Despre câini ...

Offtopic
dMd
Gold User

Re: Despre câini ...

Unread postby dMd » 17 Jan 2014 15:41

Total de acord cu ce spui @HD Satelit, numai ca... si in randul celor onesti sunt fomisti cu interese, si aici enumar pe cei care declara un numar de caini in ograda porprie numai pt a incasa acel minim oferit de donatori pt subzistenta cainilor fara stapan si adapostiti fictiv (doar ca numar) de profitori. Acele specimene trebuiesc starpite, din pacate ... e cam greu si doar cei ce dau subventii pot depista impostorii care de fapt o fac din foame de bani si fara a fi legati de ceva ce ar reprezenta punere de suflet intr-un proiect sau ceva asemanator legat de o protectie legala a maidanezilor fara stapan. Si inca ceva... un animal domestic cum este clasat un caine, e dependent de un stapan (nu degeaba in biblie se spune ca Divinitatea a lasat omului in stapanire dobitoacele pamanutului) si nu va fi domestic decat daca este ingrijit corespunzator - nu ingrijit din interes financiar.

PS... fac un calcul tampit
O persoana fizica se inscrie la o asociatie de "binefacere" si are sa zicem 50 lei pt a tine 1 luna un maidanez. Acest maidanez clar ca va toca mai mult de 50 lei/luna, dar persoana vine cu "dovada" ca are 20 de maidanezi acasa si are grija de ei. Pai ... 20 maidanezi x 50 lei/luna e un salariu decent oferit de prostii care cred ca exista un remediu si cotizatia minima e o cale de a rezolva problemele sociale. Cat de greu este sa dovedesti ca ai 20 de suflete canine in curte ?? ..pai hai sa facem un scenariu, eu am un caine al meu caruia ii atasez un /o patener/a de viata, dar dupa 1 an ii inmultesc la 20. De ce sa nu vad ca eu pot hrani acel caine al meu gratis cu subventii si inca sa mai am si profit (cat salariul minim pe economie) fara ca eu sa ma implic si in cresterea celorlalte exemplare rezultate din afacerea asta ? Adica.. ce iese pe banda sa ii trimit pe strazi sau in mediul rural ca doar 2 litri de combustibil nu e paguba pt un autoturism care imprastie maidanezi pe strazi :). Intrebare... cine-i om si cine-i caine ??? De dedesubturile ciparii rasei pure nu mai discut ca deja intru in alte sfere.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
HD Satelit
New member

Unread postby HD Satelit » 17 Jan 2014 16:35

Nu stiam ca se primesc bani pentru cainii tinuti acasa, daca te inscrii intr-o astfel de asociatie.... Am 2 caini, poate imi platesc abonamentul la net cu ei ;)

Legat de sterilizarea cainilor care au stapan e un text ceva mai ascuns in articolul 5, din care s-ar putea deduce aceasta:
a) câinii cu stăpân sunt identificaţi şi înregistraţi în RECS;
b) datele privind vaccinarea contra rabiei, deparazitarea şi sterilizarea sunt înregistrate şi actualizate

Legat de celelalte opinii, m-am bazat pe ce scrie mai sus, nu am avut alte informatii:

delta2k2 wrote:excepţie de la regula sterilizării vor face animalele de rasă, de vânătoare sau care prestează servicii comunitare.
Totodată, costurile de sterilizare sunt cuprinse între 100 şi 600 de lei, în funcţie de talia şi sexul animalului, iar implantarea unui cip poate ajunge la 100 de lei.

Sa speram ca m-am inselat si nu am inteles bine. Dar tot doresc sa fie sterilizati politicienii, pentru ce au facut sau nu au facut ( desi trebuiau sa facă ) din țara noastră in peste 20 de ani... Fac pariu ca oricare dintre noi, cei care scriem in acest topic, daca am fi avut in mâini frâiele țării, ar fi fost mult mai bine pentru țoți românii.

Oricum, legat de noua legislatie pentru câini, cred ca va fi clarificata situatia de "autoritati" in curand in "presa".
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 17 Jan 2014 17:18

Nu e vorba de sterilizarea fortata ci de cea benevola si ca trebuie sa o treaca la catastif veterinarul.Oricum pe la tara nu va pune nimeni cipuri la caini,nici hingheri sa ii prinda nu vor fi in viitorul apropiat.Astea sunt cu dedicatie pe orase si asa rezolva cu ONG-urile alea care iau caini din adaposturi si le dau drumu sau cu diferentierea cainilor cu stapan de cei fara.Nu stiu ce se intampla daca iti prind hingherii cainele,te conteacteaza dupa datele din chip ca sa nu ti-l bage in adapost si apoi la eutanasiere?
Solutia nu e rea,dar la noi la saraci orice leu conteaza si sigur se face o afacere din care se scot bani.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
delta2k2
Site Admin

Unread postby delta2k2 » 12 Feb 2014 11:31

În mai puţin de trei săptămâni va intra în vigoare Hotărârea de Guvern care le permite primarilor să dispună eutanasierea câinilor fără stăpân, după un termen de 14 zile lucrătoare în care animalele vor putea fi adoptate.

Return to “Offtopic”