Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Utile
User avatar
aspeorocopolus
Gold User
Posts: 1264
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby aspeorocopolus » 16 Apr 2021 17:21

Buna.
Astazi am trecut cu furnizorul de internet de la UPC la RDS.
Primul lucru cand am ajuns acasa, am intrat in meniurile routerului, ca sa fac port forward la unele dispozitive, insa surpriza.
Meniuri multe restrictionate. Am intrat cu userul user si parola digi.

Se poate avea cumva acces la meniurile care nu apar cand esti logat cu user ?
Daca ai taiat si ultimul copac, ai otravit si ultimul rau si ai prins si ultimul peste, ai sa fii uimit sa constati, ca banii nu sint comestibili !
Image
User avatar
aspeorocopolus
Gold User
Posts: 1264
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby aspeorocopolus » 16 Apr 2021 17:50

Se pare ca am acces la port forward, dar nu am idee ce inseamna External Source IP Address.
Daca ai taiat si ultimul copac, ai otravit si ultimul rau si ai prins si ultimul peste, ai sa fii uimit sa constati, ca banii nu sint comestibili !
Image
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 2604
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby ASiX88796 » 16 Apr 2021 18:23

»
Eu am modelul F660RV1 de la DiGi.
La port forwarding trebuie completat WAN Host Start IP și WAN Start Port.
Am lăsat WAN Host Start IP necompletat (acceptă conexiuni de la orice iP) iar la WAN Start Port am pus 12000 (sau oricare alt port e nevoie).

Binențeles se mai completează LAN Host IP și LAN Host Start Port, adică destinația.
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
User avatar
ASiX88796
Site Admin
Posts: 2604
Joined: 12 Oct 2013 17:02
Location: Timișoara

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby ASiX88796 » 16 Apr 2021 18:31

»
Image

Uite un tutorial făcut de cei de la DiGi: document.pdf
___________________________ ____ ___ __ _
» Mulţi vorbesc, puţini comunică.
User avatar
aspeorocopolus
Gold User
Posts: 1264
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby aspeorocopolus » 16 Apr 2021 19:06

La mine in router apare cam asa

Image

si nu vrea...
Daca ai taiat si ultimul copac, ai otravit si ultimul rau si ai prins si ultimul peste, ai sa fii uimit sa constati, ca banii nu sint comestibili !
Image
User avatar
aspeorocopolus
Gold User
Posts: 1264
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby aspeorocopolus » 16 Apr 2021 19:12

nici asa:

Image
Daca ai taiat si ultimul copac, ai otravit si ultimul rau si ai prins si ultimul peste, ai sa fii uimit sa constati, ca banii nu sint comestibili !
Image
User avatar
aspeorocopolus
Gold User
Posts: 1264
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby aspeorocopolus » 16 Apr 2021 20:15

S_a rezolvat cu un telefon de la ei.
Desi setarea era in regula portul era inchis. Dupa telefon, mi-au restartat conexiunea si functioneaza setarile.

Multumiri Assixx pentru indrumare.
Daca ai taiat si ultimul copac, ai otravit si ultimul rau si ai prins si ultimul peste, ai sa fii uimit sa constati, ca banii nu sint comestibili !
Image
User avatar
aspeorocopolus
Gold User
Posts: 1264
Joined: 02 Oct 2013 15:07
Location: ABSURDISTAN

Re: Cum fac port forward la modemul HG8143A5

Unread postby aspeorocopolus » 17 Apr 2021 14:19

Cap coada echipamentul este de departe mai slab decat cel pe care mi l-a dat UPC acum vre-o 6 ani.
Routerul UPC are si wifi pe 5Ghz, iar toate porturile lui sint gigabyte. La cel de la RDS, nu am gasit wifi 5Ghz, iar dintre porturi doar unul singur este gigabyte, celelalte doua sint doar de 100 Mb/s. Nu inteleg ce rol are al 4-lea port care e doar fizic acolo.

Internetul portul gigabyte, trecut printr-un assus RT-AC1300GPLUS, se misca exemplar, uploadul mi se pare chiar fabulos, tinand cont ca la UPC aveam uploadul de doar 6 Mb/s, aici la RDS este aproximativ 150 Mb/s.
Pingul pe Wifi, desi trecut prin routerul suplimentar este intre 7 si 9 ms, asta cu laptopul in alta camera decat am routerul. Pinguri atat de mici nu am avut nici pe cablu la UPC.

Cam astea ar fi primele observatii dupa primul contact cu serviciul de internet fix la RDS.
Daca ai taiat si ultimul copac, ai otravit si ultimul rau si ai prins si ultimul peste, ai sa fii uimit sa constati, ca banii nu sint comestibili !
Image

Return to “Utile”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests