In sfarsit astazi am reusit sa termin prima versiune stabila (cel putin asa pare din functionare) !
Pentru a putea afisa mai multe informatii pe ecran, am schimbat displayul LCD 1602 cu un microcontroler ESP32, care are si un display TFT color de 2,8 inchi inclus.
Pentru cei care urmariti forumul, stiti bine despre care microcontroler este vorba. De cateva zile ma joc cu un esp32-2432s028.
Pentru a reusi sa vrajesc imagine pe acest display am folosit
libraria TFT_eSPI pe care o puteti descarca direct dintre librariile incluse in Arduino IDE.
Insa dupa descarcarea acestei librarii, veti avea surpriza ca pe acest display sa nu va functioneze nici un exemplu, dintre exemplele cu care vine libraria la instalare.
Dupa mici modificari, pe care o sa vi le prezint aici, displayul va rula corect toate exemplele din librarie!
Dupa ce ati facut modificarile, puteti incarca codul pe care l-am distribuit prin
pastebin.VIdeoclipul cu datele extrase din receptor se poate vedea aici:
O mica precizare, culorile sunt mult mai vii si mult mai vizibile pe ecran fata de ce vedeti in videoclip.
Desi codul a fost scris ca din brisca deocamdata, (fara nici o metoda care sa ajute anti palpaire pe ecran!) nu se vad urme de tremurat etc la updateul datelor pe ecran sau la rularea in bucla a codului.
Dupa cum am scris la inceput, aceasta este prima versiune stabila, si nu include nici o rutina, care daca se deconecteaza de retea sa incerce reconectarea sau daca se deconecteaza de receptor sa incerce reconectarea. Probabil daca vor fi asemenea probleme, aceste rutine vor aparea in urmatoarele coduri pe care o sa le scriu in acest microcontroler.
Fiind primul cod functional, se mai poate finisa sau se pot extrage alte date din receptor care va intereseaza.
Am incercat sa pastrez codul curat, astfel incat fiecare care se uita peste cod s-o poata modifica in propriul interes, astfel incat fiecare sa-l utilizeze exact pentru ce are nevoie.
Microcontrolerul l-am cumparat din
acest magazin.
Momentan a fost incercat exclusiv pe OpenATV, dar daca fisierul XML din care scoatem datele este in acelasi folder si la alte imagini, sigur va citi datele si din acelea.
Daca totusi alte imagini au fisierul intr-un folder diferit, se va modifica calea catre fisierul XML dorit din codul pe care l-am postat mai sus.
Dupa cum cred ca am mai scris la prima varianta, nu este necesara o legatura fizica (fire) intre receptor si microcontroler. Datele sint citite via reteaua locala de internet.
Spor la bricolat !