Symlink

Enigma 2 common suport
User avatar
zmeura
Site Admin
Posts: 4409
Joined: 10 Sep 2013 20:42

Symlink

Unread postby zmeura » 26 Dec 2017 11:33

Pot sa jur ca am mai scris despre symbolic link in Linux, dar nu am gasit. Cum de fiecare data cand nu mai tin minte ceva ma intorc si gasesc pe forum am zis sa scriu si asta sa fie aici.

Deci, "symlink" e un fisier care face trimitere catre un alt fisier sau folder. Similar cu "shortcut" in Windows. In screenshot se pot vedea o gramada de astfel de scurtaturi pe receptor, toate cele cu iconita care indica cu degetul sunt astfel de scurtaturi.

Image

Se creaza din telnet cu comanda:

Code: Select all

ln -s fisierultinta scurtatura


Unde "fisierultinta" este locatia fisierului sau folderului nostru iar "scurtatura" e locatia unde vrem sa avem scurtatura.
Se poate vedea si in screenshot ca am o scurtatura "oscam" creata in /usr/bin catre /media/hdd/comun/bin/oscam si in felul asta tin unele fisiere pe hdd (de fapt e stick) in loc sa ocup loc in flash. Am creat-o asa, ca sa aveti exemplu concret:

Code: Select all

ln -s /media/hdd/comun/bin/oscam /usr/bin/oscam


Stiu ca exista Flashexpander, dar pare ca da rateu pe unele imagini, plus ca symlinks pot fi folosite ca sa ti pe stick fisiere comune din imagini instalate in paralel, in felul asta cand treci de pe o imagine pe alta poti avea aceleasi oscam, lista canale, etc si poti controla exact ce sa fie mutat pe stick.
.
"Sa fie bine ca sa nu fie rau"

Return to “Enigma 2 common suport”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests