Intre timp cu ajutorul celor de pe o
pagina Facebook a yoRadio (nu este pagina oficiala!) am reusit sa inteleg cum se poate crea un bootlogo nou pentru yoRadio!
Am facut rapid o imagine la rezolutia de 360 x 160 pixeli, veti vedea ca rezolutia o puteti stabili dumneavoastra, bineinteles in limitele displayului.

dupa care am incarcat imaginea in
acest convertor RGB565
Am introdus imaginea din fisierul astfel obtinut in fisierul
yoRadio\src\displays\fonts\bootlogo.hSi am obtinut noul fisier bootlogo pentru yoRadio, care
in acest moment arata astfel.Acum avem noul bootlogo, insa nu va fi afisat corect daca incarcati codul yoRadio cu noul bootlogo, pentru ca nu avem rezolutia acestei imagini in codul yoRadio.
Pentru a corecta rezolutia din cod cu rezolutia noului nostru bootlogo, editam fisierul:
yoRadio\src\displays\displayILI9488.cpp
unde la linia 44, inlocuim randul in care declarata rezolutia bootlogo din:
Code: Select all
void DspCore::drawLogo(uint16_t top) { drawRGBBitmap((width() - 99) / 2, top, bootlogo2, 99, 64); }
in:
Code: Select all
void DspCore::drawLogo(uint16_t top) { drawRGBBitmap((width() - 360) / 2, (height() - 160) / 4, bootlogo2, 360, 160); }
dupa care salvam fisierul, si ne reintoarcem la Arduino IDE, de unde incarcam codul in microcontroler.
Daca ati facut totul cum este descris aici, puteti sa va faceti propriul bootlogo.
In zilele urmatoare o sa adaug si un bootlogo pentru varianta localizata in limba romana, probabil chiar acest bootlogo pe
github, unde am publicat versiunea tradusa in limba romana.Aceasta modificare va functiona doar pe displayurile ILI9488. Pentru alte tipuri de displau-uri se vor modifica fisierele aferente.
(Adaugare la postarea initiala)
Am tradus interfata web a yoRadio in limba romana si am facut un logo cu drapelul Romaniei pe partea superioara a paginii.
In acest moment interfata web tradusa arata asa:

Avem si un skin din culorile drapelului Romaniei

In acest moment asa arata adaptarea in limba romana:

Click pe imagine pentru a vizualiza videoclipul scurt de pe youtube.
A mai ramas in urma rezolvarea problemei cu diacriticele romanesti. Dar si aici avem un punct de plecare. Mai multi au rezolvat deja aceasta problema pentru limba tarilor lor. Am vazut variante pentru PL, SK, CH etc...
Una din variantele dupa care putem sa ne apucam de treaba ar fi varianta maghiara facuta de Lucza Gyuri, care
ne-a si pus la dispozitie modificarile lui.
Cu putina rabdare putem rezolva si aceasta problema.
Spor la bricolat!

#yoRadio #eRadio #ёRadio #romana #romanian #ili9488 #pcm5102a #ESP32 #Wrover