Domenii ".ro"

Diverse
User avatar
delta2k2
Site Admin
Posts: 1873
Joined: 11 Sep 2013 15:18
Location: Over the rainbow ...

Domenii ".ro"

Unread postby delta2k2 » 27 May 2015 18:40

Administratorul domeniilor ".ro" va implementa, în data de 2 iunie, o nouă versiune software pentru sistemul de înregistrare a numelor de domenii, care va permite, din 3 iunie, folosirea caracterelor diacritice, a anunţat, miercuri, pe propria pagină de internet, Romanian Top Level Domain (ROTLD).

Operaţiunea, care va avea loc pe durata a două ore, începând cu 23,00, va necesita instalarea unei noi versiuni software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice 'ă', 'â', 'î', 'ş' sau 'ţ'.

"În acest interval de timp, nu se vor putea înregistra noi nume de domenii. Unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar, respectiv pagina web a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul '.ro' nu va fi afectat'.

ROTLD se află în subordinea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică /ICI Bucureşti/, cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România

Sursa

Return to “Diverse”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests