
CNA a decis acordarea a 20 de frecvențe radio printre care trei RCS & RDS (Sibiu, Sighișoara și Reșița), în urma concursului de acordare a licențelor pentru posturi de radio generaliste, trei dintre frecvențele scoase la concurs fiind totodată „amânate”, informează Media Expres.
În aceași ședință, Consiliul a reluat și votul amânt la 21 noiembrie, frecvenţa 95,2 MHz din Vaslui fiind acordată proiectului de radio clasic Radio Figaro, acesta obținând șase voturi, iar Tradițional FM, două voturi.
CNA i-a audiat pe 27 noiembrie pe reprezentanţii a 49 de societăţi care şi-au prezentat proiectele pentru obţinerea unor frecvenţe de radio cu profil generalist, în contextul în care Consiliul a organizat în perioada 25 – 27 noiembrie, un concurs pentru atribuirea unor frecvenţe dedicate radiourilor generaliste.Înainte cu o săptămână a avut loc concursul pentru radio tematice.
La 27 noiembrie, CNA a acordat trei frecvențe pentru Digi FM, două pentru Radio Trafic și două pentru Radio Galaxy.
RCS & RDS a obținut cele trei frecvenţe pentru Digi FM: Sibiu / Sibiu (89,0 MHz), Sighişoara / Mureş (94 MHz) și la Reşiţa / Caraş Severin (89 MHz).
Asociaţia On Air Bucureşti va lansa proiectul Radio Trafic în două localități: la Târgovişte / Dâmboviţa (90,5 MHz) și la Medgidia / Constanţa (97,5 MHz).
SC Galaxy SRL a căștigat două frecvenţe pentru Radio Galaxy - 97,2 MHz la Turnu Măgurele / Teleorman și 87,8 MHz la Câmpulung / Argeş.
Următoarele 13 proiecte au obținut căte o frecvență:
- Atlas FM (SC Novus Day SRL) - frecvenţa 94,3 MHz Abrud / judeţul Alba.
- Class FM (SC Voice Media Center SRL) - frecvenţa 89,0 MHz - Borsec / Harghita.
- Focus FM (SC Media Grup Production SRL) - frecvenţa 93,8 MHz - Buzău / Buzău.
- Corona FM (SC TV Corona SRL) - frecvenţa 96,8 MHz Covasna / Covasna.
- Impact FM (SC Impact FM SRL) - frecvenţa 93,5 MHz Gura Humorului / Suceava.
- Erdely FM (SC ETV Center SRL) - frecvenţa 88,1 MHz Miercurea Ciuc / Harghita.
- Viva FM (Stil Media SRL) - frecvenţa 90,1 MHz Rădăuţi / Suceava.
- Radio Gold Rădăuţi (SC New Media Bucovina SRL) - frecvenţa 99,2 MHz Rădăuţi / Suceava.
- Sam FM (SC Voice Media Center SRL) - frecvenţa 92,3 MHz - Satu Mare / Satu Mare.
- We Radio (Stormer SA) -frecvenţa 91,0 MHz Sfântu Gheorghe / Covasna.
- Radio Senia (Senia Company 999 SRL) - frecvenţa 87,9 MHz Sângeorz-Băi / Bistriţa – Năsăud.
- Tulcea FM (Adway Direction SRL) - frecvenţa 91,4 MHz Tulcea / Tulcea.
- Radio Panduru (SC Mediaprim SRL) - frecvenţa 95,4 MHz Târgu Cărbuneşti / Gorj.
Cele trei frecvente pentru care s-a amânat votul sunt:
- frecvenţa 1,584 KHz de la Târgu Mureş, pentru care concurează doar Teleson SRL, cu proiectul „Azi, Târgu Mureş” - s-a amânat deoarece a primit doar cinci voturi, deși nu avea concurență);
- frecvenţa 90,4 MHz din Suceava, unde voturile s-au împărțit între Eu-Inimă-Radio (Dobrolific SRL) și Digi FM (RCS&RDS);
- frecvenţa 91 MHz din Tecuci (județul Galaţi) nu a fost acordată voturile împărțindu-se (în turul trei de vot) între Vocea Tecuciului (Pro Business Tec SRL) și Radio Zu (Grupul Media Camina).
La ședință au fost prezenți zece membri CNA: Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Vasile Buda (vicepreşedinte), Laura Georgescu (preşedinte), Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Călin Cristea.