Page 1 of 1

gratar

Posted: 08 Mar 2014 12:44
by franta
fac apel la experienta voastra culinara ca sa imi spuneti , daca stici cum se prepara pasta aia roza in care se tavaleste carnea pt gratar .
la magazin cund cumperi carnea de gratar este mozolita intro pasta si am incercat si eu sa prepar una folosind boia de ardei iute , condimente sare si piper teate bagat in blender. a esit ceva asemantor dar nu in totalitate.
deci are cineva vreo alta reteta, sau alte sugestii
mersi mult

Re: gratar

Posted: 08 Mar 2014 14:15
by val
"Pasta roz" este o solutie marinata (prin anumite locuri denumita "baiĊ£"); modul de prepare este divers, vezi numarul mare de retete pe net. Renunta la blender, dupa ce ai transat carnea pt. gratar las-o la marinat (cateva ore bune) intr-o solutie care sa contina ulei, condimente, vin alb sau rosu (in functie de felul carnii). Cantitatile sunt "la ochi" in functie de preferintele fiecaruia: personal prefer sare mai putina, condimente - cat pentru gust; zeama sa acopere in totalitate carnea. In lipsa de vin alb sau rosu in marinata merge si bere, testat atat la gratar cu porc cat si la peste.

Hai sa... va stea in gat, la masa am mancare de post.

Re: gratar

Posted: 08 Mar 2014 15:22
by zmeura
Buna treaba cu marinata,foloseste condimente care se potrivesc cu carnea,citeste cat de cat sfaturile legate de toat,de la busuioc,maghiran,oregano,etc la tot ce e pe piata.Bineinteles ca mai tine si de gustul fiecaruia,trebuie sa testezi in timp diverse combinatii.
Tot ce e condiment verde e foarte bun,in rest de evitat exagerarea cu piper si sare.

Re: gratar

Posted: 08 Mar 2014 18:29
by franta
cred ca la reteta mea lipsea uleiul , o sa adaug si ceva vin, sa vedem ce iase