeace i-au fost adaugate la fabricatie.
Untul este mult mai bun decat margarina si imbunatateste savoarea
altor alimente.

Untul a existat de secole, in timp ce margarina are mai putin de 100 de ani.

Acuma... despre margarina: este foarte bogata in acizi grasi (aceia pe
care i-au descoperit recent oamenii de stiinta, ca sunt foarte rai si
guvernele au inceput sa ii interzica). Risc triplu de boli
coronariene. Creste colesterolul total, mai ales cel rau si micsoreaza
colesterolul bun.

Creste de 5 ori riscul de cancer. Micsoreaza calitatea laptelui
matern. Micsoreaza reactia imunologicaa organismului. Micsoreaza
reactia la insulina.

Margarinei ii lipseste O MOLECULA pentru a fi PLASTIC ....!!!!

Numai acest fapt si este suficient sa evitati folosirea margarinei in
viata voastra si oricare alt lucru care ar fi hidrogenat (asta
inseamna ca se adauga HIDROGEN, care modifica structura moleculara a
substantelor).

Puteti incerca urmatoarele : cumparati un pic de margarina si lasati-o
in garaj, sau intr-un loc umbros. Dupa cateva zile, veti observa doua
lucruri: nu veti gasi nici muste, nici macar acei deranjanti tantari
(ceeace ar trebui sa va spuna ceva). Nu veti putea simti nici un miros
urat sau diferit, pentru ca nu are nicio valoare nutritiva.

Nimic nu creste in ea. Nici macar cele mai mici microorganisme nu pot
creste in ea. De ce ? Pentruca este aproape numai plastic !!!

Mai putem adauga inca ceva:

ca daca luam o bucata de margarina si o punem pe gratar, sau intr-o
tigaie ca sa prajim o friptura, va iesi un fum negru !!! :drink:
User avatar
Meridian
Gold User
Posts: 2314
Joined: 24 Sep 2013 12:43
Location: Andromeda

Re: Totul despre margarina

Unread postby Meridian » 24 Dec 2014 14:27

E o adevarata bomba! In comert cred ca marea majoritate a preparatelor de patiserie sunt facute cu margarina! Asa ca si fara sa vream mai introducem in organism acest aliment!

phpBB [video]


Incredibil, dar adevarat! In loc de margarina, mai bine untura de porc, daca nu aveti unt.
Grasime vegetala, dietetica, usoara... Sunt proprietati care i se atribuie margarinei sau grasimilor vegetale hidrogenate. Aceste idei sunt insa total gresite. Nutritionistii ne avertizeaza ca margarina este mai periculoasa decat grasimile naturale animale – untura de porc, untul. Pe termen lung, margarina determina aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sunt asimilate de catre organism, aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Margarina poate dezvolta si rezistenta la insulina, in cazul diabeticilor.

"Margarinele sunt grasimi vegetale solidificate prin hidrogenare – un procedeu tehnologic aplicat la nivel industrial. Se obtine astfel un produs asemanator untului, grasimile vegetale devin solide la temperatura camerei si tartinabile. Ironia este insa ca niste grasimi de origine vegetala, sanatoase la inceput, sunt transformate in grasimi saturate artificiale. Aceste grasimi sunt asemanatoare celor animale, dar sunt periculoase pentru sanatate", avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

CITITI ETICHETA!

Mai grav este ca aceste grasimi se gasesc in numeroase produse alimentare. Pentru a va convinge de acest lucru, faceti un test: mergeti intr-un supermarket si cititi etichetele alimentelor! Veti vedea ca margarina sau grasimile vegetale hidrogenate se ascund in foarte multe produse. Incepand de la maioneze si pana la unele sortimente de paine, biscuiti, produse de patiserie, bomboane, ciocolata, snacksuri, chipsuri sau pop-corn, toate contin "grasimi vegetale hidrogenate sau partial hidrogenate".

"O grasime polinesaturata – uleiul de floarea-soarelui, de exemplu – este transformata prin hidrogenare intr-o grasime saturata, apropiata de cea animala, dar obtinuta in mod artificial. Lucrul acesta se razbuna, pentru ca hidrogenarea artificiala imprima calitati nutritionale negative produsului. In procesul de hidrogenare sunt generati acizi grasi TRANS, cauza bolilor cardiovasculare si neurodegenerative. Consumul de margarina si implicit de acizi grasi TRANS provoaca nasterea unor copii cu greutate scazuta si cu circumferinta mica a craniului. Femeile care alapteaza trebuie sa evite asemenea grasimi, pentru ca ajung in laptele matern si apoi in organismul sugarului", atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

In Uniunea Europeana si in Statele Unite ale Americii este obligatorie etichetarea nutritionala a produselor, prin evidentierea continutului de grasimi totale, din care in mod clar trebuie indicata si cantitatea de acizi grasi TRANS. In Romania, din pacate, foarte multi producatori ii pacalesc pe consumatorii care nu au cultura nutritionala. In loc de "grasimi vegetale hidrogenate sau partial hidrogenate", pe eticheta produselor comercializate in tara noastra nu scrie decat "grasimi vegetale".

"Studii recente au dovedit ca grasimile hidrogenate care contin acizi TRANS provoaca tulburari in metabolismul lipidelor, care se concretizeaza in ateroscleroza, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale. In acest context este vorba despre acizii grasi TRANS artificiali care se gasesc in margarina. Exista insa si acizi grasi TRANS care se gasesc in grasimile naturale – carne de vita, unt. Acestia nu sunt atat de periculosi ca acizii grasi TRANS artificiali", arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
******* Ich weiss, dass ich nichts weiss, und darum weiss ich mehr, als andere wissen! *******
Image
User avatar
stargate
Platinum User
Posts: 2848
Joined: 11 Sep 2013 22:01
Location: P3X-888

Re: Totul despre margarina

Unread postby stargate » 24 Dec 2014 16:14

Viitorul va fi al celor al caror organism va reusi sa se adapteze compusilor chimici din alimente, daca nu ar exista saracie nu ar exista nici margarina, parizer, crenvurști si alte zeci si zeci de exemple de alimente nesanatoase ... omul nu cumpara produse ieftine sa faca economie ci pentru ca nu are destui bani sa-si cumpere hrana sanatoasa.
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
User avatar
franta
Standard User
Posts: 457
Joined: 24 Sep 2013 17:51

Re: Totul despre margarina

Unread postby franta » 24 Dec 2014 21:37

in ritmul in care creste populatia in catva ani nu vor mai fi resurse pt toata lumea si atunci mancarea sintetica va deveni din ce in ce mai uzuala.
va trebui sa ne adaptam ca asta e directia in care mergem
User avatar
dMd
Gold User
Posts: 1550
Joined: 11 Sep 2013 16:29

Re: Totul despre margarina

Unread postby dMd » 24 Dec 2014 21:46

... sau sa fluidizam traficul introducand tot mai multe otravuri pe post de alimente, iar prcatica nu e noua, a fost demonstrat ca in nenumate randuri s-a pus in practica metoda asta de otravire sistematica a populatiei ce pare a fi in contiunua crestere.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
User avatar
Meridian
Gold User
Posts: 2314
Joined: 24 Sep 2013 12:43
Location: Andromeda

Re: Totul despre margarina

Unread postby Meridian » 25 Dec 2014 16:26

Buna remarca cu "fluidizarea traficului"! Inteligenta pura in expresie amintita!

:sal:
******* Ich weiss, dass ich nichts weiss, und darum weiss ich mehr, als andere wissen! *******
Image

Return to “Offtopic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests