SkyStar 2 xXpress HD

Plăci DVB
vladgrasu
New member
Posts: 10
Joined: 15 Sep 2014 11:29

SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby vladgrasu » 15 Sep 2014 12:11

Salutari la toata lumea. Sunt nou in ale satelitilor, abia am cumparat placa asta acum cateva zile.Am o intrebare.Daca instalez linux ubuntu , ultima versiune pot rula oscam si cccam pentru canalele romanesti?.Nu stiu Linux dar caut tutoriale despre instalare. Am incercat pe Windows cu vplug si am omorat calculatorul (i5 ivy+ 8g ram + gtx 760 sli) cu codecuri si cred si virusi de abia se taraie.Vreau sa stiu daca oscam si cccam sunt doar pentru recivere bazate pe Linux sau daca il pot sula si pe pc cu linuxinstalat.Placa nu are slot CI.Multumesc mult.
* PS. am 2 abonamente full rds si upc si vreau sa mi cumpar si skyit si sa le fac share.E posibil fara sloturi CI?*
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 1867
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby ASiX88796 » 15 Sep 2014 13:55

»
Cred că ți-ai luat un avânt prea puternic deodată. Și OScam și CCcam și Linux și sharing (cu 3 cartele) deși după cum spui chiar tu, nu ai mai folosit niciunul din ele.

Hai să incerc să-ți dau cîteva răspunsuri:
- pentru server nu ai nevoie de tuner, ai nevoie de un cititor de carduri (de exemplu Phoenix pe serial sau Smargo pe USB). Tunerul e pentru client;
- și CCcam și OScam au versiuni pentru diferite procesoare: ppc, mips, x86, etc. Deci pentru PC alegi varianta x86 sau x64;
- pentru un începător cel mai bun aparat este DM500. Are linux, are tuner, are cititor de carduri și se găsesc o tonă de tutoriale pentru el. Abia după ce poți stăpâni un DM500 merită să te gândești la mai mare;

Ține cont și de faptul că un DM500 cu 32 MB RAM poate duce zeci de clienți iar tu spui că ai reușit să sufoci un PC cu 8Gb RAM... deci mai e nevoie de studiu...
Alege o cartelă (recomandat FocusSat), un server (recomandat CCcam) și un hardware (recomandat DM500). Doar așa poți pricepe cum funcționează sistemul.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
vladgrasu
New member
Posts: 10
Joined: 15 Sep 2014 11:29

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby vladgrasu » 15 Sep 2014 15:22

Merci foarte mult pentru reply.Faza cu serverul e pentru cand o sa invat cum sta treaba cu plug inurile astea.Deocamdata ma intereseaza doar sa fac pc ul meu sa mearga.In legatura cu sufocat pc ul cred ca sunt virusi deoarece am luat de pe site uri suspecte .Plus ca am instalat tot felul de codec uri din cauza altdvb ului ca mi tot dadea errori la graf uri.Mai stau si mai citesc si probez vre o luna pentru pc si daca nu reusesc o sa mi cumpar un DM500.Am instalat pe pc si sistemul Enigma 2 (OpenPcTv) si pare destul de fain numai ca nu stiu de unde as putea sa iau un oscam.cfg gata configurat eu numai sa l pun pe stick si sa functioneze.Locuiesc in italia si e greu pe aici sa gasesc pe cineva care sa vanda asa ceva.Cumnatul meu a cumparat un amiko gata configurat si plateste 30€ pe an si merge struna.Faza e ca am sunat persoana respectiva si nu vrea sa dea si pt. pc.
De aici m am ambitionat si vreau sa mi fac eu cu mana mea :)



PS. Ce zici de jucaria asta pe viitor? http://www.amazon.it/Argolis-Smargo-Rea ... uctDetails
Last edited by vladgrasu on 15 Sep 2014 15:46, edited 1 time in total.
User avatar
dMd
Site Admin
Posts: 1549
Joined: 11 Sep 2013 16:29

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby dMd » 15 Sep 2014 15:41

Primul sfat este sa nu platesti pt linii care pot functiona pe pofte si care te fac dependent de net ca sa ai lumina pe TV , nu incuraja asa ceva. Avand rcs si upc full + un sky in plan eu cred ca shre este un moft si nu pote sa iti ofere mare lucru decat satisfactia ca ai experimentat ceva in plus. Subscriu si eu celor spuse cu DM500S.. intr-adevar este inca un receptor bun pe post de server sau teste. Si PC-ul este un domeniu unde banuiesc ca nu prea ai experienta daca spui ca virusii isi fac de cap, linuxul te scuteste in mare de problema virusilor insa iti va crea la inceput probleme cu instalarea alaturi de Windows (de care nu cred ca te poti lipsi) si mai ales instalarea numitor programe. Ca sa pui un card pe un PC iti trebuie un cititor care costa cat un DM500S (clona) iar acel PC va trebui sa stea in priza non-stop pt share, acest lucru nu trebuie neglijat. Cu ajutorul tutorialelor va trebui sa iti pui la alegere un CCcam sau Oscam pe acel linux instalat in PC ... in concluzie, orice cale ai alege, trebuie sa muncesti pt a intelege mecanismul, dupa aia totul poate va fi joaca, dar inceputul nu este chiar usor.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 1867
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby ASiX88796 » 15 Sep 2014 15:58

vladgrasu wrote:..nu stiu de unde as putea sa iau un oscam.cfg gata configurat...

