AU in remote cu dvb-api si newcamd in imagini

ala_mic
Banned
Banned

AU in remote cu dvb-api si newcamd in imagini

Unread postby ala_mic » 20 Jan 2014 15:09

Image
Image
Image
Image
Image
ala_mic
Banned
Banned

Re: AU in remote cu dvb-api si newcamd in imagini

Unread postby ala_mic » 22 Jan 2014 19:29

Pe partea de client (pentru AU in remote) avem 3 carduri primite pe linie N din server ( poate fi in aceeasi locatie sau pe un IP extern)
In cazul de fata clientul este un dm800se.

Image

Definim clientul de AU in DVB-API folosind interfata webif ( nu dam copy/paste) de pe net si nici de la amici.
Configuratia lor s-ar putea sa fie veche iar anumiti parametri nu mai au loc in noul config.
Cum stabilim daca anumiti parametri nu sunt buni?
Ne legam la box prin telnet/ssh cu putty si lansam oscamul din linie de comanda.
Daca vom avea config aiurea vor apare pe acolo mesaje de avertizare (WARNING) precum ca celva nu e in regula la linia x,y,z.

Image

In cazul meu clientul de au l-am denumit "dvbapi_dreambox" dar poate lua orice nume :
costel, rapidu, vlonga sau iarba.Il voi seta TOT CU AJUTORUL INTERFETEI WEBIF.
Am ales sa definesc caidurile si identurile pentru cele 3 carduri in ideea de a filtra EMM pe CAID:IDENT. E posibil sa functioneze si fara!
Am ales la AU valoarea 1 dar puteam sa aleg numele readerilor ( trebuie sa coincida cu numele din prima figura din topic) . Pentru a afla ce rol valoarea 1 la AU cat si restul setarilor dati click pe AU in stanga imaginii.Am definit grupurile de card pentru ca oscam sa intelega mai bine unde trebuie sa trimita acele EMM.

Image

In cazul in care nu dorim sa tinem deschis in permaneta clientul de AU ( eu prefer sa il tin inchis ) serverul de card (in remote) nu va primi EMM-uri.
Dreamboxul nostru se comporta in acest caz ca un simplu client de card cu citirea canalelor prin dvb-api.
Nu e gresit sa fie deschis non stop, ( apare un trafic suplimentar spre carduri si salturi de timpi pe reader la scrierea acestor EMM, Se poate discuta mult aici.)

Image

Deschidem clientul de AU, in cazul nostru "dvbapi_dreambox" si ne pozitionam pe un canal predispus sa faca AU de pe unul din acesti provideri.
Dam restart la oscam din webif ( nu reboot din consola sau din panell )
Clientul de au se initializeaza corect si incepe sa trimita EMM la server.
Cum ne dam seama de asta ?
Va apare scris ACTIVE in dreptul readerului. (La mine apre activ pe 2 readere :cool2: nu nu e gresit...numai ca e o alta poveste)

Image

De ce am ales sa filtrez pe CAID:IDENT:SERVICES:SRVID din clientul AU?
In cazul meu exita 3 CAID diferite cu 3 IDENT la fel.
Puteam sa pun IDENT IGNORE la celelalte 2 CAID in fila oscam.dvbapi, dar nu pun din altre considerente.
A seta CAID:IDENT la userul de AU este absolut normal si nu poate fi considerata o setare gresita :agree:

Image

Readerul nostru in remote primeste EMM de care are nevoie pentru a functiona :)

Image

Return to “OScam”