Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

BADE
New member

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby BADE » 24 May 2014 00:05

Am o mica problema cu oscam : timpii cresc destul de mult la 2,3 secunde dupa ce initial sunt excelenti....de la 150-300 ms sar la 2000-3000 ms dupa cateva secunde uneori....la ce parametri sa mai umblu sa ramana constanti....lb_save il tin la zero ca inca n-am pus un hdd pe un sunray 4 se cu 1gb flash si 512 mb ram....multumesc anticipat......
delta2k2
Site Admin

Unread postby delta2k2 » 24 May 2014 09:14

Presupun că te referi la partenerii de share, nu la cardul local.

Când iţi creşte timpul, dă-i disable userului la care eşti conectat in acel moment. Ar trebui ca timpul de acces sa scadă, conectându-te la alt user. Prin rotaţie, testează dacă ai vre-un partener bun (sau nu).

Câte linii ai ?
BADE
New member

Unread postby BADE » 24 May 2014 12:24

21 de linii am.....
delta2k2
Site Admin

Unread postby delta2k2 » 24 May 2014 12:35

Atunci e bine, ai de unde testa. Timpul creşte inclusiv pe canalele mioritice ? Face la fel şi din local ?
BADE
New member

Unread postby BADE » 24 May 2014 15:25

Da, timpii cresc pe toate cardurile ....in hop 2 am si 250-400 ms pe carduri nagra si apoi cateodata o ia razna....la 2-3 secunde...la un caid 1702 incepe cu 160-180 ms in hop 1 si apoi sare la 600-700 ms...lb_save daca activez ma ajuta cu ceva ? folosesc 9732.....
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 04 Jun 2014 15:47

Exista undeva pe forum explicat cum se poate optimiza oscamul folosind "cache" ?

De exemplu la wiki scrie la cacheex_maxhop
define maximum hops for cache exchange

Nu scrie din pacate deloc la ce este bun in principiu acest "cache", la ce carduri ajuta, ce se poate optimiza cu el, etc samd

Sau nagra_read
read Nagravison records (on NCMED cards only):
nagra_read = 0 # disabled (default)
= 1 # read all records with expired rights
= 2 # read records with valid rights only

Ce inseamna NCMED ? Si ce efect are parametrul la urma urmei ? Nici asta nu scrie.
dMd
Gold User

Unread postby dMd » 04 Jun 2014 15:59

Ca sa nu confundam definitia cache exchange, tu ai schimb de cache ? ... a nu se confunda decodarea simultana a cererilor multiple (useri diferiti) pe un canal unde apare ca decodeaza din cache cu schimbul de cache . Inca o nelamurire am, din cate am inteles (poate nu am inteles bine) nu ai card nagra si ai fost indrumat in alt topic sa eviti setarile specifice pt nagra, de ce ai nevoie de setarile alea nu inteleg.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 05 Jun 2014 00:53

dMd wrote:Ca sa nu confundam definitia cache exchange, tu ai schimb de cache ? ... a nu se confunda decodarea simultana a cererilor multiple (useri diferiti) pe un canal unde apare ca decodeaza din cache cu schimbul de cache . Inca o nelamurire am, din cate am inteles (poate nu am inteles bine) nu ai card nagra si ai fost indrumat in alt topic sa eviti setarile specifice pt nagra, de ce ai nevoie de setarile alea nu inteleg.

Pur si simplu am dat cache exchange ca si exemplu de parametru unde nu am inteles din descrierea de pe wiki la ce este bun (dar se pare ca intrebarea mea despre cache i-a dus pe "unii" vigilenti la concluzia ca am nu stiu ce planuri de payserver cu "mega"carduri gen tvr, digi sau tntsat :bang: ). Pana acum cateva zile nu am folosit oscam, incerc sa pricep cu se mananca.
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 05 Jun 2014 01:32

dMd wrote:a nu se confunda decodarea simultana a cererilor multiple (useri diferiti) pe un canal unde apare ca decodeaza din cache cu schimbul de cache.

Cache-ul la care te referi tu, este ceva ce se poate seta/configura in oscam (de exemplu pentru ca un client sa primeasca un raspuns mai rapid, si ca sa "decongestioneze" serverul, in sensul sa nu trebuiesaca sa acceseze cardul local la fiecare cerere -> sau am inteles eu complet aiurea ce ai scris tu legat de cache si cereri multiple ?), sau este ceva ce se intampla "automat" ?

dMd wrote:Inca o nelamurire am, din cate am inteles (poate nu am inteles bine) nu ai card nagra si ai fost indrumat in alt topic sa eviti setarile specifice pt nagra, de ce ai nevoie de setarile alea nu inteleg.

Ba am si un card digi. Este parametrul "nagra_read" relevant pentru acest card ?
zmeura
Site Admin

Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby zmeura » 05 Jun 2014 07:05

Cache il setezi numai daca ai schimb de cache. Daca citeai un pic mai mult despre oscam ai fi inteles asta, nu incepi in oscam cu setari de cache. De asta se uita toata lumea si nu intelege ce vrei sa faci. Oricum daca vin doua cereri pe un canal, oscam cere numai odata.

La cardul nagra scrie in wiki ce face. Nu poti sa vezi decat daca ai entitlements valide si altele expirate. Eu unul nu am si fiind o chestie de afisare in webif e destul de neimportanta.

Sent from my Haifone using Tapatalk
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"

Return to “OScam”