Probleme tuner DM

User avatar
andym02
Advanced User
Posts: 878
Joined: 06 Mar 2014 19:18
Location: Belgravistan
Contact:

Probleme tuner DM

Unread postby andym02 » 15 Dec 2020 08:46

Am doua tunere , unu este triplu celalalt single ( dvb s/s2 ) , le-am tot invartit pe receptor in ideea ca reusesc sa folosesc macar unul . Imi vede antena , in speta satelitul Thor , ii fac setarile , intru pe Satfinder sa vad daca am semnal , aici vad ca pe transponderi am frecventele OK , dau manual scan , astept sa scaneze si la sfarsit surpriza ....0 canale .
Am schimbat satelit.xml ( pus la zi ) , am schimbat n'spe img. , aceleasi probleme .
Asta n-o inteleg , pe Satfinder semnal max. ....la scanare nimic .
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 2454
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: Probleme tuner DM

Unread postby ASiX88796 » 15 Dec 2020 15:10

»
Din descrierea făcută de tine, se pare că sau ai 2 tunere defecte sau tunerele sunt bune și defectul este în receiver.
Următorul pas logic ar fi să încerci tunerele în alt receptor.

Legat de partea cu "am semnal ... si la sfarsit surpriza ....0 canale", nu pot decât să-mi exprim părerea teoretică.

Ținând cont de faptul că semnalul video (așa zisul canal TV) nu poate fi transmis prin aer (pur și simplu legile fizicii nu permit) sa găsit soluția "amestecării" semnalului video (și audio) cu un semnal radio (care poate "călători" prin aer). Procedura de "amestecare" a celor 2 semnale se numește modulare și se realizează de un modulator. De la LNB până la ieșirea din tuner avem de-a face cu un semnal modulat. După tuner, există un etaj demodulator care "extrage" semnalul video (și audio), semnal cu care lucrează în continuare receiverul (așa zisul canal TV). Deci, dacă zici că ai semnal (mai precis semnal modulat) și nu ai semnal video atunci posibil să fie o problemă în jurul demodulatorului.

Sper să nu fie un defect stupid, gen traseu întrerupt sau contact imperfect la vre-un pin, etc
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
User avatar
Black_Angel
Standard User
Posts: 92
Joined: 29 Sep 2013 20:06
Location: Arad- Karlsruhe

Re: Probleme tuner DM

Unread postby Black_Angel » 16 Dec 2020 08:05

Intrebare stupida , iti este aratat Tunerul ?- sau cum sa ma exprim

Ptr. ca si Eu am avut primit un DM800 !!!!- ca cica Tunerul este defect

Desi de fapt era Alimentatorul de vina-
Boxa pornea tot- dar la Canale- pauza
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 2454
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: Probleme tuner DM

Unread postby ASiX88796 » 16 Dec 2020 10:25

»
Susțin și eu propunerea, încearcă și cu un alimentator bun/nou.
Alimentatoarele vechi și uzate nu mai au capacitatea de a livra curentul necesar.
Și suplimentar ai putea să înlocuiești și condensatoarele electrolitice de pe placa de bază. E vorba doar de lucru căci ca și preț, condensatoarele sunt sub 1 leu.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
User avatar
andym02
Advanced User
Posts: 878
Joined: 06 Mar 2014 19:18
Location: Belgravistan
Contact:

Re: Probleme tuner DM

Unread postby andym02 » 16 Dec 2020 11:42

Multumesc tuturor ptr sfaturile bune , am luat totul prin eliminare , alimentator de 12 V 3A pana la 5A , cu toate face la fel .. Bashca pe triplu tuner se aude un "tiuit" cand scana .
Posibil sa incerc c-o sursa de cca 13V , sa vad daca intr-adevar este asa . :noidea:
User avatar
delta2k2
Site Admin
Posts: 1890
Joined: 11 Sep 2013 15:18
Location: Over the rainbow ...

Re: Probleme tuner DM

Unread postby delta2k2 » 16 Dec 2020 18:04

Măsoară cu un voltmetru tensiunea ce alimentează LNB-ul.
Altfel spus: din tuner, pe cablul ce duce la LNB ar trebui să ai și o tensiune ce alimentează LNB-ul.

Voltmetrul îl setezi pe volți DC. Ar trebui să ai (în funcție de polaritate) undeva între 12 și 18 V.

Presupun că nu ai scurt pe cablu și LNB-ul este OK
User avatar
andym02
Advanced User
Posts: 878
Joined: 06 Mar 2014 19:18
Location: Belgravistan
Contact:

Re: Probleme tuner DM

Unread postby andym02 » 18 Dec 2020 09:39

:tnks: :tnks: :tnks:
User avatar
andym02
Advanced User
Posts: 878
Joined: 06 Mar 2014 19:18
Location: Belgravistan
Contact:

Re: Probleme tuner DM

Unread postby andym02 » 18 Dec 2020 16:02

In cursul zilei am mers cu DM800se la "doctor" ptr cateva masuratori .
Atunci cand intru in Meniu >>> Configurare Tuner > Manual Scan ( aici aleg satelitul ce urmeaza a fi scanat ) , dau scan si observ ca avem tensiuni de 13 V respectiv 18 V ..
Am venit acasa , dau scanare pe Thor .... la final 0 canale . Intru din nou in Meniu > Configurare Tuner > Satfinder ...sa vad daca intr-adevar nu am semnal , cand colo ce sa vezi . semnal maxim .
Chiar nu mai inteleg nimic .
:noidea: :noidea: :noidea:

Cei care nu cred pot vedea aici : https://www77.zippyshare.com/v/ufRl85a3/file.html

Daca este cineva interesat de DM800se cu sim Japhar pe el , il dau la schimb cu un aparat nonLinux - HD care sa stie emu ..... sa pot vedea programele din Ro
:cool2:
alexandru
Standard User
Posts: 194
Joined: 09 Oct 2013 13:18

Re: Probleme tuner DM

Unread postby alexandru » 23 Dec 2020 12:19

ce tip de tuner aveti ca acesta BSBE2-801A, sau alt tip?

Return to “DM 800SE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests