Linii N si C/F simultan

dMd
Gold User

Re: Linii N si C/F simultan

Unread postby dMd » 22 Nov 2014 13:02

Minimal ar fi asa:

Code: Select all

[account]
user                          = user
pwd                           = pass
hostname                      = IP_sau_dns
caid                          =
ident                         =
services                      =
uniq                          = 2
failban                       = 1
group                         = 1,2,...n  ### grupurile readerelor la care vrei sa dai acces userului ###
cccmaxhops                    = 1

Daca ai un card ce are CAID identic mai multor provideri, atunci vei avea probleme daca nu pui limitari pe CAID:IDENT + services, pentru ca oscamul stie doar sa ceara indiferent ca il franezi sau nu. Doar prin teste vei avea sansa sa gasesti acele setari pe care le consideri corespunzatoare cu ceea ce vrei sa ai in share.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 22 Nov 2014 14:08

Am un card digi 1802 si un card TVR viaccess.
Dar daca pun caid si ident de la cardurile mele la configuratia userului, ce se intampla cu cardurile ce imi vin de la alti peeri, si la care am reshare ? Vor fi vazute de acest user ?
dMd
Gold User

Unread postby dMd » 22 Nov 2014 14:38

Nu am spus sa pui doar CAID si IDENT de la cardurile tale pe setarile userului, pui acele CAID-uri si IDENT-uri care vrei sa le ia userul si atunci va lua de la tine ce ai tu in abonament, iar ce nu ai tu va cere din liniile la care ai drept de reshare. Services te ajuta sa limitezi canalele care i le dai userului chiar daca acestea vin din cardurile tale sau din liniile primite cu drept de reshare. Pe cardul tau poti pune services doar cu pachetele ce le ai in abonament sa protejezi cardul impotriva cererilor ce nu vor fi solutionate cu ajutorul lui.
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 22 Nov 2014 17:23

Sa tii actuale astfel de liste pentru toti peerii mi se pare o munca destul de migaloasa...
In fine, ai cumva te rog ceva linkuri unde gasesc exemple de date ce trebuie introduse la caid, ident, chid, samd ?
dMd
Gold User

Unread postby dMd » 22 Nov 2014 18:48

Nu este nimic migalos, e mai multa migala pana intelegi mecanismul functionarii oscam. Nu ai nevoie de liste interminabile ci de un singur fisier oscam.services, acest fisier contine pe pachete lista cu SID-urile canalelor pe care le decodeaza cardurile tale. Rolul oscam.services este limitarea cererilor aiurea care vin la local (pe un card DIGI Romania vor veni cereri de DIGI HU, CZ, ...si cam tot ce e CAID 1802 sau 1880). In oscam.user pe [account], unde ai services nu ai altceva de facut de facut decat sa negi pachetele din lista aia (oscam.services) care nu vrei sa i le dai userului respectiv. Pe forum sunt exemple de services pt majoritatea providerilor, asa ca nu trebuie decat sa verifici cat de actualizate sunt si sa adaugi ce lipseste.
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 22 Nov 2014 19:11

Am oscam.services cu pachete de sid-uri. Dar in webif pe langa rubrica "User services settings" unde pot selecta sau nega astfel de pachete (ceea ce am si facut -> pachetele apar in fisierul oscam.user la services=...), mai am la user de-asemenea setari separate pentru caid, ident, chid. Trebuie sa completez si acolo ?
Last edited by rocky7 on 22 Nov 2014 19:22, edited 1 time in total.
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 22 Nov 2014 19:21

Citeste tutorialul oscam, pana nu intelegi ce trebuie setat la maxhop si reshare e greu sa intelegi altele mai complicate.Nu stiu la ce foloseste acel raspberry.La nivel de amator e o fitza, "profesionistii" il pun la treaba pe partea de cache, altfel doar incurca, pierzi un hop pe el degeaba.
De ce trebuie services negate pe useri e prea complicat cat timp nu ai invatat as setezi cum sa dai doar localul sau local+hop1.Ia-le pe rand.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
rocky7
Standard User

Unread postby rocky7 » 22 Nov 2014 19:59

Am citit tutorialul oscam, dar am "uitat" cateva setari. Mai incerc odata diseara cu peerul meu de test.
Cu "CCC stealth" trebuie facut ceva ?
dMd
Gold User

Unread postby dMd » 22 Nov 2014 20:19

Nu pune nimic la CCC stealth, lasa-l asa cum il vede oscamul defaut. Nu face setari pe care nu le intelegi ca nu vei obtine nimic bun.
zmeura
Site Admin

Unread postby zmeura » 22 Nov 2014 20:49

dMd wrote:...Nu face setari pe care nu le intelegi ca nu vei obtine nimic bun.

Tocmai ca scrie si in tutorial.Ce setare nu stii ce face las-o cum e, ea ramane default.Sunt cateva setari default care trebuie modificate, e scris acolo care,celelate sun ok pe default, nu e obligatoriu sa umbli la ele.Din contra,daca daca dai linie N e logic ca setarile de cccreshare,maxhop,etc nici macar nu au efect.Seteaza ceea ce e minim recomandat pentru o functionare normala si apoi treci la reglaj fin unde setezi doar ce stii ca iti foloseste si te ajuta in configuratia ta.
Daca ai un al doilea receptor in casa poti vedea ce carduri iti vin cand dai linie din serverul principal,din ce hop,ce efect au unele setari,etc.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"

Return to “OScam”