Home Assistant, dupa o luna de utilizare.

Offtopic
User avatar
Levy
Gold User
Posts: 1563
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Home Assistant, dupa o luna de utilizare.

Unread postby Levy » 26 Dec 2023 12:35

Din pacate, am avut timp liber foarte putin in ultima vreme pentru a ma juca cu Home Assistant, fiind mai mult plecat de acasa cu diverse deplasari organizate de locul de munca.
In prima faza, am fost la parcarea de pe soseaua Berceni, langa soseaua de centura a capitalei, cea care va deservi statia de metrou Tudor Arghezi.

Image

Dupa care trei saptamani la Pasajul Europa Unita

Image

Iar cand credeam ca am scapat de deplasari, ne-am trezit la malul marii negre

Image

In putinul timp liber ramas, m-am ocupat cat se poate de cate-un proiect ramas in urma, din cauza acestor deplasari.
Printre ele si Home Assistant.
Pe acesta l-am instalat pe un mini pc, Dell OptiPlex 7060.
Scopul acestuia este adunarea tuturor senzorilor si intreruatoarelor smart din casa si integrarea acestora sub aceeasi interfata.
O utilitate mai importanta fiind integrarea invertorului de la Huawei in Home Assistant, astfel incat sa pot sa am acces la datele din invertor, astfel incat in momentul in care productia este mai mare decat consumul casei, pe perioada de iarna sa incerc sa fac niste automatizari care la o anumita supraproductie sa cupleze automat un smartswitch, care sa cupleze (deocamdata experimental!) un radiator care sa preia incalzirea si sa ajute centrala termica pe gaz.
Buneinteles in momentul in care energia produsa este egala cu energia folosita de casa acesta sa decupleze in mod automat.

Dupa cum am scris, avand foarte putin timp la dispozitie, am reusit totusi sa ajung la aceasta faza in acest moment:Pe moment automatizarea cuplarii/decuplarii unui releu smart pare sa functioneze corect in functie de cantitarea de surplus de energie produsa, si trimite si notificari pe telefoanele care au fost adaugate in Home Assistant.
O singura problema apare in toata aceasta poveste. Daca integrarea in Home Assistant ati facut-o prin Fusion Solar, veti avea date cu o intarziere de 10 minute intre doua citiri! Cea ce nu mi se pare chiar in regula. Voi incerca sa intercalez un smart dongle intre invertor si retea, astfel sa am datele instant la dispozitie. Dar inca nu am ajuns la acel moment.
Dacă ai tăiat și ultimul copac, ai otrăvit și ultimul râu și ai prins și ultimul pește, ai să fi uimit să constați că banii nu sunt comestibili !

Image

Return to “Offtopic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests