Desi deja pierdusem speranta ca voi afisa vre-o imagine PNG de pe receptor pe displayul ESP32-2432s028, se pare ca totusi exista o solutie!
Bodmer creatorul librariei TFT_eSPI ne-a si pus-o la dispozitie, dar trebuie s-o si gasim ca s-o putem folosi!
Dar sa las palavrageala si sa dau datele folositoare.
Libraria unde are teste cu imagini PNG, care se afiseaza de pe flashul ESP32 si de pe
RETEA am gasit-o
aici.
Am folosit
acest exemplu pe care l-am incarcat in ESP32-2432s028, si minune! Apar imaginile afisate pe display.
Inainte de asta nu uitati sa incarcati datele pe sistemul de fisiere de pe ESP32-2432s028.

Daca vreti
mai multe detalii, despre cum se incarca sistemul de fisiere in flashul ESP32.
Bineinteles puteti sari aceasta etapa, daca vreti sa afisati imagini exclusiv de pe retea.
In acest caz fisierul "png_test_url_spiffs_2x.ino" i-l modificati sa arate asa:
Numele fisierelor le-am bagat la intamplare, linkurile a 3 imagini de pe receptor.
Practic puteti sa introduceti acolo linkuri de la imagini de pe internet si va functiona.
Pentru a putea fi folosita aceasta rutina, este nevoie ca prima data sa deschideti fisierul
png_test_url_spiffs_2x.ino langa care se vor mai incarca cateva fisiere, de care avem nevoie pentru afisarea imaginii PNG de pe retea. Vezi in imaginea urmatoare:

Rezultatul va arata cam asa, am facut un scurt filmulet de cateva secunde, l-am pus unlisted pe youtube, asa doar cei care au linkul pot vedea acest video:
De aici, practic se poate face ca pe langa datele citite pana acum din receptor, sa avem afisat si piconul canalului curent.
Ce am uitat sa trec aici, daca vreti ca imaginile sa fie afisate pe display cu displayul rasturnat in stil landscape, folositi urmatoarea linie:
sau
In functie de partea in care vreti sa aveti cablul USB fata de ecran, in stanga sau in dreapta displayului.
Revin zilele urmatoare.