Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

User avatar
zmeura
Site Admin
Posts: 4412
Joined: 10 Sep 2013 20:42

Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby zmeura » 06 Jan 2014 12:35

Am mai scris cateva sfaturi pe vremuri, revin cu ele si aici:

-Puneti un card local la bataie, un abonament nu a omorat pe nimeni. Share inseamna sa imparti, nu sa vezi gratis programe, in plus cand iti cade netul nu ramai cu ochii in soare.
-Nu cumparati linii, cu banii dati pe o linie platiti un abonament si va merge garantat
-Cititi tutorialul de configurare de aici viewtopic.php?f=64&t=89 si configurati voi din webif, nu puneti fisiere de configurare de pe net care de cele mai multe ori nu mai corespund ca si configurare din cauza schimbarilor aparute in oscam
-Nu faceti schimburi doar ca sa fie acolo la numar, cu 20-30 de linii bune ai parte de tot ce se poate vedea
-Nu treceti de la cccam la oscam doar ca e moda sau ca va injura unii si va fac prosti ca folositi cccam. Cccam merge bine in share (pe protocolul lui e normal sa mearga bine). La fel cum oscam e un foarte bun cardreader si merge si el binisor pe unele chestii.
-Cu un card local poti trage din 2-3 receptoare locale si sa mai faci si schimburi, un user normal nu are nevoie de alte smecherii
-Evitati ajutorul unora dispusi sa va configureze serverul in schimbul unei linii sau mai rau a cache-ului, de obicei ultimii (eu zic 99% din ei) aduna asa ceva pentru a-si face card local fake sau pentru afaceri in domeniu. Nu le umpleti buzunarele fara rost, cine vrea sa ajute o poate face si fara sa le dati linii. In plus nu va omorati resursele receptorului cu cache, asa degeaba sau ca v-a povestit cineva ce mare chestie e sau ca numai "fraierii" nu folosesc asa ceva. Astea sunt povesti cu care incearca sa va fraiereasca.
-Schimbul de cache poate fi util in unele situatii, insa, ca multe alte optiuni bune si utile din oscam, acesta e folosit in scopurile scrise mai sus si pentru a fi eficient rularea lui se face pe servere dedicate (PC-uri). Sunt unii care o fac din pasiune, pentru ca e interesant etc dar daca va ganditi ce rost are sa platesti doar curentul si din ce bani ... veti intelege de unde si de ce. Putini sunt cei care poate au un server la serviciu si atunci mai intelegi ca nu platesc ei curentul ala consumat fara rost.
-Folositi oscam pentru a citi carduri, e bun si il recomand chiar si in spatele altui emu.
-Urmariti traficul clientilor, cei care exagereaza luati legatura cu ei si vedeti ce se intampla, poate nu stiu sa isi seteze serverul sau trag si de ei altii (mai ales in oscam pe protocol cccam si cu carduri luate din hop >1 poate iesi un iures pe caid-ul cardurilor locale). Daca nu se rezolva luati-va voi la revedere inainte sa isi ia peers-ii vostri de la voi.

Un calcul (valabil si pentru cccam de fapt) legat de cate cereri ar trebui sa vina de la un client se poate face usor. In general pentru a viziona un program acel client va trimite o cerere ECM la 10 secunde, deci cand trage de pe un singur program de la voi vor veni 6 cereri/minut, deci o cam 360 cereri/h. Vedeti in oscam (sau cccam) uptime-ul de cand ruleaza emulatorul si faceti un calcul dupa numarul de cereri de la clienti. Faceti media pe ora, urmaritii pe cei care credeti ca trag cam tare 2-3 zile, luati legatura cu ei si daca nu vor nici cum sa isi reduca traficul faceti cum am scris mai sus: la revedere.
Un "trafic acceptabil" depinde de cum crede fiecare, la o medie de 360 cereri pe ora cat inseamna ca ar trage de pe un program e ceva aproape normal, nici pe departe de speriat.Eu unul zic ca daca incepe sa traga permanent de pe mai mult de 3-4 programe ...
- 2 programe deodata = 720 cereri/ora
- 3 programe deodata = 1080 cereri/ora
- 4 programe deodata = 1440 cereri/ora
- mai sus calculati voi, dar mai bine faceti curat :)

In oscam aveti oricum si "CW Rate" in dreptul fiecarui client, despre care ar trebui explicat mai in detaliu, separat, ca sa nu incurcati ce semnificatie are cu numarul de cereri.

Scuzele de genul "am uitat receptorul pe un program" sau "am butonat telecomanda" sunt povesti, media cererilor despre care spuneam o faceti pe zeci de ore si in zile diferite inainte sa va alarmati, nu cred ca sta cineva sa butoneze interminabil telecomanda si nici ca are numai linie de la voi (chiar si asa de ce ar trage de pe atatea programe deodata dintr-o singura linie?)

PS: "Specialistii" sunt rugati sa nu citeasca sau chiar sa nu intre pe acest topic, daca se simt deranjati de ceva. Nu are nimeni nimic cu cei care folosesc oscam (la cate tutoriale sunt pe forum scrise chiar de noi ar fi culmea), nici cu cei care folosesc cache, doar cu cei care fac afaceri si isi caute noi surse pentru serverul lor de la "fraierii" de pe forumuri. Daca aveti o afacere mai bine o faceti in alta parte, pe ate forumuri, nu are nimeni nici o treaba cu ce faceti in alte parti, dar nu aici.:)

PPS: Pana la urma unul care are un payserver bun are si carduri locale, nu umbla pe forumuri sa agate fraieri. Una e un payserver adevarat si alta e cu smecherii, cu toate ca nici primii nu sunt acceptati pe forumuri.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
User avatar
zmeura
Site Admin
Posts: 4412
Joined: 10 Sep 2013 20:42

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby zmeura » 13 Jan 2014 12:06

Un exemplu din CCcam:

Image

Sunt 16 clienti in acest moment, cred ca de fapt din 20 de linii F date. Tot cam 20 de linii C primite din care vad tot ce ma intereseaza, cam 90% stau pe Digi/Focus .

180 000 cereri / 10 zile = 18 000 cereri/zi
18 000 / 24 h = 750 cereri/h

Calculul nu e facut pe o singura linie ci pe tot serverul, adica toti acei 16-20 (cati or fi online) fac o medie de doua cereri deodata, mai adunam cererea facuta de receptorul local si cam asta ar fi un server la nivel de amator. Poate un pic exagerat de linistit, dar nici la un trafic dublu nu ar fi problema.
Uite de ce zic ca nu ai ce face cu cache la nivel de amator.La 3 cereri oare ce server imi trebuie? Un i7 cu 8 Gb de RAM credeti ca duce? :haha:

PS: In spatele serverului nu e doar receptorul local, dar daca am card(uri) local e normal sa nu trag prea tare de la altii.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
BADE
New member
Posts: 8
Joined: 08 Nov 2013 21:36

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby BADE » 15 Jan 2014 22:29

Salut,

Am pus versiunea 9345 pe un dm800 si la cardul TVR imi arata acum NO ENTITLEMENTS....ce trebuie sa sa schimb la setari ? cu versiunea 9142 merge ok.......Multumesc anticipat !
User avatar
zmeura
Site Admin
Posts: 4412
Joined: 10 Sep 2013 20:42

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby zmeura » 15 Jan 2014 22:41

Au aparut modificari in oscam la ultimele versiuni, vezi ce e prin setari in webif. Pune aici ce apare in webif cand pornesti oscam sau ii dai restart, logul ne poate ajuta. Acolo apare daca iti detecteaza cardul.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
User avatar
lao
Standard User
Posts: 485
Joined: 07 Oct 2013 06:33

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby lao » 15 Jan 2014 23:23

La ultimele versiuni (cam o 100) nu am modificat nimic la readerul de tvr. vezi sa ai oscam cu viaccess
Vezi ca s-au inversat valorile mhz cu card mhz de la versiunea ta veche incoace
Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law
User avatar
dMd
Site Admin
Posts: 1550
Joined: 11 Sep 2013 16:29

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby dMd » 16 Jan 2014 15:28

Pentru DM 800 pune in readerul cardului
cardmhz = 2700
mhz = -1
jongleaza cu valoare de la mhz (poti pune aici 357 sau valoarea cu care mergea inainte), dar initial mergi pe -1
Asa cum s-a mai spus - verifica daca oscamul are compilat modulul via sau dupa caz readerul extern (in caz ca folosesti asa ceva).
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
BADE
New member
Posts: 8
Joined: 08 Nov 2013 21:36

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby BADE » 18 Jan 2014 00:30

Versiunile noi de oscam sunt mai instabile ? ca pierd mereu peers din server.....cateodata ajung si pe zero......
ala_mic
Banned
Banned
Posts: 129
Joined: 30 Sep 2013 11:58

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby ala_mic » 18 Jan 2014 02:33

oscam version 1-20 -unstable....cred ca zice tot
Se lucreaza la niste portiuni de cod.
Daca nu ai neaparata nevoie ramai la o versiune sa zicem in jur de 9347-9350...pana se linistesc apele in trunk.
User avatar
zmeura
Site Admin
Posts: 4412
Joined: 10 Sep 2013 20:42

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby zmeura » 18 Jan 2014 15:53

BADE wrote:Versiunile noi de oscam sunt mai instabile ? ca pierd mereu peers din server.....cateodata ajung si pe zero......

Sigur ai facut update la adresa ta dyndns? Discuta cu cineva cunoscut din lista si vezi daca e online sigur, daca el te vede logat si cu ce ip. Foloseste o versiune de oscam care ti-a mers fara probleme.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
BADE
New member
Posts: 8
Joined: 08 Nov 2013 21:36

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby BADE » 18 Jan 2014 17:20

Cred ca e de la host ca nici versiunile vechi care mergeau imi fac aceeasi problema acum.....toti sunt off....am dyndns varianta FREE.....daca trec la varianta PRO se rezolva oare problemele ?

Return to “OScam”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests