Se stie ca tu ai servere doar cu "prieteni", insa la asa trafic nu e decat afacere. Altfel multumesc pentru misto-urile de dincolo, ramai la fel de nesimtit.
Nu scrii niciodata la subiect, ce ai postat tu nu are ce cauta la "sfaturi pentru incepatori", asa cum ziceam ai obiceiul sa dai sfaturi eronate, gresite si complicate inutil. Incearca sa canti la alta masa, fara sa te mai tragi de ciorapi cu noi si fara sa mai faci referiri la forumul asta.
Drum bun!
Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)
- zmeura
- Site Admin
Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
-
- Banned
Acum am reusit si eu.
Am pus o intrebare pe alt topic, fara raspuns, intreb si aici :
Oscam pe router aduce ceva bun ?
Daca da, pe TP LINK wr841n merge ?
Am pus o intrebare pe alt topic, fara raspuns, intreb si aici :
Oscam pe router aduce ceva bun ?
Daca da, pe TP LINK wr841n merge ?
-
- Banned
Oscam pe router creaza un hop in plus.
Tot ce primesti acolo trebuie sa aiba setat minim downhop=1 pentru a fi util.
Oscam pe router te ajuta numai in cazul in care ai mai multe aparate in local, si le "alimentezi" din acest server.
Pentru ati usura munca trebuie sa renunti la "traditionalul" cccam sau newcamd, poti incerca cs357x si cs378x caree au rezultate mult peste protocoalele traditionale.
Sunt chiar indicate in cazul in care resursele sunt minimale.
Tot ce primesti acolo trebuie sa aiba setat minim downhop=1 pentru a fi util.
Oscam pe router te ajuta numai in cazul in care ai mai multe aparate in local, si le "alimentezi" din acest server.
Pentru ati usura munca trebuie sa renunti la "traditionalul" cccam sau newcamd, poti incerca cs357x si cs378x caree au rezultate mult peste protocoalele traditionale.
Sunt chiar indicate in cazul in care resursele sunt minimale.
-
- Banned
-
- Banned
Interesant, frumos dar vezi sa nu fii acuzat ca vinzi paie 
TOUT si NOK sunt destul de mare procentual.
Le poti scade analizand ce iti creeaza aceste inconveniente.
Procentul card/cache e ok tinde spre ideal care e 50/50 incearca sa folosesti si cache intern la maximum, cred ca stii cum atata timp cat folosesti si cacheex.
In schimb ai procent exagerat de mare la consum de resurse. Ai cel putin o setare gresita in global si banui ceva pe la gestiune hop/useri.
Cum micsorezi NOK/TOUT?
Nimic mai simplu. Instalezi oscam monitor, creezi reguli si monitorizezi userii care iti creaza acele probleme, apoi decizi din punct de vedere tehnic daca il elimini sau il pastrezi cu restrictii.Todeauna pui in balanta utilul primit pe readerul lui si ca sa iti fac un mic exemplu:
Un user cere si primeste 1000 dcw , dar ofera doar 100 care nu le poti lua momentan decat de la el.
Ai doua posibilitati de moment- stergi userul/readerul si ramai cu freeze pe acel canal/grup de canale. Il pastrezi.
Alt user cere si primeste 500 dar face 2000 cereri negative ( nok+ignore) dar tu ei de la el 100 bune.
Stergi sau filtrezi?
Eu filtrez pe user la nivel de caid, numai HD sky it la nivel de servicii.

TOUT si NOK sunt destul de mare procentual.
Le poti scade analizand ce iti creeaza aceste inconveniente.
Procentul card/cache e ok tinde spre ideal care e 50/50 incearca sa folosesti si cache intern la maximum, cred ca stii cum atata timp cat folosesti si cacheex.
In schimb ai procent exagerat de mare la consum de resurse. Ai cel putin o setare gresita in global si banui ceva pe la gestiune hop/useri.
Cum micsorezi NOK/TOUT?
Nimic mai simplu. Instalezi oscam monitor, creezi reguli si monitorizezi userii care iti creaza acele probleme, apoi decizi din punct de vedere tehnic daca il elimini sau il pastrezi cu restrictii.Todeauna pui in balanta utilul primit pe readerul lui si ca sa iti fac un mic exemplu:
Un user cere si primeste 1000 dcw , dar ofera doar 100 care nu le poti lua momentan decat de la el.
Ai doua posibilitati de moment- stergi userul/readerul si ramai cu freeze pe acel canal/grup de canale. Il pastrezi.
Alt user cere si primeste 500 dar face 2000 cereri negative ( nok+ignore) dar tu ei de la el 100 bune.
Stergi sau filtrezi?
Eu filtrez pe user la nivel de caid, numai HD sky it la nivel de servicii.
-
- Banned
Poate daca as afla ce inseamna NOUK si TOUT, as incerca sa le micsorez.
Pe cine deranjeaza asta ? pe mine ?
La fel si cachein, o sa studiez ce face. cacheex mi-a ramas in urma unui test...
Oscam monitor unde se pune ? in box sau in pc ?
Pe cine deranjeaza asta ? pe mine ?
La fel si cachein, o sa studiez ce face. cacheex mi-a ramas in urma unui test...
