LNB-urile o sa-mi faca pui :)

Offtopic
stargate
Platinum User

LNB-urile o sa-mi faca pui :)

Unread postby stargate » 24 Mar 2014 16:14

De cateva zile am observat probleme cu receptia dar nu am verificat antena cu toate ca este montata la vedere :) , azi am aruncat un ochi spre antena si am ramas surprins vazand ca o pereche de turturelele si-a facut cuib pe cabluri ... o sa ma sacrific si o sa las turturelele in pace .

Image

Image
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
zmeura
Site Admin

Re: LNB-urile o sa-mi faca pui :)

Unread postby zmeura » 24 Mar 2014 16:19

Mai bine pune de o omleta si impusti doi ... "turturei" dintr-un foc. :haha:
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
GabrielD
Banned
Banned

Unread postby GabrielD » 24 Mar 2014 16:34

Nu o sa vezi pui din ouale alea.
In mod sigur o sa vina ciorile si o sa le manince, stai pe faza sa filmezi.
delta2k2
Site Admin

Unread postby delta2k2 » 24 Mar 2014 16:41

Pune-i şi ceva de mâncare. Eventual o umbrelă, dacă plouă
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 24 Mar 2014 17:26

Sper sa faca pui ... imi este mila sa mai stric cuibul acum .
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
Meridian
Gold User

Unread postby Meridian » 24 Mar 2014 20:12

Absolut genial! Stargate...poate o sa iasa din oua...doi sateliti! Pune un webcam...acolo!

:haha:

Despre pasare...

Code: Select all

Guguștiucul[1] (Streptopelia decaocto Frivaldszky, 1838) este o pasăre sedentară din familia Columbidae[2], ordinul Columbiformes, asemănătoare cu porumbelul sălbatic. Are penajul cenușiu-brun pe spate și pe pântece, cu o dungă neagră pe gât, lungimea de circa 28 cm și este originar din Asia Mică.

Prin 1930, guguștiucul era prezent numai în Turcia, Siria, Irac, nordul Greciei și sudul Bulgariei. În următorii 15 ani era deja prezent și în Iugoslavia, Ungaria, Austria, sudul României, Cehoslovacia și în unele regiuni din Germania. În anii '70, populația de guguștiuci devenise abundentă în toată Europa de Vest, Insulele Britanice și Scandinavia[1], invadând practic toată Europa. Aici au găsit o nișă ecologică liberă, în care s-au putut instala. Nu interferează cu porumbeii de oraș, care au alte obiceiuri decât ale lor. În timp ce perechile de guguștiuci își apără teritoriul de alte perechi din aceeași specie, porumbeii nu au astfel de teritorii delimitate. Guguștiucii cuibăresc în copaci, în timp ce porumbeii în construcții antropice, ca balcoane, poduri, șoproane, astfel că, practic, nu există competiție pentru locul de cuibărit. Nici hrana, care este suficientă în orașe, nu constituie subiect de competiție.[3]

În anul 1970 a fost adusă în Bahamas de unde s-a deplasat în Florida, ajungând astfel să se răspândească și în America de nord[2].

Este o pasăre sedentară, care cuibărește însă numai în localități sau în imediata apropiere a acestora, pentru a fi la adăpost de păsările răpitoare de ouă ca stăncuța, coțofana, gaița, cioara grivă.

Cuibărește aproape în tot timpul anului, putând scoate 3-5 rânduri de pui între lunile martie și noiembrie. Ponta, din 2 ouă albe, este clocită ca și la celelalte columbide, alternativ de ambii părinți, femela stând pe cuib noaptea, iar masculul ziua. Incubația durează 15-17 zile, după care puii mai sunt acoperiți de părinți, circa 10 zile. Puii sunt hrăniți cu o secreție generată de gușa părinților. În 15-19 zile, puilor le crește penajul, astfel că în a 21-a zi puii pot să părăsească cuibul[2], iar după 30-40 de zile devin complet independenți. Ajung la maturitate sexuală în primăvara anului următor eclozării. În Europa, mortalitatea este de 50-70% în primul an de viață scăzând la 33-55% anual pentru adulți.[1]

Guguștiucul nu prezintă dimorfism sexual, atât masculul cât și femela având acel „guler” sepecific speciei. Puii se nasc fără guler, care devine similar cu al părinților după circa 3 luni de viață.[1]

În ultima perioadă, guguștiucul a început să fie crescut în captivitate ca pasăre de companie, la fel ca porumbeii. Prin selecție au fost obținute și culori mai speciale. Speranța de viață în captivitate este de până la 20 de ani, însă în mediul natural este mai scurtă din cauza prădătorilor și a condițiilor de trai mai grele.[2]

Regional se numește și turturica cu guler, turturica euroasiatică[2] sau porumbel-turcesc.

În jargonul urban este numit și „șobolan zburător”, deoarece se hrănește scormonind prin gunoaie, alături de șobolani și are o culoare asemănătoare acestora.[

Sursa: Wikipedia
******* Ich weiss, dass ich nichts weiss, und darum weiss ich mehr, als andere wissen! *******
Image
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 24 Mar 2014 21:55

O să vă ţin la curent cu viaţa guguştucilor :D
adrycom
Standard User

Unread postby adrycom » 25 Mar 2014 09:36

Super pozele ...Atentie in loc sa cloceasca ouale sa nu cloceasca un lnb ....te-ai gandit ce nume o sa dai puilor ..?? :haha:
delta2k2
Site Admin

Unread postby delta2k2 » 25 Mar 2014 19:20

Acum câţiva ani am văzut o ciocănitoare lovită de maşină pe stradă. Culmea, o pisică era pe fază şi pusese ochii pe ea. După 3 săptămâni de repaos, in care a mâncat cel mai des produse lactate (brânzeturi şi caş), a decolat fără probleme intr-o pădure apropiată de locul unde o găsisem.

Tocmai luase masa :

Image

Image

Noaptea işi făcuse obiceiul să doarmă agăţată de perdea :

Image

Uneori se mai ascundea prin diverse locaţii "exotice" :

Image
adrycom
Standard User

Unread postby adrycom » 26 Mar 2014 09:59

Felicitari super poze ......