Accident aviatic

Offtopic
stargate
Platinum User

Re: Accident aviatic

Unread postby stargate » 23 Jan 2014 08:28

startrek1 wrote: in orice guvern care se respecta, in secunda doi ,idiotu asta era zburat cu un sut in fund din functia care o detine :twisted:

Asta este Romania de bun simt si responsabilitate pe care Antonescu si cu Ponta au promis sa o construiasca ... iti vine sa urli cat de prosti si cat de amatori sunt . Sa-i calce in picioare pe taranii din Pungesti s-au gasit 400 de batausi ( jandarmi ) dar sa trimita 100 sa caute prin munti nu s-a putut ... cum dracu or vrea ei sa analizeze epava avionului cand resturile au fost tarate prin padure cu tractoarele taranilor din zona iar resturile au fost cautate de localnici, unde dracu sunt autoritatile si cei ce sunt platiti regeste din banii nostri.
Au mai fost prosti la conducerea tari dar astia chiar ca sunt prosti prostilor :bang:
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 23 Jan 2014 09:27

Adu-ti aminte ce a fost cand a nins pe vremea lui Ungureanu,cand erau sate intregi ingropate in zapada de zile intregi si nimeni nu stia nimic,se zicea ca exagereaza televiziunile si filmeaza nu stiu cum ca sa para ca e zapada mare.Atunci nu Ungureanu trebuia sa mearga sa dea zapada,nici sa trimita el oameni,ci sa isi faca treaba cei care au in atributii asta.
Asa e de cand lumea si pamantul la noi,mai ales dupa revolutie.S-au facut institutii doar ca sa se ocupe functii.
Am vazut la americani cand a ras o tornada un stat intreg cum plangeau aia ca o saptamana au asteptat echipele de interventie,si vorbim de americani,iti dai seama la noi unde e varza chiar tot.

PS:Azi am scapat cu un cutremur mic.Data viitoare.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
franta
Standard User

Unread postby franta » 23 Jan 2014 11:27

accidentu ca accidentu, sa zicem ca au fost surprinsi si nu au reactionat pe masura,
dar moodu in care s-a facut recuperarea fuselajului din padure ne arata cine sant profesionistii din domeniu asta.
prima data am vazut la tv cativa oameni cu o cruce pe acolo, ma gandeam cum au ajuns aia in perimetru, dupa aia am vazut cum carau cu caruta si incarcau stiva peste gramada bucatile de avion. unu impungea indoind carma din coada aripii , carma care este una din cele mai importante lucruri de analizat la o prabuire( poate era blocata), ce sa mai analizeze daca sa dras cu tractoru de ea.
astia or sa stea 3 saptamani si o sa scoata o hartie deja scisa cu motivele prabusirii ca sa inkida cazu.
ancheta de la accidentul de la balotesti iunca nu a fost inkeata asa ca ne putem astepta la orice
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 04 Feb 2014 00:06

Medicul Sorin Ianceu, ranit in accidentul din Muntii Apuseni si externat, luni, de la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj, a declarat ca a sunat la 112 si a dat coordonatele de pe Google Maps, indicand inclusiv zona unde se afla, si anume intre localitatile Horea si Belis. Medicul contrazice astfel afirmatia STS, conform careia Sorin Ianceu nu ar fi sunat la 112 dupa producerea accidentului, relateaza agentia Mediafax.

Doctorul Sorin Ianceu a precizat ca telefoanele sale au fost distruse in momentul impactului, insa a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir comunicand la numarul unic de urgenta pozitia avionului.

"Le-am spus inclusiv ca daca pleaca din Horea spre Belis pe drumul 1R, la jumatatea distantei, pe partea dreapta, ne aflam prabusiti. Stiam localitatile intre care s-a prabusit avionul. Ar trebui sa existe aceste inregistrari. In acele momente, nu ne-am gandit sa ne inregistram telefoanele ca sa ne justificam. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu stiu sa ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am incercat sa scoatem coordonatele din aplicatia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus ca trebuie sa asteptam un SMS de la un operator de telefonie mobila care sa contina sase cifre, pe care sa il dam mai departe si in functie de acesta ne vor localiza. Eu nu imi aduc aminte sa fi primit vreun mesaj", a afirmat Ianceu, luni seara, la Digi 24.

Medicul Sorin Ianceu a mai spus ca au mai reusit sa comunice cu pilotul Adrian Iovan aproximativ o ora - o ora si jumatate pana cand acesta si-a pierdut cunostinta si ca au informat autoritatile inclusiv despre acest lucru.

Ianceu a mai povestit ca studenta Aura Ion spunea ca nu isi simte mainile si picioarele, astfel ca au acoperit-o cu o patura si cu hainele pe care le aveau pe ei, iar unul dintre medici si-a dat foc costumului de sala, pe care l-a aprins cu ajutorul unui parfum. Medicul a mai spus ca supravietuitorii accidentului aviatic au luptat pana in ultimul moment pentru salvarea fetei, care a murit la cateva ore dupa prabusire, desi doctorul Radu Zamfir a incercat mai bine de 40 de minute sa o resusciteze.

"Am reusit sa tinem aprins un foc, sa ne incalzim cat de cat. Am adus-o si pe Aura aproape de foc, dar nu o puteam ridica de jos. Avea o leziune de coloana cervicala, era tetraplegica. Nu o puteam tine in picioare. Cum am fi putut sa o ajutam altfel? Am acoperit-o, i-am dat hainele de pe noi, am adus-o langa foc. Din nefericire, dupa patru ore si jumatate sau cinci ore de la prabusire a intrat in stop cardiorespirator. Radu Zamfir a incercat cu disperare sa o salveze. I-a facut masaj cardiac si manevre de resuscitare 40 si ceva de minute. Cand au venit salvatorii, am ales ca unul sa ramana cu noi, iar doi sa plece cu Radu Zamfir si cu Aura. Sa-i mai acordam inca o sansa. Am luptat toti pentru acest copil pana in ultimul moment", a afirmat medicul.

Intr-un comunicat remis luni, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a precizat ca "dr. Sorin Ianceu nu a sunat la 112".

Pe de alta parte parte, STS a mai precizat ca medicul Radu Zamfir nu a trimis, prin 112, coordonatele geografice ale locului unde a cazut avionul, ci "a descris doar ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil", indicand drept "coordonate" ora afisata pe acesta.

"Serviciul de Telecomunicatii Speciale protesteaza ferm fata de afirmatiile potrivit carora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dansul a descris doar ce vedea in jurul sau si pe un ecran de telefon mobil, incepand cu ora 19:30, doctorul Zamfir indicand ca si coordonate ora afisata pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1, care, evident, nu sunt cooordonate geografice", se arata in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, la solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonata care incepe cu 46, Zamfir "a refuzat sa mai dea alte informatii, spunand ca a transmis informatiile si ca nu mai da nimic".

....

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16 ... at-112.htm

PS: Astept inregistrarea convorbirilor la 112,chiar si a celor care cica nu au existat,ca doar mint doctorii.Ce mizerie,asta numai ca sa scape unii tablagii de pe acolo.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"

Return to “Offtopic”