Oscam monitor unde se pune ? in box sau in pc ?
-
- Banned
Pentru NOK si TOUT foloseste wiki oscam.
Oscam monitor are 2 componente:
Partea din box, continuta in binarul oscam -va trebuie un binar compilat cu functia monitor si activat in config.
Partea din PC unde veti crea regulile dupa care veti efectual monitorizarea si veti obtine logul global sau pentru fiecare user in parte.
Cum se activeaza si se foloseste? Oscam wiki va raspunde.
Oscam monitor are 2 componente:
Partea din box, continuta in binarul oscam -va trebuie un binar compilat cu functia monitor si activat in config.
Partea din PC unde veti crea regulile dupa care veti efectual monitorizarea si veti obtine logul global sau pentru fiecare user in parte.
Cum se activeaza si se foloseste? Oscam wiki va raspunde.
- zmeura
- Site Admin
Cea mai buna filtrare: zboara-i pe nesimiti.Vezi ca era explicat foarte simplu cum,nu dupa traficul la net.
Daca vrei sa micsorezi NOK pune forward_origin_card = 0 ,ca sa opresti oscam sa mai traga din cardurile fara reshare.Nu mai zic ca trebuie sa ai:
- Configuration-Loadbalancer : Loadbalance Mode=1,2 sau 3 si in nici un caz pe zero !!!
- Configuration-Global : Prefer local cards = 1
ca astea erau explicate deja.Services pe local si astea sunt pentru inceput.In plus nu trebuie sa te stresezi de NOK-urile cu care raspunde serverul tau,mai bine vezi cate NOK-uri le faci tu altora cu oscam.Daca te pui si compari NOK-urile de la servere cu cele de la clienti vei intelege ca difera enorm.
Responsabili pentru NOK-uri sunt cei care trimit insistent asemenea cereri catre tine,fara ca serverul lor sa invete sa nu mai ceara,cauta ce useri te bombardeaza cu NOK mai intai,asa cum am scris din prima.

Daca vrei sa micsorezi NOK pune forward_origin_card = 0 ,ca sa opresti oscam sa mai traga din cardurile fara reshare.Nu mai zic ca trebuie sa ai:
- Configuration-Loadbalancer : Loadbalance Mode=1,2 sau 3 si in nici un caz pe zero !!!
- Configuration-Global : Prefer local cards = 1
ca astea erau explicate deja.Services pe local si astea sunt pentru inceput.In plus nu trebuie sa te stresezi de NOK-urile cu care raspunde serverul tau,mai bine vezi cate NOK-uri le faci tu altora cu oscam.Daca te pui si compari NOK-urile de la servere cu cele de la clienti vei intelege ca difera enorm.
Responsabili pentru NOK-uri sunt cei care trimit insistent asemenea cereri catre tine,fara ca serverul lor sa invete sa nu mai ceara,cauta ce useri te bombardeaza cu NOK mai intai,asa cum am scris din prima.
.
-
- Banned
forward_origin_card = 0
E bun pentru ce zici tu dar e un parametru care trimite seria cardului local pe net!
Oricum sunt chestii deja explicate de mai multi useri avizati.
Asa voiam sa fac o paranteza, daca eu am dat explicatii gresite pentru a configura oscam, atunci cum se explica fiabilitatea unui server construit de mine?
Uptime/OK/NOK/Ignore au valori cu care putini se pot "lauda"ca au reusit sa le atinga sau sa le depaseasca.Rezultatele imi vin in avantaj si nu iti dau dreptate.
Pentru orice server respect intru totul parametrii de mai sus cu exceptia "forward_origin_card" si am motivat mai sus.
Folosesc LB mode ( 3 e preferata de mine e alegere pur personala ).
Folosesc fallback mode.
Folosesc servicii pe reder fizic.
Dupa cum se observa din continutul fisierului de mai sus nu folosesc anticascading.
Ai doua (trei) variante.
a) Il stergi -dar e gresit- aici aflandu-se 99% din useri "cu configuri" copy/paste.De aici si insistenta mea in a nu se posta decat "modele de configurare" si nu configuratii de copiat.
b) inveti serverul tau sa evite aceste cereri -daca vrei sa obtii rezultate.
c) ramai fidel cccam si schimbi doar cu cccam
Eu nu am pretentia ca un user incepator sa obtina 99,4% procentaj ok dar ar putea pleca de la un 70/30 daca tine cont din ce s-a tot scris pe forumuri de unul sau de altul si sa ajunga la un 85/15 macar. Pentru procente peste 95% iti trebuie mai mult studiu si sa cunosti o multime de parametri si rostul lor, pentru unii inutili si greoi.
-
- Banned
Multumesc zmeura.
ala-mic, cu tot respectul, dar sa caut pe wiki stiam inaintea ta.
O sa ma feresc sa te mai intreb ceva, ca tu le stii pe toate.
La toate unde nu stii, raspunzi :cauta pe wiki.
ala-mic, cu tot respectul, dar sa caut pe wiki stiam inaintea ta.
O sa ma feresc sa te mai intreb ceva, ca tu le stii pe toate.
La toate unde nu stii, raspunzi :cauta pe wiki.