Nu căuta așa ceva și chiar dacă cineva pretinde că are nu este indicat să folosești configul altuia. Este indicat să te inspiri din el și să-ți faci configul propriu. Probabil când o să faci cunoștință mai bine cu OScam o să înțelegi și de ce.

vladgrasu wrote:..si nu vrea sa dea si pt. PC.

Un termen care ar fi indicat să-l studiezi este "reshare". O să-ți fie clar atunci de ce nu primești linie pe PC. Amiko respectiv de exemplu nu face reshare. Pe PC se poate face reshare. Un client mai răutăcios ar cumpăra o linie cu 30€ și ar revinde-o mai departe iar vânzătorilor nu le convine asta.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
vladgrasu
New member
Posts: 10
Joined: 15 Sep 2014 11:29

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby vladgrasu » 15 Sep 2014 16:00

Multumesc dMd pentru reply. Experienta cu pc ul am destula :) problema e ca m-am lasat dus de val si voiam sa vad treaba facuta. Am luat chestii de pe niste forumuri in niste limbi pe care nu le intelegeam. Vreau sa fac mai mult chestia cu serverul pentru mama mea si sora mea si inca un prieten.Abonamentul la sky o sa-l iau doar cand o sa fiu sigur ca pot face treaba asta pentru ca, costa destul de mult. Abonamentele la rds si upc le am si le platesc dar in Romania. Trebuie eventual sa cer inca doua cartele. Pc-ul sta oricum non stop in priza, il inchid o data pe luna cred, deci nu-i o problema. Am facut deja pasul asta nu mai dau inapoi. Am cheltuit deja prea multi bani sa mai dau inapoi. M-a costat 450€ antena + instalatul, in plus imi place sa invat lucruri noi. Multumesc pentru sfaturi.
User avatar
dMd
Site Admin
Posts: 1549
Joined: 11 Sep 2013 16:29

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby dMd » 15 Sep 2014 16:31

In cazul asta ce sa spun ? citeste cat mai multe tutoriale, testeaza si unde nu merge ceva sau nu intelegi ... intreaba.
Image Image Nu putem avea tot timpul dreptate.
vladgrasu
New member
Posts: 10
Joined: 15 Sep 2014 11:29

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby vladgrasu » 17 Sep 2014 11:32

Salutari,
am nevoie de niste informatii va rog in privinta cardurilor.Tin sa precizez ca nu locuiesc in tara.I am zis tatalui meu sa se duca la upc si la rds sa ceara cate un card in plus ca sa le pot folosi eu in italia prin satelit.Intrebearea mea este cardurile care le primesc ei acolo sunt diferite ce cele care se folosesc la decodor satelitar? Mi au zis ca nu merge la placa satelitara din pc cu slot pentru card pentru ca ei trebuie sa imperecheze aparatul cu reciverul.Am nevoie sa stiu ce trebuie sa fac ca sa iau un card de la upc si unu de la rds sa le folosesc eu in italia prin satelit.Ce trebuie sa cer?Va multumesc mult.

*PS. Pot folosi chestia asta pentru carduri?A folosit o cineva? http://www.amazon.it/Argolis-Smargo-Rea ... uctDetails
User avatar
zmeura
Site Admin
Posts: 4365
Joined: 10 Sep 2013 20:42

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby zmeura » 17 Sep 2014 12:36

Pe satelit nu exista UPC Romania ci Focussat http://focussat.ro/ .Cardul lor se poate folosi si in alte receptoare.
Cardul de digi nu merge in alt receptor decat al lor,nici nu are rost sa intrebe la casierie.Ca sa mearga in altceva e nevoie de desperechere si te complici prea mult.
Daca vrei card din Romania ia un Focus deocamdata si cam atat.Fa placa aia sa mearga macar pe programe FTA,apoi cu card Focus si numai dupa aceea te apuci de alte carduri si chestii mai complicate.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 1867
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: SkyStar 2 xXpress HD

Unread postby ASiX88796 » 17 Sep 2014 12:41

»
La DiGi nu ai nici o şansă să primeşti legal un card pentru a-l folosi în alt aparat. RCS-RDS acceptă folosirea cardurilor doar în receiverul lor şi după cum ţi-au şi spus, pentru a împiedica folosirea lor în afară cardul este împerecheat cu receiverul, adică acel card va funcţiona într-un singur receiver cu care este împerecheat.

La FocusSat este mai permisiv dar există riscul să te oblige să cumperi şi un receiver de la ei iar apoi tu poţi ţine receiverul pe dulap şi folosi cardul unde vrei.

PS: unde vrei să foloseşti readerul ala? Cu placa DVB-S? Acea este o componentă hardware, tu trebuie să ai un software care ştie să o acceseze. OScam spune că ştie (personal nu am testat). Uite aici în documentaţie găseşti Triple Reader: http://www.streamboard.tv/wiki/OSCam/en/Config/oscam.server#device. În funcţie ce software decizi să foloseşti caută în specificaţiile lui dacă ştie să acceseze Triple Reader.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.

Return to “Plăci DVB”

Who is online

Users browsing this forum: delta2k2 and 2 guests