Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

zmeura
Site Admin

Re: Sfaturi incepatori oscam (si nu numai)

Unread postby zmeura » 12 Feb 2014 15:30

Un prieten a trecut acum cateva saptamani la oscam, dupa 3 zile l-am sunat si i-am atras atentia ca face trafic si ca va pierde linii. Linia mea a mutat-o pe alt receptor cu cccam, insa dupa o saptamana mi-a zis textual "bag picioarele in el oscam, am pierdut deja jumatate din linii, am revenit la cccam". Serverul oscam i-a fost setat de un "expert", multi din parteneri nici nu au luat legatura cu el, doar l-au sters si punct.
Nu zic sa nu folositi oscam, ci doar ca aveti mari sanse sa le faceti trafic partenerilor si sa pierdeti linii. S-a dovedit inca odata ca ce am scris in primul post din acest topic e o atentionare cat se poate de reala. Bafta la pasarici.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
lao
Advanced User

Unread postby lao » 12 Feb 2014 18:24

Nu mai stiu ce sa zic...
Oscam e bun, dar trebuie sa respecti niste principii. Asta nu, asta nu... etc.
Dupa ce vezi ca merge, poti experimenta, pana atunci oricum mai inveti ceva in plus si ti-e mai usor.
Cred ca ar trebui sa punem niste reguli pe care sa le respecte obligatoriu cine trece la oscam. Asa cum am zis, mai tarziu poate sa le schimbe.
Setarile pe care le am pe OE 2.0 vuduo2 cu peste 6 carduri si putine linii. Fara anticascading si cache-ex.
oscam.conf

Code: Select all

logfile                       = /media/usb/oscam.log
nice                          = -1
maxlogsize                    = 3700
waitforcards                  = 1
waitforcards_extra_delay      = 450
preferlocalcards              = 1

lb_mode                       = 1
lb_save                       = 500
lb_nbest_readers              = 1
lb_nfb_readers                = 1
lb_min_ecmcount               = 3
lb_max_ecmcount               = 50
lb_reopen_seconds             = 30
lb_retrylimit                 = 400
lb_stat_cleanup               = 336
lb_max_readers                = 20
lb_savepath                   = /media/usb/stats
lb_nbest_percaid              = 01:1
lb_auto_timeout               = 0
lb_auto_timeout_p             = 30
lb_auto_timeout_t             = 300
ecmfmt                        = c:p:s/l

[cccam]
port                          = 1133,4466
serverip                      = 0.0.0.0
nodeid                        = 222246EE10181484
version                       = 2.3.0
reshare                       = 1
reshare_mode                  = 0
ignorereshare                 = 0
forward_origin_card           = 0
stealth                       = 0
updateinterval                = 240
minimizecards                 = 0
keepconnected                 = 1
recv_timeout                  = 2500

In afara de acestea, trebuie sa folositi service pe carduri, grupuri diferite si services de "negare" la useri.
Adica, se poate pune la user doar services asa:

Code: Select all

services                      = !foc_md,!b02,!digi_hd,!straine,!alte1802,!freesat,!sky_hd

!sky_hd de exemplu, sunt HD-urile de la sky It care nu deschid cam la nimeni. Nu puneti si services normale la useri, caci nu va lua decat ce e trecut acolo.
Nu folositi hop2, folositi grupuri mai multe, separat pe carduri si eventual pe categorii de useri (cuminti, normali, salbatici :hehih: )
Nu dati reshare mai mare de 1, nu activati AU la useri din afara retelei interne (192.168.1.xx) ca va vede seria la card si puteti avea neplaceri.
Sigur mai sunt si alte sfaturi... daca mai imi amintesc, o sa revin.
Chiar e asa complicat?!!!

Si mai pun 2 poze de la oscame
Asta e aproximativ "de rezerva"
Image

Si cel curent

Image
Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 12 Feb 2014 18:42

Nu e complicat daca faci schimb de locale, cu carduri numai din hop1 si dat localul numai 1 hop, dar cei mai multi nu au atatea schimburi incat sa acopere tot ce vor numai din localele celor cu care au facut schimb. Uite si asa cat te complici ca sa il controlezi. Nu mai vorbim de carduri din hop2, localul dat cu reshare macar 1 si sa ai si un local pe 1802.
Altfel e bine ce zici, insa numai pe schimb de locale (care practic nu prea are sens pe protocol cccam, mai bine pe linii N) dar pana nu rezolva cu reshare te lupti cu niste cereri greu de controlat. Eu doar i-am atentionat pentru ca lunar se mai plange cate un user ca si-a luat teapa cu oscam.
.
lao
Advanced User

Unread postby lao » 12 Feb 2014 18:51

Eu iau si dau hop1, nu numai locale. Folosesc numai 3C, nu dau N si nu bag decat C in oscam.
Folosesc ECM whitelist pe readere si oscam.whitelist pe tot oscamul.
Ca am uitat sa specific... :hehih:
Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 12 Feb 2014 18:56

Mda, e o idee, dar trebuie sa stii ce ai in hop1 ca sa interzici pe useri. Sa urmaresti pe ce te omoara unii cu cereri si sa iei masurile astea in functie de situatia ta in oscam, mai ales de localul tau, deci sa ai timp plus rabdare si asa cum ziceam in primul post sa faci ordine si curatenie inainte sa ramai fara linii. Insa multi care trec la oscam nu se descurca in primele zile, e greu totusi de invatat ce trebuie sa faci, pana inveti .... adio linii.:)
.
stargate
Platinum User

Unread postby stargate » 12 Feb 2014 20:24

Problema celor ce trec la oscam este ca uita de el pentru ca erau obisnuiti cu 3C ... oscam inseamna o grija in plus cel putin la inceput.
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt în scop experimental si educational !
dMd
Gold User

Unread postby dMd » 12 Feb 2014 20:39

Oscam nu e pt cei ce cauta sa-l instaleze din (ipk) telecomanda si apoi baga setari universal valabile postate pe net, oscam este un crocodil infometat si daca il scapi de sub observatie se intampla exact ce spuneti... asta nu inseamna ca "avasantilor" nu le da batai de cap, dar multi nu vor recunoaste asta. Oscam ruleaza excelent daca traficul te intereseaza in mod aparte si contorizezi totul in alta unitate de masura decat ecm / unitate de timp.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
lao
Advanced User

Unread postby lao » 12 Feb 2014 22:03

Nu abuzati de oscam.srvid
E de preferat sa se foloseasca numai pe locale, altfel ingreuiaza oscamul (depinde si pe ce scula ruleaza oscam).
Folositi oscam.provider, din testele mele, cel putin pe anumite Caid-uri, nu are doar rol informativ.

PS Am avut 3C pe debian cu uptime de saptamani bune. Dupa o lunga perioada in care a fost ok, a inceput sa crape de cel putin doua ori pe zi. Si ce n-am incercat ca sa-i dau de cap....
Probabil crapa de la cereri cretine din vreun oscam sau multics, asa ca am fost nevoit sa trec la oscam.
Nu e o scuza, nu am regrete. e mult mai customizabil.
E adevarat si ca am pierdut mult timp cu el...
ala_mic
Banned
Banned

Unread postby ala_mic » 08 Mar 2014 02:09

Bine v-am regasit! :hehih:

O sa aduc o mica corectura la ce a scris lao mai sus.
E bazata pe teste indelungate facute in ultimii 4 ani.
Server de oscam fara cache si ac si in cazul meu cu singura diferenta ca ruleaza pe un DELL F160 dualcore 2GB RAM DDRIII cititoare "by gelvis".

lb_mode = 3
lb_save = 5000 -are trafic maricel si prefer o numaratoare cat mai precisa
lb_nfb_readers = 2 -fallback reader-trebuie sa fie mai mare minim cu 1 decat minimul ales
lb_min_ecmcount = 2
lb_max_ecmcount = 800
lb_reopen_seconds = 600
lb_retrylimit = xxx - parametru esential si care se determina in baza cardurilor locale pe care le avem.( prefer sa nu avansez cu un parametru care sa genereze erori la altii)
lb_max_readers = 3

NU apare "nbest" deoarece folosesc implicit setarea default adica 1.
Consider inutil un minim=2,3..n deoarece mereu 1 va fi mai bun- a nu se confunda cu fast readerul din cccam.

Folosesc servicii pe readere cu ecm whitelist si de fapt toti parametrii totul in afara de dvb-api si ac pentru ca serverul ruleaza pe debian.
Nu folosesc servicii negate. Las LB -ul sa aranjeze singur in acest ciclu de 5000.
Folosesc doar cardurile locale plus 3 N si 3 C cu carti reale si nu "tulumbe" de cache.
maxhop=1 reshare =1
Folosesc cache-ul intern al serverului!( Sper ca nu trebuie sa va explic functionarea unui parametru default in oscam.)
Setarea aproape completa a durat cam o saptamana ( in baza cardurilor ce alcatuiesc sistemul si a ceea ce ruleaza stiu precis ce setari trebuiesc facute CAID,etc,etc)
Procentajul de OK e excelent si foarte greu de realizat si de cate un user cu experienta.

Image

Image

Uptime practic nelimitat daca folosim UPS si cateva scripturi acolo , un watch_dog si altele esentiale pentru sistem :hehih:

dMd -intradevar traficul intr-un oscam nu se masoara cu pixu ci cu vnstat, iptraf etc -practic gestionezi banda pe care o ai la dispozitie jongland tot valorile ECM/DCW.

Nu folosesc patch-uri ascunse sau alte setari non publice pe acest server( exista gramezi)

Cardurile din sistem:
6 la numar care vin pe cele 2 locale si 6 proxies.
delta2k2
Site Admin

Unread postby delta2k2 » 08 Mar 2014 14:12

Nu cred că e bine spus ... "corectură" la setările cuiva. Opinie personală mi se pare mai adecvat. Asta având in vedere că fiecare işi configurează oscam-ul după preferinţe/necesităţi.

De exemplu, eu prefer să folosesc serviciile negate. De cât să nu-mi deschidă canale din cardurile locale (chiar nu vreau să pierd timpul aiurea puricind liste interminabile cu servicii) prefer să pun in "black list" notfound-urile mai frecvente. La 94% stau prea bine, nu e cazul să aspir la perfecţiune in oscam.

Return to “OScam”